montenegro 15.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam Zastanawiam się nad kupnem domu. Rozglądałem sie trochę na rynku nieruchomości w naszej okolicy i jestem w rozterce. Mianowicie , co radzicie kupić :- nowy dom (ok 2 lata) stan surowy zamknięty, w środku do porobienia wszelkie instalacje, kosztuje ok. 300tyś zł. Do tego potrzebne by było kolejne 200tyś na jego wykończenie. - stary dom do remontu, tynki wapienne, ogrzewanie węglem (tzw. kafloki w pokojach) Cena ok. 200tyś. Wiadomo, że opcja pierwsza wiąże się z zaciągnięciem kredytu, weżmiesz 300tyś. a po 25 latach spłącisz 600tyś. Pozatym nie możesz mieszkać w nowym póki nie wykończysz wnętrza.Natomiast stary dom, gotowy jest do zamieszkania, wyremontujesz jeden pokój i resztę można robić systematycznie z czasem. Trochę gotówki mamy , trochę pożyczyło by się od rodziny i nie trzeba by było brać kredytu. Co radzicie, nowy czy stary ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 15.01.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Jeżeli dom stary nie jest zawilgocony i nie jest do komlentnej przebudowy czyli do wymianu dachu itp to zdecydowanie kup stary nie pchaj się w taki kredyt wrzuć parę fotek kandydatów będzie łatwiej ważne są też czy oba domy maja przyłącza gazu,światła,wody u mnie dom wyglądał tak i się zdecydowałem na przebudowę domu .Sprawdz jaka jest izolacja domu i odkop fundamenty i zobacz w jakim stanie są ławy wylane .Z którego roku jest ten stary dom?pozdrawiamhttp://forum.muratordom.pl/nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu,t176550.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montenegro 16.01.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam Dom za którym się rozglądałem był z 1955.Dzięki za odpowiedź. Pytanie tylko czy opłaca się remontoać taki stary dom i czy nie wyjdzie to drożej jak kupno nowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 16.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 witam ale co tam jest do roboty w tym starym np dach ,.decyzja należy do ciebie z 95r to nie jest stary dom zapewne wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts