Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja pompy ciepła "tymi ręcami" robiona

rwxw

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak się nie dogadasz z sąsiadem to co będzie za 10 lat? Nakaże ci przyciąć też po swojej stronie 4x do roku? I stanę się niewolnikiem żywopłotu bo po obrysie 120mb;( litera C. A buk ma duży przyrost roczny;) Liwko sadziłeś 1rząd sąsiada, 2 u siebie czy oba na swoim?;)

Oba na swoim. Mam dużą działkę, będzie mniej koszenia :D

Do tego zawsze będę mógł powiedzieć, że to mój żywopłot ;)

Sąsiedzi są spoko i nie zadzierają, zresztą sami są z tego zadowoleni.

Buki sadzone w dwóch rzędach co 30cm ...Po co wydawać kasę na płoty?

Wracając do pomp ciepła, to żywopłot zamiast normalnego płotu to świetny pomysł. Też mam, ale z grabów i berberysu. Grab niestety trzeba przycinać, a berberysu nie. Polecam każdemu zamiast zwykłego płotu, dużo taniej i ładniej.

Wracając do pomp ciepła, to żywopłot zamiast normalnego płotu to świetny pomysł. Też mam, ale z grabów i berberysu. Grab niestety trzeba przycinać, a berberysu nie. Polecam każdemu zamiast zwykłego płotu, dużo taniej i ładniej.

Jak widać od pompy ciepła do ogrodnictwa droga niedaleka :D

Jak widać od pompy ciepła do ogrodnictwa droga niedaleka :D

Daleka czy nie, ale tak się składa że szczęśliwie kupiłem działkę obok "normalnego" człowieka - zresztą kolegi - i taki pomysł rwxw jest to dla mnie ciekawą alternatywą przynajmniej dla 1/4 części ogrodzenia ;) Dzięki. podyskutujemy nt ogrodzenia (o sposobie ogrzewania również, zastanawiam się nad ekogroszkiem :D :p

Że się pochwalę 50% kolektora już za mną 5h koparka potem "rurowanie" i 5h szpadel bo wstępnie wszystkie rury zasypane 5-10cm

jutro powtórka z rozrywki i człowiek bogatszy o dzisiejsze doświadczenia;)

IMG_4831.jpgIMG_4830.jpg

Mój szpadel ten z prawej;) Nie było czasu na fotki, nie było czasu na dopieszczanie rury ogólnie presja czasu i błędy

200mb PE 40 myślę że spokojnie można rozłożyć nawet w 50m wykopu szerokości 2m U mnie rury nachodzą na siebie a wstępnie myślałem że będą mocno rozciągnięte przy 25m