wihajster 29.01.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Rzeczywiście, zależy to od sterownika, jedne maja więcej inne mniej zakresów. Zwykły pokojowy Auraton 2005 jak piszą w instrukcji umożliwia 24 przełączeń na dobę, czyli 168 w tygodniu. Powinno wystarczyć. Oj chyba nie, Auraton 2020 miał 4 okresy na dobę (pn-pt) i to było ledwie "na styk". Chyba że jakaś nowa wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 29.01.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Wolę jednak uprzedzić, że jestem teraz po tej "ciemnej stronie mocy": projektanci, kierownicy budów, instalatorzy . No i z tej też przyczyny będę tu raczej gościem, niż stałym bywalcem (jak to drzewiej bywało ).forum to forum. Zawsze człeka tu ciągnie. Cieszę się że znów pana widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 forum to forum. Zawsze człeka tu ciągnie. Cieszę się że znów pana widać Witam! Z tym panem, to przesada. Co tam słychać na budowie? Pompa ciepła już wybrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 29.01.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 będzie samoróba. Jak szaleć to szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.01.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A jak tam HenoK twoja PC, bez niespodzianek? U mnie padł raz czujnik zaniku fazy. Koszt 50zł, wymiana 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A jak tam HenoK twoja PC, bez niespodzianek? U mnie padł raz czujnik zaniku fazy. Koszt 50zł, wymiana 5 minut. PCi działa bez zarzutu. Ten czujnik też już kiedyś wymieniałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 będzie samoróba. Jak szaleć to szaleć Przerabiałem to i mimo wszystko nie polecam. Samochód też możesz sam zbudować, ale czy dorówna on osiągami wyrobom fabrycznym (przy rozsądnych kosztach produkcji i nakładzie własnej pracy) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.01.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Oj chyba nie, Auraton 2020 miał 4 okresy na dobę (pn-pt) i to było ledwie "na styk". Chyba że jakaś nowa wersja? Chyba jednak się da http://www.auraton.pl/img/auraton/instrukcje/pl/auraton_2005_2005txplus_pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 29.01.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Przerabiałem to i mimo wszystko nie polecam. Samochód też możesz sam zbudować, ale czy dorówna on osiągami wyrobom fabrycznym (przy rozsądnych kosztach produkcji i nakładzie własnej pracy) ?mało się na tym znam. Sam bym się nie odważył. Ale siedzę na Elektrodzie, i widzę że chłopaki poskładali kilka dobrych pomp które pracują z niezłym COP. Przy dobrym doborze komponentów, powinno być i markowo i wydajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 29.01.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (...)powinno być i markowo i wydajnie. W zasadzie to chyba wszystkie PC można nazwać markowymi, bo sprzęt, który jest w środku produkuje tylko kilka firm na świecie i to tych tzw. markowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 mało się na tym znam. Sam bym się nie odważył. Ale siedzę na Elektrodzie, i widzę że chłopaki poskładali kilka dobrych pomp które pracują z niezłym COP. Przy dobrym doborze komponentów, powinno być i markowo i wydajnie. A dadzą Ci na to jakąś gwarancję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 29.01.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A dadzą Ci na to jakąś gwarancję ? Ja to jestem tylko ciekawy dlaczego przytakiej niezawodności jaką mają PC żaden producent nie zaryzykuje i nie da 5 lat gwarancji przy obecnej swojej cenie. To by dopiero zatrzęsło rynkiem PC. Mówię oczywiście o gwarancji bez płatnych przeglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 29.01.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja to jestem tylko ciekawy dlaczego przytakiej niezawodności jaką mają PC żaden producent nie zaryzykuje i nie da 5 lat gwarancji przy obecnej swojej cenie. To by dopiero zatrzęsło rynkiem PC. Mówię oczywiście o gwarancji bez płatnych przeglądów. No jeszcze niektórzy mają, ale chyba to się niebawem skończy... Wszyscy mają płatne to dlaczego ja mam być "jeleniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 29.01.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 W zasadzie to chyba wszystkie PC można nazwać markowymi, bo sprzęt, który jest w środku produkuje tylko kilka firm na świecie i to tych tzw. markowych.no nie do końca. Nie każda sprężarka to Copeland. A dadzą Ci na to jakąś gwarancję ?sam powiedz, co tam się może zepsuć? Jakiś czujnik który się wymienia 15 minut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.01.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Samochód też możesz sam zbudować, Tylko ze PCi pod wzgledem zlozonosci konstrukcji to bardziej rower niz samochod. Mysle o konkretnych podzespolach i ch poskladaniu do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 29.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 no nie do końca. Nie każda sprężarka to Copeland. (...) Japońskie wcale nie są gorsze a może się okazać za jakiś czas, że nawet lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 29.01.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ciekawe dlaczego mi osobiście nie padł jeszcze żaden Copeland.A inne owszem, Sanyo czy Mitsubishi (ale Sanyo chińskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Tylko ze PCi pod wzgledem zlozonosci konstrukcji to bardziej rower niz samochod. Mysle o konkretnych podzespolach i ch poskladaniu do kupy.Podejrzewam, że za zbudowanie roweru też byś się nie zabrał, tylko wolałbyś go kupić. Nie chodzi tu od podzespoły, tylko o ich właściwy dobór i złożenie. Podobnie jak przy składaniu roweru z części nie jest to trudne jeżeli się ma odpowiednie narzędzie, wiedzę i doświadczenie. Tylko czy ktoś, kto złożył jedną, czy nawet kilka PCi już to wszystko posiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 sam powiedz, co tam się może zepsuć? Jakiś czujnik który się wymienia 15 minut? Jeżeli zostanie to poprawnie zaprojektowane, złożone i uruchomione, to ryzyko złego działania jest minimalne. Każdy nawet najbardziej renomowany producent PCi, zaczynał od tej pierwszej, co wcale nie znaczy, że już pierwsza była idealna. Ja zrobiłem jedno podejście - okazało się, że nie jest to wcale takie proste. Dlatego wolałem skupić się na tym, na czym znam się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.01.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja to jestem tylko ciekawy dlaczego przytakiej niezawodności jaką mają PC żaden producent nie zaryzykuje i nie da 5 lat gwarancji przy obecnej swojej cenie. To by dopiero zatrzęsło rynkiem PC. Mówię oczywiście o gwarancji bez płatnych przeglądów. Z tego samego powodu, dla którego dają 2 lata bezpłatnej gwarancji np. na telewizory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts