coffee 15.01.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witajcie, poszukam pomocy i u Was... Łazienka na ukończeniu, a kafelkarz oznajmił mi, że nie da się zamontować bidetu. Chodzi o Roca Hall. Po moim śledztwie i gorącej linii z infolinią Roca oraz rozmową z lokalnym serwisantem wiem już o co chodzi. Doprowadzenie wody instalatorzy wykonali nam za wysoko o ok. 10cm. Roca z kolei przewiduje zawory z wodą pod bidetem a nie w środku. Tym samym nie da się faktycznie nawet przyłożyć bidetu do ściany, bo bidet nachodzi na zawory. Nie wiem, czy wystarczająco się wyraziłam. Oto obecna sytuacja: http://lh4.ggpht.com/_WptsRegdpVk/S1CufUe6XbI/AAAAAAAAIdI/wIXfoVd8gKg/s640/problem_bidet.JPG Zawory powinny być ok. 10cm niżej, by znajdowały się pod bidetem. Wg serwisanta nie ma innej możliwości jak rozkucie obudowy stelaża i obniżenie wysokości doprowadzenia wody. Wściekła jestem i na instalatorów, i na kafelkarza. Instalatorom dostarczyłam rysunki techniczne wszystkich muszli, bidetów, umywalek… Zrobiłam to po to, by właśnie nie było takich niespodzianek. Kafelkarzowi z kolei dostarczylam całe wyposażenie łazienek jeszcze zanim się pojawił, by sobie mógł wszystko mierzyć i przymierzać do woli. No i przymierzył! Po wykonaniu obudowy Nikt nie czuje się winny, a ja nie mam bidetu. No to się wygadałam. Ma ktoś jakiś pomysł, co z tym fantem zrobić? Dodam tylko, że stelaż do Geberit DuofixBasic. Pozdrawiam coffee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.01.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 no to mi zabiłas klina tylko że ja mam Damę Senso jutro pędzę na budowę obaczyć o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 15.01.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Instalatorom dostarczyłam.... ....Kafelkarzowi z kolei dostarczylam.... Skądś to znam . Jeśli nie jest za późno - dopilnuj porządnego przepłukania instalacji przed montażem wszelkich baterii. U mnie jest filtr na liczniku, ale kładziona przez Panów instalacja była zagruzowana. Nowa bateria nie działa, a gwarancja nie obejmuje uszkodzeń wynikających z brudów w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 18.01.2010 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Tacim, jak oględziny? Czy ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Póki co, po negocjacjach zmieniła się trochę sytuacja co do odpowiedzialności za nasz zonk. Instalatorzy przyjadą poprawić wysokość doprowadzenia wody, my kupimy płytki w miejsce skutych, a kafelkarz wpadnie je ułożyć jeszcze raz. Mogło być gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 18.01.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Niestety, to bardzo przykre, ale moj hydraulik jeszcze przed montazem stelaza, podejsc pod wanne, natrysk, umywalke kazal podac modele, by sprawdzic jakie maja rozstawy, wysokosci etc.Moze lepiej wybrac terza cos, co pasuje do tych odlaczen, ktore sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.01.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Czy ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Póki co, po negocjacjach zmieniła się trochę sytuacja co do odpowiedzialności za nasz zonk. Instalatorzy przyjadą poprawić wysokość doprowadzenia wody, my kupimy płytki w miejsce skutych, a kafelkarz wpadnie je ułożyć jeszcze raz. Mogło być gorzej Zanim zaczną kuc , to niech zdemontuja zaworki i przyłożą miskę bidetu . Jezeli zakryje otwory , to mozna to podłączyć bez kucia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 18.01.2010 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Vadiol, czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedz? Dostałam maila od jednego z serwisantów, który przedstawił właśnie taki pomysł. Jakie mogą być konsekwencje braku zaworków? I jak wtedy wygląda podłączenie? Oj, ubogą mam wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.01.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jak zdemontujesz zaworki , to po przylozeniu miski stwierdzisz , czy otwory sa zakryte . Jezeli tak bedzie , to nalezy odkrecic srubki mocujace doprowadzenie , zwiekszyc otwory do srodka i wkrecic z powrotem zaworki . Obedzie sie wtedy bez skuwania plytek i zarazem bez oslabiania obudowy stelaza , bo GK zazwyczaj ulega zniszczeniu podczas demontazu .Jezeli miska nie zakryje otworow - pozostaje wymiana dwoch plytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran 20.01.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 coffee, napisz proszę, czy udało się zamontować ten bidet bez skuwania ścian? U mnie za chwilę może być taka sama sytuacja.Najpierw instalator zrobił podejście i stelaż do bidetu (czytaj niewiadomego), następnie kafelkarz wszystko wykafelkował, a na koniec jak kupiłam sobie bidet Roca Hall sądząc, że bidet to bidet i musi pasować. Z instalatorem będę widzieć się dopiero w przyszłym tygodniu, a do tej pory zjedzą mnie nerwy. Właśnie miałam zamawiać kibelek podwieszany Roca Hall do kompletu, to może się wstrzymać, odsprzedać bidet (jeśli nie bęzie pasował) i kupić coś jak "ludzkiego", co będzie pasować? A może vadiol ma jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.01.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Szafran Poki co nie panikuj tylko przymierz miskę bidetu . Nie musisz z tym czekać na instalatora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numer11 29.11.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Czy po przeczytaniu tego wątku mam rozumieć że pod bidetem widać rurki i zaworki od doprowadzenia wody? Czy to prawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bennet 30.11.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Niestety czasami tak się zdarza. Tak u mnie wygląda Dama Senso na stelażu Grohe. Mam jeszcze Koło na Gebericie i tam zaworów nie widać. Nie wiem czy to jest błąd montażu czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 do tej pory nie zwracałam na to uwagi więc szybko poleciałam i sprawdziłamu mnie z boku nie widac, jedynie patrząc z poziomu podłogi, stelaż Grohe, Roca Hallhttp://img855.imageshack.us/img855/9869/20111201234357709.jpg http://img803.imageshack.us/img803/8895/20111201234453194.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts