jolapp2 22.05.2011 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 21 maja 2011r. I mamy wylewki na tarasie i balkonie. Zaraz po wylaniu i wygładzeniu, zostały zabezpieczone folią przed deszczem. Pomimo bardzo ciemnych chmur i burzowych odgłosów ulewy nie było :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.05.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 22 maja 2011r. Ptaszki ćwierkają, że jutro rozpoczyna się montaż kominka Ależ jestem ciekawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 23.05.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 23 maja 2011r. Ptaszki miały rację. Po powrocie z pracy "pognałam" na budowę i zobaczyłam zajawkę naszego kominka http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/202.gif (oby tylko nie zapeszyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 24.05.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 24 maja 2011r. Budowa kominka dobiega końca a w naszym małym warzywniaczku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 27.05.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 26 maja 2011r. Próbne odpalenie kominka - przyjemne emocje, szczególnie że firma solidna i kompetentna http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/99.gifhttp://www.emotka.pl/emotikony/emocje/99.gif http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/99.gif Dobre wykonanie (oby tylko nie zapeszyć) terminowość i porządek. Z czystym sumieniem można tych kominkarzy polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 29.05.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 27 maja 2011r. Dzisiaj gościliśmy na budowie panów od docieplenia i tynków zewnętrznych. Umówiliśmy się na IX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 31.05.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 31 maja 2011r. Dzisiaj pracowaliśmy na zewnątrz. Staramy pozbyć się z ziemi wysztkiego co niepotrzebne - kamienie, patyki, połamane korzenie, folie, drobne kawałki szkła itp... (pozostałości po działkowiczach). Działka za domem wygląda coraz lepiej. Pogoda sprzyja więc nasze roślinki coraz piękniejsze, a rzodkiewka już jest prawie, prawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 02.06.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 2 czerwca 2011r. Rozpoczęliśmy przygotowania do płytkowania. Usuwamy fragmenty wystających dylatacji. Potem gruntowanie, ale płytkarz ma wejść za około 2 tygodnie, więc jest jeszcze trochę czasu. Małż wycina, a ja "latam" na miotełce bo nie znoszę walających się pod nogami drobiazgów-w postaci białych styropianowych kulek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 15.06.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 (edytowane) 14 czerwca 2011r. Nareszcie mamy kanalizację, jeszcze nie jesteśmy podłączeni, ale jest już na działce. Obecnie walczymy z kurzem i pyłem, a jednocześnie małymi kroczkami posuwamy się do przodu. Przecieramy ściany usuwając z nich zbędne drobiazgi, odkurzamy podłogi i gruntujemy. I tym sposobem w niektórych sypialniach można by było już nawet malować i kłaść podłogi Za tydzień spodziewamy się kafelkarza i rozpocznie się oczekiwana z niecierpliwością akcja - "kafelkowanie" Edytowane 2 Lipca 2011 przez jolapp2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 15.06.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 15 czerwca 2011r. Długo nie mogłam zdecydować jakie płytki kupić do łazienek i na ścianę do kuchni. Tak wiele różnych kolekcji i aranżacji mi się podoba więc wybór był trudny. Zmuszona zbliżającym się płytkowaniem podjęłam decyzję, rozrysowałam na kartkach układ płytek na każdej ścianie (aranżacja ) i dzisiaj zamówiłam do górnej łazienki takie oto "flizy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 18.06.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 18 czerwca 2011r. Nasze warzywa rosną jak na drożdżach i tymczasowe "tyczki" fasolkowe niestety były za małe więc małż wymyślił takie oto... "podpórki" A w domku nadal "pieszczenie" oraz gruntowanie ścian i podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 21.06.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 20 czerwca 2011r. Gładzenie i gruntowanie c.d. Małż jakby tanecznym krokiem (:D:D) spradza moje gruntowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 21.06.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 21 czerwca 2011r. Małż dzisiaj cały dzień w stolicy a że nie lubię sama budować więc zajęłam się zakupem brakujących jeszcze baterii... Z powodu kamienia i twardej wody w naszym miasteczku rezygnowaliśmy z planowanych hydromasaży już na etapie wyboru wanny (młody inwestorek niepocieszony) do dużej łazienki na poddaszu - do małej łazienki na parterze - i przy okazji do kuchni (opłata za jedną przesyłkę) - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 27.06.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 24 czerwca 2011r. W końcu doczekaliśmy się glazurnika... Małż rozpoczął kładzenie gładzi na ścianie w pokoju starszego inwestorka. Chcemy tę ścianę wyeksponować więc powinna być bez "zarzutu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.06.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 25 czerwca 2011r. Rozpoczęłam działania na parterze. Rączki bolą, oj bolą a szczególnie nadwyrężona od dłuższego czasu prawa ręka (chyba jakiś stan zapalny się zrobił). Czyszczę sufit jak się tylko da, potem uzupełnię drobne ubytki i ewentualne pęknięcia. Nasz domek budowany w trudnych, ubiegłorocznych warunkach zaczął pracować. Aż się przestraszyłam i w......łam, ale jak poszperałam na forum i w internecie to się uspokoiłam. Tak bywa i lepiej, żeby domek pracował teraz, bo można różne drobiazgi "wyeliminować", no i po wykończeniu, kiedy już zamieszkamy będzie mniej do naprawiania. Małż pobawił się też swoimi zabawkami (chociaż to jeszcze nie pora na malowanie) Ja jednak uważam, że nie ma to jak solidny wałek lub pędzel (może jednak ten pierwszy) :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 30.06.2011 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 29 czerwca 2011r. Obowiązki zawodowe związane z kończącym się rokiem szkolnym calkowicie wyeliminowały mnie z prac budowlanych. Małż skończył kłaść gładź, wygląda nieźle ale jaka jest jej jakość okaże sie po wyszlifowaniu. Ja w międzyczasie zamówiłam płytki do dolnej łazienki i na ścianę do kuchni. Łazienka: kuchnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 30.06.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 30 czerwca 2011r. W domku rozkręca sie na dobre płytkowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 03.07.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 2 lipca 2011r. Eliminowanie "drobiazgów" (chociaż więcej było "kawkowania/herbatkowania" z sąsiadami i różnymi odwiedzającymi nas przypadkowo gośćmi) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 04.07.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 4 lipca 2011r. Wszystkie płytki mamy już w domku. Kurierzy jakby się "zmówili" i rozpoczeli inwazję. W piątek przyjechały kafle beżowe (łazienka na dole), dzisiaj czekoladowo-beżowe (przedpokój na górze), jasno-beżowe (ściana w kuchni), grafitowo-biało-popielate (łazienka na górze). Szczególnie byłam ciekawa wyglądu tych ostatnich, bo ich nigdy nie widziałam. Znalazłam w necie, ale w sklepach ich nie prezentują, szukałam i nic. Ryzyk-fizyk ze mnie. Im dłużej trwała dostawa tym bardziej ogarniały mnie wątpliwości, że może nie będą takie jak bym chciała, w końcu wydałam na nie 2600zł. A tu niespodzianka. Zdjęcia prezentowane przez producenta nie oddają uroku tej kolekcji. Kafle z kwiatami są :p:p i wszystkie płytki mają delikatną fakturę. Jednak ryzyko się opłaciło. Płytki nieoklepane, ładne i cena rewelacyjna. Sagra beige do kuchni też super, ale ją widziałam wcześniej w marketach budowalanych. dekory do kuchni: Nasz domek przypomina już skład budowlany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 09.07.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 7 lipca 2011r. Starszy inwestorek przyjechał do domu na wakacje i pomaga na budowie. A jego pomoc czasami wygląda tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts