klaczek2004 16.01.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam, zakupiłam fototapetę 254x366 w 8 kawałkach. Problem polega na tym, że jest ona wydrukowana na jakimś cienkim papierze, i obawiam się, że szybko ulegnie zniszczeniu i wyblaknie. Pomyślała,że może po położeniu na ścianę, można by ją zalakierować. a może zalaminować? Tylko że w mojej mieścinie nikt sie tym nie zajmuje:( Myślicie że mozna pokombinować z tym lakierem?? Czy nie zniszczę fototapety? Liczę na wasza pomoc i doświadczenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 24.01.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 W jakim pomieszczeniu zamierzasz powiesić tę fototapetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaczek2004 25.01.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 W sypialni, powierzchnia fototapety to 250x360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaczek2004 26.01.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 26.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 moim zdaniem oprocz laminatu nie ma skutecznej i nieryzykownej metody na zabezpieczenie fototapetyjezeli mowisz,ze jest wydrukowana na cienkim papierze,to proba lakierowania moze np skoczyc sie tym,ze papier nasiaknie i "pusci"kolory.badz sie pofalduje-w koncu to papier i to nie z przeznaczeniem do malowaniamialam swego czasu na scianie"bazarowa"fototapete o jakosci ze tak powiem zadnej i nic sie z nia nie stalo,nie stracila kolorow(byla w salonie,wiec byla"doswietlona") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.01.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Jeśli to nie sypialnia dzieci to nie powinno być problemu. Cienkie nie znaczy niewytrzymałe.Może wystarczy odsunięcie łóżka / postawienie czegoś pasującego przed (fotel / wazon) - generalnie utrudnienie fizycznego dostępu.Co do wyblaknięcia - jeśli będzie w mocno nasłonecznionym miejscu, pewnie tak się z czasem stanie. Zapytaj producenta/sprzedawcę czy robiąc jakiieś "chemiczne" zabiegi nie stracisz prawa do reklamacji.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareczka 26.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam!Miałam podobny problem, w kuchni nad blatem dałam tapetę. Bałam się że zaraz mi się zapaskudzi. Pani w leroyu zaproponowała mi impregnat do tapet Wall protect. I rewelacja, robi się taka jakby elastyczna powłoka. Ja tego nie rozcieńczałam więc jest taka błyszcząca, a jak chcesz mieć matową to rozcieńcz. Natomiast u syna na ścianie mam namalowanego spider mana i to też zaimpregnowałam. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaczek2004 27.01.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Dzięki za pomoc Chętnie bym kupiła ten wall protect, ale do Leroya daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 27.01.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 wrzuc sobie w google slowa"impregnat do tapet",wyskakuje troche tego roznych firm,mozesz kupic przez internet,a podejzewam,ze bedzie w kazdym budowlanym markecie mareczka,ja tez dziekuje za ta informacje i mam pytanie,jezdzisz po tym normalnie mokra sciera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareczka 27.01.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Tak jak wcześniej wspomniałam zrobiła się taka powłoka. Można szorować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarm 28.01.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, zakupiłam fototapetę 254x366 w 8 kawałkach. Problem polega na tym, że jest ona wydrukowana na jakimś cienkim papierze, i obawiam się, że szybko ulegnie zniszczeniu i wyblaknie. Pomyślała,że może po położeniu na ścianę, można by ją zalakierować. a może zalaminować? Tylko że w mojej mieścinie nikt sie tym nie zajmuje:( Myślicie że mozna pokombinować z tym lakierem?? Czy nie zniszczę fototapety? Liczę na wasza pomoc i doświadczenie:) Należałoby zalaminować fototapetę, czasem warto dopłacić za taką opcję, bo samodzielnie raczej cięzko to wykonać. Kto wie może jakaś drukarnia może to wykonać. Tu masz rację fototapeta bez zabezpieczeń może ulec zniszczeniu. Wszystko zależy od pomieszczenia, jeśli duży pokój - to może przetrwa kilka lat. Jeśli chodzi o kuchnie, łazienke, lub jest wilgotno w domu to możes mieć problem. [moderowano ] Edytowane 28 Stycznia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluecanvas.pl 12.04.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam, zakupiłam fototapetę 254x366 w 8 kawałkach. Problem polega na tym, że jest ona wydrukowana na jakimś cienkim papierze, i obawiam się, że szybko ulegnie zniszczeniu i wyblaknie. Pomyślała,że może po położeniu na ścianę, można by ją zalakierować. a może zalaminować? Tylko że w mojej mieścinie nikt sie tym nie zajmuje:( Myślicie że mozna pokombinować z tym lakierem?? Czy nie zniszczę fototapety? Liczę na wasza pomoc i doświadczenie:) Doś podejrzane, iż fototapetę o takiej szerokości ktoś wyprodukował w 8 brytach. Post przestarzały, ale warto zanotować, iż materiał na fototapety sprzedawany jest w rolkach o szerokości 140-150 cm. Czyli 3 bryty to maks. Po prostu więcej punktów styku i tym sam większe ryzyko "rozjechania" wybranej grafiki. Można próbować laminować, jesteśmy w stanie to zrealizować, ale wątpię byśmy ryzykowali. Materiał budzi wątpliwości. Warto rozważyć zakupy fototapet w sprawdzonych firmach, takich, które mają laminowanie w ofercie. Jeśli na stanie są małe dzieci bądź piesek, przyda się mieć to bezpieczeństwo w zanadrzu Fototapety oczywiście można myć, ale bez użycia chemii, a taką możliwość warto zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.04.2015 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 To wątek sprzed 5 lat! Ludzie... Jeśli spamujecie, reklamujecie - róbcie to z sensem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts