Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Skradziono mi dziś 9 skrzydeł z okien Fakro :( . Mam pytanko czy spotkaliście się z możliwością kupienia samych skrzydeł okiennych bez ramy do tego typu okien - oczywiście z legalnego źródła na fakturę. Wymiary 78x140 - 7 szt, 78x118 - 2 szt

A tak przy okazji kto kupuje te skradzione okna bez ram :o - czyżby wcześniej okradzeni??

https://forum.murator.pl/topic/13645-czy-mo%C5%BCna-kupi%C4%87-same-skrzyd%C5%82a-obrotowe-fakro/

... a kto kupuje na wszystkich bazarach w całej Polsce radioodbiorniki samochodowe, narzędzia, kosiarki, wiertarki, także okna z demontażu?Przecież nie złodzieje-oni sobie ukradną. Kupują uczciwi obywatele, którzy zawsze tłumaczą - po co kupować w sklepie, jak tu prawie nowe (często nowe) można kupić za 30 czy 50 % ceny. Z zasady nie chodzę na taki "bajzel", nie chcę brać udziału w tym procederze.

Ryszard

Trochę podzwoniłem i niestety nie jestem pocieszony :( . Przedstawiciele nie mogą sprowadzić dla mnie samych skrzydeł, bo... nie na możliwości rozkompletowania okna u producenta.

Czyli wychodzi na to, że w fabryce nie ma możliwości wyprodukowania kilku skrzydł więcej - bez ram :o ???? A przecież są to wymiary standardowe!!!

To prawie tak jakby nie można było kupić samego nadwozia do samochodu, a posiadałoby się kompletne podwozie. Coś jest tutaj nie tak :-? . Znajomy przedstawiciel zaproponował mi, że sprowadzi dla mnie kompletne okna, i sprzeda mi je bez marży(zrobiło mu się mnie żal :wink: ). Chociaż taka pociecha. A z ram to sobie ognisko chyba zrobię i upiję się. Albo nie, bo ponownie mi coś zginie :o

Współczuję

Polecam stronę:

http://www.autogielda.com.pl/?modul=bazaogloszen

w rubryce materiały i sprzęt budowlany można znaleźć kilka bardzo atrakcyjnych ofert "perełek", a nawet można odkupić swoje okna :(

Gość banzaj 5

współczuję Sakus . Uważam że tych co kupują to powinni surowo karać .

Bo gdyby nie było chętnych na tzw. okazje to by nie było kradzieży.

Mi w tym roku ukradli bramę wjazdowa ,na działce wynieśli drzwi i co ?

I nic Policja po miesiącu przysłała zawiadomienie o umorzeniu śledztwa.

Co mogę radzić :

Spraw sobie najprostszy system alarmowy który powiadomi Ciebie lub zaprzyjźnionego sąsiada .

Ja codziennie rano gdy patrzę na swoją budowę zastanawiam się czy coś nie znikneło .

Jedno jest pewne należy budować szybko .Kazdy dzień to ryzyko kradzieży i niestety możesz liczyć tylko na siebie .

Pozdrawiam

Banzaj

P.S

Jeżeli Ci ktoś oferuje coś po cenie atrakcyjnej to zapytaj o fakturę zakupu

jezeli jej nie ma to jest duże prawdopodobieństwo ,że jest to kradzine.

Unikaj tzw. rzeczy załatwianych najczęściej są to rzeczy kradzione !!!

sakus - jestem nieco zaskoczony. Ja niedawno kupiłem parę elementów do okien Fakro, które uległy uszkodzeniu przy montażu. Nie było z tym żadnego kłopotu, tyle że musiałem trochę poczekać, bo te elementy rzeczywiście były robione specjalnie dla mnie, a nie brane z magazynu. Sprawę załatwiałem z przedstawicielem Fakro na Kraków.