Pyxis 05.06.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 ...na wysokości manometru. Dwa metry niżej będzie 0,2 bara więcej Jeszcze zalezy czy manometr bedzie za, czy przed obiegowka, bo jak ja zalaczy, to tez sie cisnienie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 05.06.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 masakra ponad tydzień z życiorysu głównie na kupowanie, oddawanie kupowanych niepotrzebnie rzeczy i pożyczanie sprzętów Nie martw się - bardzo dobry czas. Ja mam podobny, dwa dni mi odpadają bo oddawać nie muszę, wszystko co kupuję kiedyś się przydaje, pożyczać również nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.06.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Wihi, zwolnij troche miejsca na skrzynce, bo sie dobic nie moge. Tu wiec wstawiam pytanko do ciebie, ale to offtop "lekki": Czy jesli zajdzie potrzeba montazu klimy w 2 pomieszczeniach, to co lepiej z technicznego punktu widzenia wybrac: 2x splt czy multisplita z dwiema jednostkami wewnetrznymi? Jakie sa wady i zalety rozwiazania z multisplitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 06.06.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Co by nie nudzić dziękuję za tamte pomoce proszę o następne Jutro chcę podpiąć PC do prądu i uruchomić serwis i obiegówki i obawy zielona dioda ma sygnalizować poprawność kolejności faz - jest jakaś filozofia wyższa;) Jak myślę zrobić- podpinam PE i N bo to wiadomo gdzie idą a następnie fazy (wszystkie na raz) czy pojedynczo kiedy ta dioda zielona ma świecić -rozumiem że nie podłączam przewodów gdy fazy są pod napięciem tylko gdy podłączę brąz, czarny szary włączam bezpiecznik na skrzynce i jeżeli nie mam zielonej diody zamieniam te kolory do skutku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 06.06.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Podłączasz wszystko i włączasz zasilanie. Jeśli nie świeci zielona to wyłączasz zasilanie i zamieniasz między sobą dwie dowolne fazy.Masz całe 50% szans że za pierwszym razem podłączysz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 06.06.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 oki dziękuję " hasło trybu serwisowego " ten sterownik ma tak, że przy włączeniu pokaże zegar i mam dodać 2 do minut czyli gdy 16:30 to hasło 1632 ktoś się już z tym spotkał? co jak czas upłynie a nie wejdę w serwis hasło się zmieni Czy pozostaje pierwszy czas +2 Myślałem że zegar mam sam ustawić ale tak wnioskuję że zegar już tyka -gdyby nie tykał to hasło było by przecież 0002 wolę popytać, bo jutro w boju nie będzie kogo pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.06.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jak w miedzyczasie przeskoczy minuta, to Cie nie wpusci na to haslo. Kolejna proba po dodaniu 1 i juz jestes w serwisowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejzi 07.06.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Hm.... ja ta szara otuline probowalem nasaczyc woda i mi sie to nie udalo. Moze za malo sie "staralem". Potwierdzam, odkopałem dziś rurę PE w ziemi na działce w szarej otulinie (właściwie to koparkowemu się udało odkopać... na szczęście bez uszkodzenia rury) i mimo ostatnich deszczy była całkowicie sucha, rok po położeniu rur. Ziemia wokół normalnie wilgotna, a otulina szara sucha jak wiór. Z tym ze zaznaczam, że jeszcze pompy ciepła nie włączałem, trudno mi powiedzieć, czy praca PCi może jakoś wpłynąć na wilgotność, tak jak i dłuższy czas użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcadiusz 10.06.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Pytanie teoretyczne, czy jakby wykorzystac wyjscie na DZ i przekierowac jedna lub kilka sekcji do rury ktora nastepnie szla by na wymiennik ciepla do nawiewu lub rekuperatora to jednoczesnie moznaby grzac wode i schladzac pomieszczenia w domu. Takie moje przemyslenie moze ktos sie wypowie za lub przeciw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.06.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 U mnie podgrzewanie CWU to 1h/dobe. Jesli masz podobnie, to jest to za malo czasu, zebys zauwazyl taki wklad energetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 10.06.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Pytanie teoretyczne, czy jakby wykorzystac wyjscie na DZ i przekierowac jedna lub kilka sekcji do rury ktora nastepnie szla by na wymiennik ciepla do nawiewu lub rekuperatora to jednoczesnie moznaby grzac wode i schladzac pomieszczenia w domu. Takie moje przemyslenie moze ktos sie wypowie za lub przeciw! Oczywiście że można tak zrobić, przy czym grzanie CWU to w zasadzie chwila w stosunku do potrzeb na chłód (no, oczywiście zależy jeszcze jakie są zyski słoneczne). Nie zmienia to jednak faktu, że coś tam podmucha przez chwilę chłodem. U mnie podgrzewanie CWU to 1h/dobe. Jesli masz podobnie, to jest to za malo czasu, zebys zauwazyl taki wklad energetyczny. Otóż to. Ale jeśli ktoś wpadnie na pomysł grzania nie tylko CWU, ale także wody w basenie ogrodowym, to wtedy zaczyna to mieć ręce i nogi. PS Pyxis, w stopce masz koszt CO za pomocą PC -- w tym jest także CWU? JEśli nie, to możesz dopisać jak to się kształtuje? Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.06.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 W stopce mam tylko CO. CWU to juz bardzo indywidualna sprawa. Na obecna chwile za 12 miesiacy wstecz to ponad 700 zl. Jak nie mialem kanalizacji tylko szambo, to bylo ~400zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Iza 10.06.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 W stopce mam tylko CO. CWU to juz bardzo indywidualna sprawa. Na obecna chwile za 12 miesiacy wstecz to ponad 700 zl. Jak nie mialem kanalizacji tylko szambo, to bylo ~400zl. odpuszczałeś wieczorny prysznic, śmierdziuszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 10.06.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 odpuszczałeś wieczorny prysznic, śmierdziuszku? Ja też odpuszczam, bo mi fiołki rosną pod pachą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.06.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 odpuszczałeś wieczorny prysznic, śmierdziuszku? Mniej bylo wanny. Nie umiem brac prysznica na sucho tak jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 16.06.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Dzięki forum odpaliłem swoją PCS10 Ekopowera -śmiga już 3-ci dzień 25*C podłogi osiągnęła już po 4h pracy Co mnie martwi zmiana na 28*C (bo wygrzewam podłogę) powoduje że sprężarka odpoczywa przez naście minut po czym załącza się ponownie miała takie 3 postoje zanim osiągnęła 28teraz zadane ma 31 ale już nie zaglądałem Mam coś źle ustawione? Czy tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 16.06.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Pompa obiegowa CO Wilo 25/7 grzeje się do 50*C gdy przepływa przez nią 38*C Czy to oznacza że jest za słaba? Chodzi na 3-cim biegu przy delcie 10*CPrzepływy na rotametrach podłogówki cienizna 1.5l/min pętla co łącznie daje ok. 900l/h nadaje się do wymiany czy pozostawićDelta na glikolu 5*C tu chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 16.06.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Konrad79Jakie temperatury DZ (np. po 1h pracy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 17.06.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Konrad79 Jakie temperatury DZ (np. po 1h pracy)? 14.8*C do 9.9*C po 4 dniach pracy i ok. 30min przed zatrzymaniem pompy (3-4h pracy) W tym czasie posadzka grzana do 33*C a na podłogę leci 45*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 17.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Łaaadnie mi posadzka popękała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts