ewiwa 15.01.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witajcie, z Faktów TVN cała Polska dowiedziała się, jak to nadleśnictwo i sąd uciska biednych staruszków, co to sobie chrust z lasu na opał wzięli i na chleb nie mają. Wartość drewna śmieszna, bo jakieś 11 zł, ale kara sądowa to 400. No i jak tu panie dziadkom nie współczuć, którzy głodem przymierają. Ja też współczuję. Wysokość kary niewspółmierna do czynu. Leśniczy - gorzej niż okupant, jeszcze w telewizji się upiera przy swoim.Ale na stronie lasów państwowych czytamy takie oto oświadczenie: http://www.lp.gov.pl/Members/Artur/aktualnosci/oswiadczenie-w-sprawie-materialow-w-tvnNormalnie chamstwo. Fakty TVN? Jakie fakty? Chyba FaktPzdrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 15.01.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Dobra puenta. FAKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.01.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 "Nadleśnictwo nie przeprowadziło egzekucji zasądzonej przez sąd wartości szkody i nawiązki - tę uiścił za Państwa Hopów jeden z leśników birczańskich pragnący zachować anonimowość." Ten cytat mnie rozwalił. Facet ma miękkie serce i wyszedł na tym.... Dzięki dziennikarskiej manipulacji już chyba nie pomoże nikomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.01.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 a jak to ma siedo szkodliwości czynu, chyba jest ta bariera 250 PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.01.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Trzeba kraść drzewa tak , by jednorazowo nie przekroczyć tej sumy . W razie by złapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 W sumie to złodzieje ....recydywa biorąca na litość za każdym razem , a że staruszkowie z traktorkiem - to nie ma nic do rzeczy... A i dodam ,że reportażu nie oglądałam , oparłam się tylko na podanym artykule ...i faktach odnotowania przez policję ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.01.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 byliscie w lesie? byliscie, wiecie ile drzew sie marnuje? nie wiecie.osobiscie pracowalem w lesie ( bylo super ) ilosci drewna ktore gnija sa olbrzymie, pelno suszek gdziekolwiek czlowiek spojrzy i taka afera.domyslam sie ze lesniczy lub SL nie dostali od dziadkow na flaszke i dlatego taki raban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 7 nie kradnij - niezależnie od okoliczności ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.01.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 7 nie kradnij - niezależnie od okoliczności ..... Zawsze lepiej żeby zgniło ... bo leśnicy i tak tego nie zabiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Bo nawet to gnijące drewno potrzebne jest w lesie ..... a każdy motyw (wytłumaczenie - jest dobre - dla złodziejaszków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.01.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Nie o to chodzi - pytałem sie po wichurach czy mogę je kupić. Odpowiedź: NIE!. Leży do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 15.01.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 To cyt. z artykułu -"nielegalny wyrąb drewna w lesie państwowym", czyli kradzież, a tego nie popieram, niech za to ścigają.. Natomiast nie przeszkadza mi jak ktoś sobie nazbiera trochę chrustu na opał. A poza tym to recydywa, więc sąd dobrze postąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.01.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 7 nie kradnij - niezależnie od okoliczności ..... jestem ateista, wiec o tym nie pogadamy Maryna czytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 15.01.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Natomiast nie przeszkadza mi jak ktoś sobie nazbiera trochę chrustu na opał. Szkoda tylko, że niektórzy zbierają chrust siekierą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 15.01.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Albo traktorem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 7 nie kradnij - niezależnie od okoliczności ..... jestem ateista, wiec o tym nie pogadamy Maryna czytaj ze zrozumieniem TO CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM - odnieś do siebie ... ..BIEDACY TRAKTORKIEM DRZEWKO X RAZY z lasu WYWOZILI ...- masz DRUKOWANYMI - LEPIEJ WIDAĆ... Jak już MARTINA1 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 15.01.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Ja bardziej chcialbym o profesjonalizmie dziennikarzy. Bardzo latwo jest manipulowac ludzmi, niestety. Byla kiedys dyskusja o tym czy powinno sie karac niekompetentnych pismakow zakonczona mala awanturka i histeria tychze. No bo przeciez wolnosc slowa. Ponizej przesylam demota, ktory juz wczoraj poszedl w swiat. http://img340.imageshack.us/img340/4691/demnq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Zupełnie inny casus ; ZBIERANIE suchego DRZEWA a WYRĘB DRZEW ..... Nie można wszystko do jednego worka wrzucać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.01.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Zupełnie inny casus ; ZBIERANIE suchego DRZEWA a WYRĘB DRZEW ..... Nie można wszystko do jednego worka wrzucać .... Marycho tlumacze po raz ostatni drzewo to cos takiego co rosnie drewno to cos takiego co jest juz sciete i przetworzone lub nie kapejszen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ZWIRKU....dokształć się - cytaty z ww. zalinkowanego materiału.... Dla jasności sprawy wspomnieć też trzeba, że oskarżeni byli kilkakrotnie pouczani o trybie, w jakim można dokonać zakupu drewna opałowego z lasu, a także byli upominani i karani przez służbę leśną za drobne kradzieże drewna (m.in. 2 maja 2007 roku Straż Leśna nałożyła grzywnę w formie mandatu karnego na kwotę 100 złotych za nielegalny wyrąb drewna w lesie państwowym, zaś 30 listopada 2008 roku leśniczy ukarał ich grzywną w wysokości 30 złotych za wjazd do lasu ciągnikiem, przy czym była to wówczas udaremniona próba kradzieży drewna opałowego). A drewno czy drzewo w tym kontekście 1 ... , więc się nie ekscytuj...!. masz tam precyzyjnie opisane co ukradli ....wg nadleśnictwa .A twoja definicja potrzebna tu jak psu na buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts