LFS 14.01.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Kolejne pieniądze związane z odbiorem domostwa i zakończeniem budowy. Generalnie za kilka stron papieru - zapłaciłem 600,00 złociszy wyszło 126,58 kWh(m2rok) zapotrzebowania Ile kosztuje to w innych regionach? Jeśli ktoś pragnie, moge dac namiar na fachowca inż z okolic Rybnika który śwadczy usługi w takich cenach. Pozdrowiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROAT1 15.01.2010 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 To przepłaciłeś. Na allegro są po 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.01.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 w rejonie Wrocławia nawet w okolicach 200-220zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 15.01.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 i tak się skończyło... rok temu kto był przewidujący to się nachapał za 1000zł , wiadomo było że ceny spadną niestety wiadomo również było, że będzie to "psu na buty", z ogłoszenia: Dokumenty potrzebne do wykonania świadectwa energetycznego: Dane techniczne budynku Rysunki rzuty parteru , poddasza lub piętra. Przekrój A-A Plan zagospodarowania działki Zdjęcia budynku 4 ściany Informacje dodatkowe : rodzaj materiałów ściennych i stropowych. Rodzaj ogrzewania ( gaz ,węgiel inne) Rodzaj ogrzewania ciepłej wody (, solar, kominek, gaz boiler itp. ) Dokumenty można przysłać pocztą ksero lub mailem skany. to jaką wartość ma to świadectwo? Oskubanie inwestora z kilkuset złotych, nic więcej, no chyba, że jest rejestr certyfikowanych certyfikatorów, tzn. takich, że jak wystawi certyfikat to wiadomo, że ma to jakieś oparcie w rzeczywistości. I absolutnie nie chciałbym tu obrażać tych, którzy solidnie podchodzą do tematu, ale jak przy np. kupnie domu odróżnię certyfikat solidny od takiego z allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.01.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ja odebrałem swój CE dzisiajEP=112.4 kWh/(m2*rok) - wymagany 132,3 kWh/(m2*rok)EK = 72,8 kWh/(m2*rok) zapłaciłem 230zł (więcej bo niby dom duży: 270m2 po podłogach) Pani była u mnie dom obejrzała cyknęła fotki dostała ode mnie wszelkie dane nt okien bramy garażowej ocieplenia itp. A na ile rzetelnie wykonała swoją pracę? Nie wiem... W sumie to potrzebowałem kolejny papierek do odbioru i go mam. I cieszę się, że nie musiałem zapłacić za niego 1000zł. a teraz realne dane: przez ostatnie 30 dni kocioł spalał 24kg węgla /dobę (temp 22/21 oC dzien/noc).To trochę sporo zważywszy że na poddaszu jest obecnie 10-12oC bo niewykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ... jak przy np. kupnie domu odróżnię certyfikat solidny od takiego z allegro? nie odróżnisz bo to kompletna fikcja powinny byc jakies typowe sprzedawane w kiosku kazdy by sobie wybierał cos "pod siebie" a po pieczatke szło by sie do sołtysa czy wójta i płaciło ~ 10 PLN /bo wiecej ten swistek papieru jest nie wart/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 15.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 O rany!!! Jaki ja jestem szczęśliwy, że takiej głupoty nikt ode mnie nie wymagał przy odbiorze. Z tego co widzę to w tym cudownym kraju papierologji (głupiej) wymaga się 2x tyle co 5 lat temu. Współczuję serdecznie inwestorom. Zresztą nie tylko o odbiór tu chodzi. Wszystko jest coraz bardziej pop....ne. A miało być tak pięknie... pozdrawiam - Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts