Liwko 04.03.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Trzeba bylo zbudowac szalas 6m wysokosci. Coś dzisiaj cienki jesteś mądralo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 04.03.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Jak się nie dogadasz z sąsiadem to co będzie za 10 lat? Nakaże ci przyciąć też po swojej stronie 4x do roku? I stanę się niewolnikiem żywopłotu bo po obrysie 120mb;( litera C. A buk ma duży przyrost roczny;) Liwko sadziłeś 1rząd sąsiada, 2 u siebie czy oba na swoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.03.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Coś dzisiaj cienki jesteś mądralo. Na Ciebie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.03.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Jak się nie dogadasz z sąsiadem to co będzie za 10 lat? Nakaże ci przyciąć też po swojej stronie 4x do roku? I stanę się niewolnikiem żywopłotu bo po obrysie 120mb;( litera C. A buk ma duży przyrost roczny;) Liwko sadziłeś 1rząd sąsiada, 2 u siebie czy oba na swoim? Oba na swoim. Mam dużą działkę, będzie mniej koszenia Do tego zawsze będę mógł powiedzieć, że to mój żywopłot Sąsiedzi są spoko i nie zadzierają, zresztą sami są z tego zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.03.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Sąsiedzi są spoko i nie zadzierają Nie to co na forum, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.03.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Dlaczego? Większość na forum jest też normalna A tobą nie trzeba się przejmować... Wiekszosc tak, tylko co powiedziec o Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.03.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Jak to mówią?Kto się czubi ten się lubi:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 04.03.2014 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Buki sadzone w dwóch rzędach co 30cm ...Po co wydawać kasę na płoty? Wracając do pomp ciepła, to żywopłot zamiast normalnego płotu to świetny pomysł. Też mam, ale z grabów i berberysu. Grab niestety trzeba przycinać, a berberysu nie. Polecam każdemu zamiast zwykłego płotu, dużo taniej i ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.03.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Wracając do pomp ciepła, to żywopłot zamiast normalnego płotu to świetny pomysł. Też mam, ale z grabów i berberysu. Grab niestety trzeba przycinać, a berberysu nie. Polecam każdemu zamiast zwykłego płotu, dużo taniej i ładniej. Jak widać od pompy ciepła do ogrodnictwa droga niedaleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 04.03.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Jak widać od pompy ciepła do ogrodnictwa droga niedaleka Daleka czy nie, ale tak się składa że szczęśliwie kupiłem działkę obok "normalnego" człowieka - zresztą kolegi - i taki pomysł rwxw jest to dla mnie ciekawą alternatywą przynajmniej dla 1/4 części ogrodzenia Dzięki. podyskutujemy nt ogrodzenia (o sposobie ogrzewania również, zastanawiam się nad ekogroszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.03.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 zastanawiam się nad ekogroszkiem A chcesz po łapskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 05.03.2014 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 podyskutujemy nt ogrodzenia ( żywopłot ma jedyną wadę, że nie jest zwierzakoszczelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.03.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 żywopłot ma jedyną wadę, że nie jest zwierzakoszczelny. Przed psami ochroni, przed kotami nic nie ochroni, przed myszowatymi nie ochroni. Ale przez żywopłot z buka żaden człowiek nie przelezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 05.03.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Że się pochwalę 50% kolektora już za mną 5h koparka potem "rurowanie" i 5h szpadel bo wstępnie wszystkie rury zasypane 5-10cm jutro powtórka z rozrywki i człowiek bogatszy o dzisiejsze doświadczenia;) Mój szpadel ten z prawej;) Nie było czasu na fotki, nie było czasu na dopieszczanie rury ogólnie presja czasu i błędy 200mb PE 40 myślę że spokojnie można rozłożyć nawet w 50m wykopu szerokości 2m U mnie rury nachodzą na siebie a wstępnie myślałem że będą mocno rozciągnięte przy 25m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.03.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Bardzo ladnie ulozone. U mnie to byla robota w blocie po lydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 05.03.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Bardzo ladnie ulozone. U mnie to byla robota w blocie po lydki. Ale za to jakie temperaturki dz . Ja mogę sobie pomarzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 05.03.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 To co źle nie widać a błoto to zrobiłem teraz bo niepotrzebnie zalałem 1 wykop wodą ok 1-2 m3. Potem zrezygnowałem z tego typu zagęszczenia -jutro jak będzie koparka zasypie dół ok 60 cm i wjedzie na to płyta 500kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 05.03.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Taką zamułkę warto zrobić. Ja do dziś żałuję, że zasypałem suchym gruntem. Jak dobrze pamiętam, to adiqq (albo rwxw) zastosował taką metodę i temperatury dz miał rewelacyjne. Generalnie wszyscy, co taplali się w błocie przy dz chwalili się lepszymi parametrami tychże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 05.03.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 jutro jak będzie koparka zasypie dół ok 60 cm i wjedzie na to płyta 500kg 500kg to zabawa dla zabawy. Zupełnie bez sensu. Najlepiej zagęszcza CZAS.... Niech Ci koparka kołami po tym pojeździ zamiast tej płyty 500kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.03.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Niech Ci koparka kołami po tym pojeździ zamiast tej płyty 500kg Moj koparkowy stosowal ta metode. Nawet z niezlym skutkiem, bo trawnika poki co rownac w tym miejscu nie muze (3 lata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts