Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

J&S domku W-49.12 budowanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

17 kwietnia 2012r.

I kolejna wiosna zawitała do naszego ogródka. W tym roku warzywniak będzie w tym samym miejscu co w ubiegłym. Ogród jeszcze nie "zaprojektowany". Zdecydowaliśmy się na jeszcze jeden garaż za domem więc wokół domku będą trwały prace. Szkoda sadzić i siać. Pewnie by się zmarnowało. W tym roku nie popracowałam w ogródku a warzywa rosną i kwitną kwiaty:p dzięki moim rodzicom :p

104.jpg?gl=PL

105.jpg?gl=PL

108.jpg?gl=PL

30 kwietnia 2012r.

Tulipany zaczęły prześcigać się w rozkwitaniu. Są śliczne.

109.jpg?gl=PL

110.jpg?gl=PL

111.jpg?gl=PL

Moja mama wiele lat temu, przed przeprowadzką do naszego miasteczka miała na działce około 2000szt. tulipanów. Kiedy rozkwitały było cudnie.

Moich domowników dopadło paskudne grypsko. Ja się trzymam i mam nadzieję, że się wywinę chorobie bo przed nami wyjazd majowy. Tymczasem dopadło mnie "szaleństwo" w postaci przemalowywania starych donic i doniczek.

112.jpg?gl=PL

113.jpg?gl=PL

114.jpg?gl=PL

115.jpg?gl=PL

6 maja 2012r.

Właśnie wróciliśmy do domku z majówki. Lovelas jakoś doszedł do siebie (w górach zdrowsze powietrze - mam nadzieję).

Adrspach

56.jpg?gl=PL

60.jpg?gl=PL

Praga - były lody, piwo, lody - oj będzie odchudzanie ;)

58.jpg?gl=PL

57.jpg?gl=PL

55.jpg?gl=PL

Prachovskie Skały - Czeski Raj - małż "ciągał" mnie po wzniesieniach - taki uparty :cool:

59.jpg?gl=PL

63.jpg?gl=PL

61.jpg?gl=PL

62.jpg?gl=PL

Polanica - i nie potrafiłam się oprzeć - chętnie przeniosłabym do mego przyszłego ogrodu :rolleyes:

65.jpg?gl=PL

64.jpg?gl=PL

66.jpg?gl=PL

• 5 weeks później...
  • 6 months później...

25 lipca 2012r.

Małż dzielnie walczy z zagospoodarowaniem terenu wokół tarasu. Robi klomby zakończone palisadą montując metodą na "suchy beton". Pomalowaliśmy stół i krzesła ogrodowe. Upały dają nam się we znaki. Nie ma to jak łyk zimnego piwka w cieniu tarasu.

1.jpg?gl=PL

2.jpg?gl=PL

3.jpg?gl=PL

4.jpg?gl=PL

5.jpg?gl=PL

6.jpg?gl=PL

7.jpg?gl=PL

11.jpg?gl=PL

9.jpg?gl=PL

10.jpg?gl=PL

Edytowane przez jolapp2

10 sierpnia 2012r.

W czasie tegorocznnych wakacji nigdzie nie wyjeżdżamy. Chłopcy pracują a my cały urlop wykorzystujemy na różne prace. Lovelas pomalował elementy pergoli, które zamontujemy wokół tarasu, ale dopiero w przyszłym roku. Ponieważ nie wysialiśmy trawy, a przed nami jeszcze wyrównywanie ogrodu, dbam by nie urosło zielsko i się nie rozsiało.

8.jpg?gl=PL

142.jpg?gl=PL

141.jpg?gl=PL

W tym roku pelargonie kwitną przepięknie zdobiąc nasze domowe progi.

2.jpg?gl=PL

1.jpg?gl=PL

6.jpg?gl=PL

4.jpg?gl=PL

8.jpg?gl=PL

7.jpg?gl=PL

5.jpg?gl=PL

3.jpg?gl=PL

25 sierpnia 2012r,

W ostatni, sierpniowy weekend wybraliśmy się do stolicy na wystawę "Zieleń to życie". Zrobiliśmy mało zdjęć bo ręce były zajęte poczynionymi zakupami.

Najbardziej podobały mi się clematisy i hortensje http://www.e-gify.pl/gify/emotikony/emotikony_male/najlepsze/best30_(www.e-gify.pl).gif

143.jpg?gl=PL

144.jpg?gl=PL

145.jpg?gl=PL

147.jpg?gl=PL

146.jpg?gl=PL

148.jpg?gl=PL

Nakupiłam tulipanów, hiacyntów, krokusów, lilii, cesarkich koron...

149.jpg?gl=PL

150.jpg?gl=PL

151.jpg?gl=PL

152.jpg?gl=PL

153.jpg?gl=PL

154.jpg?gl=PL

155.jpg?gl=PL

156.jpg?gl=PL

157.jpg?gl=PL

29 sierpnia 2012r.

Nie da się ukryć, że przez całe lato zdominowały mnie kwiaty i warzywniaczek. Nie potrafiłam się oprzeć w sklepie ogrodniczym i dosłownie za parę groszy nabyłam takie oto mieczyki. Moja mama wiele lat temu (mając działkę) miała gladiole w kilkunastu kolorach.

158.jpg?gl=PL

159.jpg?gl=PL

160.jpg?gl=PL