daggulka 17.01.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 no dobra - masz ..... to mój dzwonek w telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 17.01.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 łiii tam, a tych znasz? Zajebiście sie ubierali. ale miałem ich całą "kasetografie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 17.01.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 ide spać"good night We love You all..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.01.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 znam , znam .... dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.01.2010 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 a to: http://www.youtube.com/watch?v=OzMJhOwBLqw ma dla mnie ogromną wartość .... to kawałek , którym pożegnaliśmy 10 lat temu przyjaciela , który zginął w wypadku .... oczywiście kawałek technicznie doskonały .... też mam w komórce - jak i One, Welcome home, Unforgien czy Fade to Black ... słucham kiedy czuję potrzebę ... generalnie wolę metal technicznie zaawansowany i dopracowany .... jeśli zespół jest technicznie dobry jak Metallica czy Iron Maiden to nie ma bata - na live też zagra doskonale ... ja wolę zamknąć oczy i zatopić się w doskonałości - uwielbiam , kiedy każda gitara chodzi swoim wypracowanym rytmem bez fałszu i improwizacji .... 10 razy pod rząd mogę słuchać One i mi się nie znudzi .... tego mi nie daje koncert live .... teraz ja mówię : dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 18.01.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 .... generalnie wolę metal technicznie zaawansowany i dopracowany .... och, spędziłem kiedys godziny dyskutując na temat , czy lepszy jest technicznie grający gitarista ( Satriani, Hammet, Vai, Morse, etc) czy raczej ten, który nie boi się "brudów" i gra sercem za każdym razem inaczej ( Blackmoor, Iomi, SRV, etc) Oczywiście do koncesu nie doszliśmy, ale ile flaszek poszło Ja tam wolę "brudasów" pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 18.01.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 O! ktoś jeszcze słucha(lub słuchał) Running Wild!! Jak ktoś słucha klasyki i czegoś cięższego to pewnie spodoba sie to: http://www.youtube.com/watch?v=9WwY2dQKx-4 Ten zespół jest trochę juz mało aktywny ale jeden człowiek z poczatkowego składu gra dalej sam .I w zasadzie jego utwory sa zawsze u mnie na odtwarzaczu. http://www.youtube.com/watch?v=9W0wNQCeowo&feature=related Widzę żę na forum jest sporo fanów podobnej muzyki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 18.01.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dochodzę do wniosku, że dobrze, że majo matula nie dostała tego artykułu za mych młodych podstawówkowo - licealnych lat Metallica, Iron Maiden - na tym się wychowałam (za sprawą starszej siostrzyczki), po czym moje zainteresowania poszły w stronę black metalu, gothic, czyli Bathory, wczesny KAT, Imperator no i Behemoth... A tak w ogóle to chyba ostatnio w łódzkim expressie Ilustrowanym był artykuł o Gotach - uśmiałam się do łez... Na glany 20-stki rok zbierałam - wtedy kosztowały chyba z 540 zł. Moja ukochana skóra- płaszcz, czarny, gładki - po mojej mamie - do tej pory w szafie wisi, choć zniszcziny doszczętnie... Pieszczoszki miałam, ale gładkie (czyli w zasadzie nie pieszczoszki), bo uczulenie na nikiel mam ostre... kochane bluzy (teraz robocze)... ehhh... stare dobre czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 18.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 O! ktoś jeszcze słucha(lub słuchał) Running Wild!! Jak ktoś słucha klasyki i czegoś cięższego to pewnie spodoba sie to: http://www.youtube.com/watch?v=9WwY2dQKx-4 Ten zespół jest trochę juz mało aktywny ale jeden człowiek z poczatkowego składu gra dalej sam .I w zasadzie jego utwory sa zawsze u mnie na odtwarzaczu. http://www.youtube.com/watch?v=9W0wNQCeowo&feature=related Widzę żę na forum jest sporo fanów podobnej muzyki . Ale mi przypomniałeś - kasetę Ankh (czarna) zawsze mam w aucie. Uwielbiałam ich za te skrzypce Kiedyś jak sprzedawałam stare autko, to prosiłam ludzi żeby mi tą kasetę przesłali, bo zostawiłam w schowku. I mam ją non stop i już normalnie trzeszczy z użycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 witam się popołudniem .... http://www.youtube.com/watch?v=7mHe6FMs46o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 18.01.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 hehe, sie wspominkowy wewont zrobił Cytat z nagrobka Mary Jane miałem wypisany na drzwiach do mojego pokoju i pamiętam go do dziś: "From the earth up throgh the trees Ican hear her calling me" generalnie byłem w opozycji do wyznawców Metaliki. A pamiętacie MTV jak jeszcze było telewizją muzyczną i co niedzielne, nocne 4 godziny Headbanger Ball z Vanessą Warwick? qrde zawsze w poniedziałek zpóźnialiśmy sie do szkoly z kumplami. Później jeden miał "Video" więc nagrywał, a my się zrywaliśmy w poniedziałek obejrzeć z pozdrowieniem : Ave Satanas! dzisiaj koty i gołębie na kolacje Jutro ide szukać dziewic hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jutro ide szukać dziewic hehe uuuuu .... to ciężko bedzie - obawiam się, ze jeden dzień Ci nie styknie a ja zawsze byłam gdzieś z boku .... niby kiwałam sie najpierw z punkami , potem z metalami .... jeździłam z nimi na koncerty , na wypady , przesiadywałam, szlajałam się .... ale z nikim bliżej .... i miałam swoje zasady - mówiłam "nie" - oni ćpali - ja nie , laski sie gziły po kątach - mnie się nie odważył nikt tknąć bo mówiłam co mi na wątrobie leży prosto z mostu i stanowczo bardzo fajnie wspominam próby .... mieliśmy kilka kapel metalowych i punkowych w mieście ... fani spotykali się w Metronomie na próbach , jeździliśmy na koncerty .... zajeb.... było za jednego takiego wydziaranego "grajka" kapelowego wyszłam prawie cztery lata tamu za mąż .... jesteśmy razem ponad 10 lat i do dziś za mna wytrzymuje jakoś tak jak mówię : nie dorabiam ideologii - po prostu kocham tą muzykę .... muzyka jest do dziś , ludzie się stracili gdzieś po drodze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 18.01.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Oj zdzieralo sie kiedys gardlo, zdzieralo i watrobke rujnowalo sie oj rujnowalo. http://img689.imageshack.us/img689/9894/babcias.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Oj zdzieralo sie kiedys gardlo, zdzieralo i watrobke rujnowalo sie oj rujnowalo. co tak oszczędnie .... weź się pochwal .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 18.01.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Daj spokoj, nikt nie umial na niczym grac. To wszystko co pamietam, reszta sie rozmyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A u nas - pamiętam próby zespołów Skampararas , Wilczy Szaniec , Nigh Train , Bulbulators, Psy Wojny .... większość można znaleźć na youtube ale to z ery raczej punkowej a ery metalowej raczej nie było u nas twórców ... jeździliśmy na koncerty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 To na dobranoc .... dziś lajcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 19.01.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Dzień doberek!!! Pamiętam, jak poszłam na pierwsze zajęcia ćwiczeniowe na studiach Szczeniaki powbijali się w ciuchy dorosłych - garsoneczki, garniturki, spodenki i sweterki z kołnierzykiem koszuli wystającej spod... tacy ważni prawnicy z pierwszego roku studiów... No i weszłam sobie ja, spóźniona, bo autobus mi zwiał... Moja skóra, czarne wyszarpane dżinsy, bluza z kapturem w czarno-szare paski, szalik na drutach robiony przez moją mamusię - szaro- granatowo-czerwony (teraz w nim na budowę chodzę) , glany (wypastowałam chociaż ) no i mój słynny plecak kostka wojskowa z naszywkami... W mojej grupie wzbudziłam ogromne emocje, typu "kogo oni na prawo przyjmują???" W sumie na 290 osób na roku było nas (tych troszkę "innych" 5 osób)... Później w miarę upływu lat my łagodnieliśmy i ze stylem noszenia się i z muzyką... Teraz metalu słucham, ale w sumie lubię każdy troszkę cięższy typ muzyki. A na weselu to i przy disco polo (po odpowiednim znieczuleniu) się pobawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboCop1719505877 19.01.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 sie starzeją jak my, ot cała prawda. wynajduje sobie ostatnio takie stare kawałki. Szczególnie jak siedzę sam w hotelu... np porównaj : - Jarocin 92 i : http://www.youtube.com/watch?v=62xhK6CMWBQ&feature=related - woodstock 2000ileśtam jak to wszystko wyładniało, wypieszczone że aż ach.. Szkoda, bo brak już tej zadziory, buntu i prawdziwości. To co przedstawiasz to też już "Dyskoteka Pana Jacka", prawdziwy Jarocin to to: "Metal muzyka buntu"?? hmmm.... dyskusyjny temat http://www.youtube.com/watch?v=eztyjENapAw&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 19.01.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 To co przedstawiasz to też już "Dyskoteka Pana Jacka", prawdziwy Jarocin to to: "Metal muzyka buntu"?? hmmm.... dyskusyjny temat Wyjąłeś mi to pytanie z ust. Też chciałbym wiedzieć, gdzie w metalu jest bunt? Tak nadętą i najczęściej infantylną muzykę, jakoś trudno mi z buntem kojarzyć. Rozumiem punk Siekiery czy Dezertera, który był zjawiskiem społecznym i częścią subkultury, ale metal, wywodzący się od hard i art rockowców, tylko że technicznych, praworęcznych cieniasów, mocniej zafascynowanych śmiercią ? Oświećcie proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts