daggulka 19.01.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 wiem na pewno że nie ma co porównywać punka i metalu to to zupełnie inne bajki ... punk to żywioł, metal to technika ... a bunt? i punk i metal i emo i inne alternatywne inaczej bo każdy z nich skupiał ludzi .... człowiek lubi przynależeć i lubi nie być jak inni - czy to nie bunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.01.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 ... człowiek lubi przynależeć i lubi nie być jak inni - czy to nie bunt? daggulko - jak sie lubi przynalezec to nie bunt, jak sie lubi wyrozniac to tez jeszcze nie. Ideologia jakas do tego musi byc, np. jak u Bursy "możliwe że mógłbym ... np. napisać 4 reportaże o perspektywacz rozwoju małych miasteczek ale mam w dupie małe miasteczka mam w dupie małe miasteczka mam w dupie małe miasteczka " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.01.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 hm ... no to ja w takim razie nie byłam buntowniczka ... choć: nosiłam wyćwiekowaną skórę, słuchałam głośniej muzyki (ówczesne słowa mojego taty: wyłącz k... te wściekłe psy ) , bujałam się z niewyględnymi ludźmi ... i szczerze mnie waliło co o tym myślą i mówią i nni .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 19.01.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 .. punk to żywioł, metal to technika ... No tośmy się pośmiali . Chyba metalotechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.01.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 po czym wnosisz , że nie ? bo - jak słucham Sex Pistols i Metallica to jakby róznica jest zauważalna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 19.01.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 bo - jak słucham Sex Pistols i Metallica to jakby róznica jest zauważalna . Absolutnie się z Tobą zgadzam. Mam podobne odczucia, kiedy słucham pneumatycznego młota i czytam bełkot lumpa. Ma mimo wszystko nieporównywalną technikę - głównie ekspresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.01.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Ale lump chadza do opery i do filharmonii i do teatru - metalu to pewnie nie slucha. Jak z rockiem - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 19.01.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Jak powiedział trafnie kiedyś mój ulubiony Forumowicz coulignon : "Metalowcy grają tak szybko, ponieważ jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy" Ale czy pośpiech jest techniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 19.01.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Bucket Head - ten to zaiwania na wiosle, oh yeah! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 19.01.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Ale czy on aby metalowiec? Gra pięknie! Aleś mnie zaskoczył mile maysee . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.01.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Bucket Head - ten to zaiwania na wiosle, oh yeah! A jaka ma fajna czapeczke na koncertach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 19.01.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 On Ci wszystko zagra i to jedna reka. Jeszcze jak widzialem BumbleFoota jak gra Chopina, to kurde stwierdzilem, ze Ci ludzie sa porabani (w pozytywnym znaczeniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 19.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 .... "Metal muzyka buntu"?? hmmm.... dyskusyjny temat http://www.youtube.com/watch?v=eztyjENapAw&feature=related wiem, że wątek jest o metalu, ale przytoczyłem kobranockę z innego powodu ( nie zrozumialeś? ) Trudno też ich przypisać do gatunku metalu, zdaje się, że początkowo grali punka ( no chiba, ze się mylę nie znam ich za dobrze, a samego punka słuchalem okazjonalnie ( toy dolls, exployted, 1000000bulgarians, etc) a czy metal był buntem? hmm myślę że sama subkultura wtedy ( a ile ich było? punki, metale, skiny, nawet depeszowcy się zaliczali do jakiejś tam subkultury) była jakimś buntem. Szczegolnie w PL. buntem przeciw systemowi jaki był. I tak to widzę. Howgh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.01.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 a czy metal był buntem? hmm myślę że sama subkultura wtedy ( a ile ich było? punki, metale, skiny, nawet depeszowcy się zaliczali do jakiejś tam subkultury) była jakimś buntem. też tak myślę ..... to na dobry wieczór i może na dobranoc..... http://www.youtube.com/watch?v=QadjuYOolCc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 19.01.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 hehe Ozzmozis zapodałem dzisiaj w pracy całe CD mam szczęście, bo moi czescy i słoweńscy koledzy składają się głównie z funów metalu tera słucham leslie westa i alvina lee:lol: "techniczni" bluesmani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.01.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 hehe Ozzmozis zapodałem dzisiaj w pracy całe CD mam szczęście, bo moi czescy i słoweńscy koledzy składają się głównie z funów metalu ja nie mam tak kolorowo .... jedyne co wynegocjowałamna stałe to Antyradio .... choć czasem mam wszystkich w poważaniu i se włącze to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 20.01.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Chińczykom zapodawałem regularnie ACDC, Kata, Motorcheadów, Therion, etc kupiłem duże głośniki podłączyłem do lapka i wio. Ja to jestem straszny. Ave 667 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 20.01.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Babcie rządzą!! Chińczykom zapodawałem regularnie ACDC, Kata, Motorcheadów, Therion, etc Ja swoim "glonojadkom" puszczałem Metallicę i Rammsteina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.01.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 to ja też dziś w pracy zaszaleje ... a co mi tam macie i Wy na dzień dobry .... http://www.youtube.com/watch?v=b2za92DQOCw&feature=PlayList&p=0FD09B03AB278FF1&index=3 jezzzzusie .... jak tego słucham na full to mam ciary na plecach Jak powiedział trafnie kiedyś mój ulubiony Forumowicz coulignon : "Metalowcy grają tak szybko, ponieważ jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy" Ale czy pośpiech jest techniką? sam pośpiech oczywiście , że nie jest techniką ... jest elementem .... posłuchaj tego .... czy Dickinson sie gdzieś spieszy? nie bałdzo .... http://www.youtube.com/watch?v=m27qo-i0Vhk&feature=PlayList&p=0FD09B03AB278FF1&index=4 znam szybsze kawałki punkowe na ten przykład ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 20.01.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 A ja się z dzieckami mojemi na AC/DC wybieram, a tam Higway to Hell, Hells Bells i inne takie. No to mam p......e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts