Moose 14.01.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od dawna w planach naszych leżało (odłogiem ) powiększenie powierzchni mieszkaniowej czyli zamiana mieszkania. Dwa tygodnie temu wpadł mi do głowy dość dziwny pomysł - skoro przeprowadzka i całe zamieszanie z tym związane to dlaczego nie do własnego domu...? A jak do to drewniany... Z bali... trochę to takie porwanie z motyką na słońce ( brak kasy ) ale może się uda...? I siedzę czytam, wybieram (strasznie trudne to wszystko...). Będę pewnie zadawać pytania które były ale proszę o łagodny wymiar kary , bo jestem w tej materii zupełnie zielona. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witaj.Przecież każdy kiedyś był "zielony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.01.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 drewniany... Z bali... Zapraszam do wątku "Domy z bali" trochę to takie porwanie z motyką na słońce ( brak kasy ) ale może się uda...? ...teeeeż tak mówiłam Teraz mówię "Nie ma rzeczy niemożliwych" I siedzę czytam, wybieram (strasznie trudne to wszystko...). Będę pewnie zadawać pytania które były ale proszę o łagodny wymiar kary , bo jestem w tej materii zupełnie zielona. Pozdrawiam. ...zielona też byłam - a jakże. Wszystko przed tobą Powodzenia - Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 18.01.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Najtrudniej jest zacząć, a potem to jakoś leci bo jak się widzi, że prace na budowie idą do przodu to człowiek wielu rzeczy potrafi sobie odmówić i pcha każdy grosz w wymarzony dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 18.01.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.01.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki wszystkim za miłe powitanko. AgaJeżyk próbuję przebrnąć przez domy z bali ale wiadomości tyle , że chwilami zastanawiam się czy nie zrezygnować... Chociaż miło byłoby mieć własny - nie "blokowy" - przytulny kąt. Na razie "potykam" się o stosy dokumentów, "ściany urzędów" trudne do przebicia oraz wirtualne ściany bali Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 20.01.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki wszystkim za miłe powitanko. AgaJeżyk próbuję przebrnąć przez domy z bali ale wiadomości tyle , że chwilami zastanawiam się czy nie zrezygnować... ...nawet o tym nie myśl To jest wiedza absolutnie przyswajalna i ciekawa. Jest tylko jedna, ważna zasada - POWOLI. Wszystko na raz sie pokiełbasi ... i się wystraszysz. Jak ja pojęłam - każdy może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.01.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki za dobre słowo Postanowiłam: Dom powstanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.01.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki za dobre słowo !!! - dziękuj, dziękuj - tego w fachowej literaturze nie znajdziesz Postanowiłam: Dom powstanie!!! http://img94.imageshack.us/img94/2042/klaszczebest52wwwegifyp.gifhttp://img94.imageshack.us/img94/2042/klaszczebest52wwwegifyp.gifhttp://img94.imageshack.us/img94/2042/klaszczebest52wwwegifyp.gif ...I bierz się do roboty - czekamy na dziennik ! Będę cię dopingować ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.01.2010 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Jasne, że OK!!! Mam nadzieję, że z tych dzienników forumowych wyczytam coś również z"międzywierszy" coby podstawowych błędów nie popełniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.01.2010 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Pisz dziennik. Jak zaczniesz babole walić jak ja - zaraz cię ktoś skoryguje . Nie ma lepszego sposobu na uchronienie się przed błędami. Zanim coś wywiniesz - ktoś cie powstrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.01.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Złożyłam wniosek na ustalenie warunków... wrrrr Brak prądu, wody, krzaczory i drzewa w nadnaturalnych ilościach w dodatku działka znajduje się w parku kraj i żeby śmieszniej było ma to być natura 2... Nie wiem czy przetrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 25.01.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Wszystko się zgadza ... jak u mnie ! Tak to wygląda kochana i ...przetrzymasz ... co nas nie zabije itd. U mnie "Rezerwat Złota Góra" ... cuda wyczyniają ! Z Poznania pisma przychodziły od "wszystkich świętych" ... tylko cierpliowść potrzebna ... tylko cierpliwość Aaaa - prądu jeszcze nie mam ... no co zrobię ? Śmiać się trzeba ! Będzie dooooobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.01.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Może i będzie jak mnie wcześniej szlag nie trafi Ale złego diabli nie biorą podobno Za kosmetyczne zmiany projektu bajońskie sumy słyszę Rozpiętość szacownych geodetów od 800 do 2600 za to samo... DŻIIIIIZASSSS A TO DOPIERO POCZĄTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 26.01.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ... No to ja ci nie powiem ile wywaliłam na "papierologię" ... Co cię będę osłabiać. Nie ominie cię to - murowany czy drewniany - takie realia w naszym dziwnym kraju ... Cierpliwooooości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 26.01.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Złożyłam wniosek na ustalenie warunków... wrrrr Brak prądu, wody, krzaczory i drzewa w nadnaturalnych ilościach w dodatku działka znajduje się w parku kraj i żeby śmieszniej było ma to być natura 2... Nie wiem czy przetrzymam Ja też miałem krzaczory i to sporo (tzw. śliwa tarnina) - wystąpiłem z wnioskiem do UMiG o wyrażenie zgody na usunięcie - otrzymałem stosowną decyzję pozwalającą (w zamian muszę dokonać określonej ilości nasadzeń). A żeby śmieszniej było jak wystąpiłem o warunki zabudowy to się okazało, że działka znajduje się obszarze objętym opieką konserwatora zabytków . Ponieważ jestem dociekliwy (a z Konserwatorem nie jest tak łatwo, szczególnie na etapie inwestycji) udało mi się sprawę wyjaśnić - błąd urzędnika (pomyłka o ponad 1 km.) Skoro inni przetrzymali, to Ty zapewne też przetrzymasz Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 26.01.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Złożyłam wniosek na ustalenie warunków... wrrrr Brak prądu, wody, krzaczory i drzewa w nadnaturalnych ilościach w dodatku działka znajduje się w parku kraj i żeby śmieszniej było ma to być natura 2... Nie wiem czy przetrzymam Ja też miałem krzaczory i to sporo (tzw. śliwa tarnina) - wystąpiłem z wnioskiem do UMiG o wyrażenie zgody na usunięcie - otrzymałem stosowną decyzję pozwalającą (w zamian muszę dokonać określonej ilości nasadzeń). Żeby śmieszniej było jak wystąpiłem o warunki zabudowy to się okazało, że działka znajduje się obszarze objętym opieką konserwatora zabytków . Ponieważ jestem dociekliwy (a z Konserwatorem nie jest tak łatwo, szczególnie na etapie inwestycji) udało mi się sprawę wyjaśnić - błąd urzędnika (pomyłka o ponad 1 km.) Skoro inni przetrzymali, to Ty zapewne też przetrzymasz Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.01.2010 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Hehehe mówcie mi tak dalej, że się uda i takie tam... , to nie będzie innego wyjścia. W przyszłym tygodniu notariusz i stanę się posiadaczem ziemskim . Pozdrawiam wszystkich walczących z machiną administracyjną naszego pięknego kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts