Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

J&S domku W-49.12 budowanie

Recommended Posts

2 kwietnia 2011r.

Podjęliśmy decyzję dotyczącą ostatecznego wyglądu kominka, uzgodnilismy cenę z wykonawcą i zaklepaliśmy termin na początek maja. A w domku wietrzenie, sprzątanie i pod oknami wykute otwory na parapety. Na razie jeszcze nie wyrównane, montaż w nadchodzącym tygodniu.

22.jpg

23.jpg

24.jpg

• Odpowiedzi 340
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

12 kwietnia 2011r.

Od kilku dni "dopieszczam" kotłownię z niedoczyszczonej przez naszego wykonawcę fugi http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/155.gif tak że muszę ją zdrapywać nożykiem bądź myć specjalnym płynem do czyszczenia fug. Fuga jest położona niedokładnie a coś o tym wiem bo kilka lat temu zmieniałam fugę w naszym mieszkaniu (łazienka i podłoga w kuchni, jadalni i przedpokoju). Dokupię jeszcze fugę i poprawię ja sama. Płytki też mogłyby być położone lepiej. Wiem, że to tylko kotłownia ale nie wyobrażam sobie tak wykonanej łazienki. Zatem rozpoczynamy casting na kafelkarza (szczególnie gresu polerowanego).

9.jpg

8.jpg

7.jpg

19 kwietnia 2011r.

Dzisiaj nasza instalacja wodn.-kanalizacyjna przeszła wielką próbę. Hydraulicy zadziałali i wodą napełniły się grzejniki, podłogówka, pompa c.w.u. i "pokapało" z wszystkich rurek do których będę podłączone baterie. Aby była pełnia szczęścia mamy zainstalowaną pierwszą umywalkę i kranik - w kotłowni oczywiście (umywalka jest świetna) :) Zdecydowaliśmy się również na filtry (węglowy i sznurkowy).

27.jpg

28.jpg

29.jpg

28 kwietnia 2011r.

Nadszedł dłłuuggoooo oczekiwany moment. Wyrównywanie humusu zgarniętego z całej działki przed rozpoczęciem budowy. Dzięki temu zabiegowi humus nie uległ zniszczeniu i teraz mamy ładną ziemię. Po rozgarnięciu wyłoniło się trochę korzeni bo wcześniej były tu ogródki działkowe. Więc czeka nas teraz jeszcze niezła zabawa, ale to dopiero po majowym weekendzie bo jutro wyjeżdżamy z małżem na wycieczkę.

5.jpg

7.jpg

6.jpg

Była też pierwsza kawka na tarasie a moje kwiaty nadal kwitną...

5.jpg

6.jpg

59.jpg

63.jpg

5 maja 2011r.

Po powrocie z "Majówki" nie umiemy się jakoś wdrożyć do prac budowlanych. Chłód i robota papierkowa przyniesiona z pracy wstrzymały nas na razie od "wyskoku" na budowę. Wracając z pracy zajrzałam do naszego domku...

30.jpg

31.jpg

Nad wykuszem znów nam zacieka po deszczu :mad: Opierzenie już czeka, ale jeszcze trzeba zrobić wylewkę...

32.jpg

34.jpg

33.jpg

35.jpg

36.jpg

Edytowane przez jolapp2