sakus 16.01.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Skradziono mi dziś 9 skrzydeł z okien Fakro . Mam pytanko czy spotkaliście się z możliwością kupienia samych skrzydeł okiennych bez ramy do tego typu okien - oczywiście z legalnego źródła na fakturę. Wymiary 78x140 - 7 szt, 78x118 - 2 szt A tak przy okazji kto kupuje te skradzione okna bez ram - czyżby wcześniej okradzeni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 ... a kto kupuje na wszystkich bazarach w całej Polsce radioodbiorniki samochodowe, narzędzia, kosiarki, wiertarki, także okna z demontażu?Przecież nie złodzieje-oni sobie ukradną. Kupują uczciwi obywatele, którzy zawsze tłumaczą - po co kupować w sklepie, jak tu prawie nowe (często nowe) można kupić za 30 czy 50 % ceny. Z zasady nie chodzę na taki "bajzel", nie chcę brać udziału w tym procederze.Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 19.01.2004 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Trochę podzwoniłem i niestety nie jestem pocieszony . Przedstawiciele nie mogą sprowadzić dla mnie samych skrzydeł, bo... nie na możliwości rozkompletowania okna u producenta. Czyli wychodzi na to, że w fabryce nie ma możliwości wyprodukowania kilku skrzydł więcej - bez ram ???? A przecież są to wymiary standardowe!!! To prawie tak jakby nie można było kupić samego nadwozia do samochodu, a posiadałoby się kompletne podwozie. Coś jest tutaj nie tak . Znajomy przedstawiciel zaproponował mi, że sprowadzi dla mnie kompletne okna, i sprzeda mi je bez marży(zrobiło mu się mnie żal ). Chociaż taka pociecha. A z ram to sobie ognisko chyba zrobię i upiję się. Albo nie, bo ponownie mi coś zginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLPOAKS 19.01.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Współczuję Polecam stronę: http://www.autogielda.com.pl/?modul=bazaogloszen w rubryce materiały i sprzęt budowlany można znaleźć kilka bardzo atrakcyjnych ofert "perełek", a nawet można odkupić swoje okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość banzaj 5 19.01.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 współczuję Sakus . Uważam że tych co kupują to powinni surowo karać .Bo gdyby nie było chętnych na tzw. okazje to by nie było kradzieży.Mi w tym roku ukradli bramę wjazdowa ,na działce wynieśli drzwi i co ?I nic Policja po miesiącu przysłała zawiadomienie o umorzeniu śledztwa.Co mogę radzić :Spraw sobie najprostszy system alarmowy który powiadomi Ciebie lub zaprzyjźnionego sąsiada . Ja codziennie rano gdy patrzę na swoją budowę zastanawiam się czy coś nie znikneło .Jedno jest pewne należy budować szybko .Kazdy dzień to ryzyko kradzieży i niestety możesz liczyć tylko na siebie . PozdrawiamBanzaj P.S Jeżeli Ci ktoś oferuje coś po cenie atrakcyjnej to zapytaj o fakturę zakupujezeli jej nie ma to jest duże prawdopodobieństwo ,że jest to kradzine.Unikaj tzw. rzeczy załatwianych najczęściej są to rzeczy kradzione !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 19.01.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 sakus - jestem nieco zaskoczony. Ja niedawno kupiłem parę elementów do okien Fakro, które uległy uszkodzeniu przy montażu. Nie było z tym żadnego kłopotu, tyle że musiałem trochę poczekać, bo te elementy rzeczywiście były robione specjalnie dla mnie, a nie brane z magazynu. Sprawę załatwiałem z przedstawicielem Fakro na Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts