Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

metalowcy cała prawda

matka dyrektorka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a to:

http://www.youtube.com/watch?v=OzMJhOwBLqw

ma dla mnie ogromną wartość .... to kawałek , którym pożegnaliśmy 10 lat temu przyjaciela , który zginął w wypadku .... oczywiście kawałek technicznie doskonały ....

też mam w komórce - jak i One, Welcome home, Unforgien czy Fade to Black ... słucham kiedy czuję potrzebę ...

generalnie wolę metal technicznie zaawansowany i dopracowany ....

jeśli zespół jest technicznie dobry jak Metallica czy Iron Maiden to nie ma bata - na live też zagra doskonale ...

ja wolę zamknąć oczy i zatopić się w doskonałości - uwielbiam , kiedy każda gitara chodzi swoim wypracowanym rytmem bez fałszu i improwizacji .... 10 razy pod rząd mogę słuchać One i mi się nie znudzi ....

tego mi nie daje koncert live ....

teraz ja mówię : dobranoc :D

....

generalnie wolę metal technicznie zaawansowany i dopracowany ....

och, spędziłem kiedys godziny dyskutując na temat , czy lepszy jest technicznie grający gitarista ( Satriani, Hammet, Vai, Morse, etc) czy raczej ten, który nie boi się "brudów" i gra sercem za każdym razem inaczej ( Blackmoor, Iomi, SRV, etc)

Oczywiście do koncesu nie doszliśmy, ale ile flaszek poszło :lol:

Ja tam wolę "brudasów" :lol:

pozdro

O! ktoś jeszcze słucha(lub słuchał) Running Wild!!

Jak ktoś słucha klasyki i czegoś cięższego to pewnie spodoba sie to:

http://www.youtube.com/watch?v=9WwY2dQKx-4

Ten zespół jest trochę juz mało aktywny ale jeden człowiek z poczatkowego składu gra dalej sam .I w zasadzie jego utwory sa zawsze u mnie na odtwarzaczu.

http://www.youtube.com/watch?v=9W0wNQCeowo&feature=related

Widzę żę na forum jest sporo fanów podobnej muzyki . :D

Dochodzę do wniosku, że dobrze, że majo matula nie dostała tego artykułu za mych młodych podstawówkowo - licealnych lat :lol: :lol: :lol:

Metallica, Iron Maiden - na tym się wychowałam (za sprawą starszej siostrzyczki), po czym moje zainteresowania poszły w stronę black metalu, gothic, czyli Bathory, wczesny KAT, Imperator no i Behemoth...

A tak w ogóle to chyba ostatnio w łódzkim expressie Ilustrowanym był artykuł o Gotach - uśmiałam się do łez...

Na glany 20-stki rok zbierałam - wtedy kosztowały chyba z 540 zł.

Moja ukochana skóra- płaszcz, czarny, gładki - po mojej mamie - do tej pory w szafie wisi, choć zniszcziny doszczętnie...

Pieszczoszki miałam, ale gładkie (czyli w zasadzie nie pieszczoszki), bo uczulenie na nikiel mam ostre... kochane bluzy (teraz robocze)...

ehhh... stare dobre czasy :lol: :lol: :lol:

O! ktoś jeszcze słucha(lub słuchał) Running Wild!!

Jak ktoś słucha klasyki i czegoś cięższego to pewnie spodoba sie to:

http://www.youtube.com/watch?v=9WwY2dQKx-4

Ten zespół jest trochę juz mało aktywny ale jeden człowiek z poczatkowego składu gra dalej sam .I w zasadzie jego utwory sa zawsze u mnie na odtwarzaczu.

http://www.youtube.com/watch?v=9W0wNQCeowo&feature=related

Widzę żę na forum jest sporo fanów podobnej muzyki . :D

Ale mi przypomniałeś - kasetę Ankh (czarna) zawsze mam w aucie. Uwielbiałam ich za te skrzypce Kiedyś jak sprzedawałam stare autko, to prosiłam ludzi żeby mi tą kasetę przesłali, bo zostawiłam w schowku. I mam ją non stop i już normalnie trzeszczy z użycia.

hehe,

sie wspominkowy wewont zrobił :lol:

Cytat z nagrobka Mary Jane miałem wypisany na drzwiach do mojego pokoju :lol: i pamiętam go do dziś:

"From the earth

up throgh the trees

Ican hear her

calling me"

generalnie byłem w opozycji do wyznawców Metaliki. :lol:

A pamiętacie MTV jak jeszcze było telewizją muzyczną i co niedzielne, nocne 4 godziny Headbanger Ball z Vanessą Warwick?

qrde zawsze w poniedziałek zpóźnialiśmy sie do szkoly z kumplami. Później jeden miał "Video" więc nagrywał, a my się zrywaliśmy w poniedziałek obejrzeć :lol:

z pozdrowieniem : Ave Satanas!

dzisiaj koty i gołębie na kolacje

Jutro ide szukać dziewic

hehe

Jutro ide szukać dziewic

hehe

uuuuu .... to ciężko bedzie - obawiam się, ze jeden dzień Ci nie styknie :roll: :wink: :lol:

a ja zawsze byłam gdzieś z boku .... niby kiwałam sie najpierw z punkami , potem z metalami .... jeździłam z nimi na koncerty , na wypady , przesiadywałam, szlajałam się .... ale z nikim bliżej .... i miałam swoje zasady - mówiłam "nie" - oni ćpali - ja nie , laski sie gziły po kątach - mnie się nie odważył nikt tknąć bo mówiłam co mi na wątrobie leży prosto z mostu i stanowczo :roll: :wink:

bardzo fajnie wspominam próby .... mieliśmy kilka kapel metalowych i punkowych w mieście ... fani spotykali się w Metronomie na próbach , jeździliśmy na koncerty .... zajeb.... było :D

za jednego takiego wydziaranego "grajka" kapelowego wyszłam prawie cztery lata tamu za mąż .... jesteśmy razem ponad 10 lat i do dziś za mna wytrzymuje jakoś :wink:

tak jak mówię : nie dorabiam ideologii - po prostu kocham tą muzykę .... muzyka jest do dziś , ludzie się stracili gdzieś po drodze ... :roll:

A u nas - pamiętam próby zespołów Skampararas , Wilczy Szaniec , Nigh Train , Bulbulators, Psy Wojny .... większość można znaleźć na youtube :wink:

ale to z ery raczej punkowej :wink:

a ery metalowej raczej nie było u nas twórców ... jeździliśmy na koncerty....

Dzień doberek!!!

Pamiętam, jak poszłam na pierwsze zajęcia ćwiczeniowe na studiach :lol: :lol: :lol:

Szczeniaki powbijali się w ciuchy dorosłych - garsoneczki, garniturki, spodenki i sweterki z kołnierzykiem koszuli wystającej spod... tacy ważni prawnicy

:lol: :lol: :lol: z pierwszego roku studiów...

No i weszłam sobie ja, spóźniona, bo autobus mi zwiał...

Moja skóra, czarne wyszarpane dżinsy, bluza z kapturem w czarno-szare paski, szalik na drutach robiony przez moją mamusię - szaro- granatowo-czerwony (teraz w nim na budowę chodzę) , glany (wypastowałam chociaż :lol: :lol: :lol: ) no i mój słynny plecak kostka wojskowa z naszywkami...

W mojej grupie wzbudziłam ogromne emocje, typu "kogo oni na prawo przyjmują???"

W sumie na 290 osób na roku było nas (tych troszkę "innych" 5 osób)...

Później w miarę upływu lat my łagodnieliśmy i ze stylem noszenia się i z muzyką...

Teraz metalu słucham, ale w sumie lubię każdy troszkę cięższy typ muzyki.

A na weselu to i przy disco polo (po odpowiednim znieczuleniu) się pobawię :lol: :lol: :lol:

sie starzeją jak my, ot cała prawda.

wynajduje sobie ostatnio takie stare kawałki. Szczególnie jak siedzę sam w hotelu...

np porównaj :

- Jarocin 92

i :

http://www.youtube.com/watch?v=62xhK6CMWBQ&feature=related - woodstock 2000ileśtam

jak to wszystko wyładniało, wypieszczone że aż ach..

Szkoda, bo brak już tej zadziory, buntu i prawdziwości.

To co przedstawiasz to też już "Dyskoteka Pana Jacka", prawdziwy Jarocin to to:

"Metal muzyka buntu"?? hmmm.... dyskusyjny temat

http://www.youtube.com/watch?v=eztyjENapAw&feature=related

Gość Pepeg z Gumy

To co przedstawiasz to też już "Dyskoteka Pana Jacka", prawdziwy Jarocin to to:

"Metal muzyka buntu"?? hmmm.... dyskusyjny temat

Wyjąłeś mi to pytanie z ust. Też chciałbym wiedzieć, gdzie w metalu jest bunt? :p :p Tak nadętą i najczęściej infantylną muzykę, jakoś trudno mi z buntem kojarzyć.

Rozumiem punk Siekiery czy Dezertera, który był zjawiskiem społecznym i częścią subkultury, ale metal, wywodzący się od hard i art rockowców, tylko że technicznych, praworęcznych cieniasów, mocniej zafascynowanych śmiercią ?

Oświećcie proszę!