Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drabina aluminiowa

mars19

Recommended Posts

Hop, hop.

Czy w biznesie drabinowym coś się zmieniło od ostatniego postu?

Teraz ja zamierzam kupić drabinę trójelementową. Mam od pół roku pożyczony od szwagra jeden element Krause Corda 3x11, ale ostatnio dziwnie na mnie patrzy, więc będę musiał mu go wreszcie oddać. Materialista jeden.

Podoba mi się Krause Tribilo 3x9. Producent obiecuje wysokość roboczą 7,10m ,a to pomiędzy Cordą 3x10 a 3x11. Tylko ta cena.

Ale planuję kilkadziesiąt roboczogodzin spędzić na wysokości 5-6-7metrów, więc takie cudo byłoby w sam raz.

Czy Krause Corda to jakaś gorsza linia modelowa? Na polskiej stronie Krause nie znalazłem informacji o Cordzie.

Czy ktoś orientuje się, czym różni się linia Corda od linii Tribilo, w szczególności jakiej szerokości stabilizator zamontowany jest w Tribilo?

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 years później...
  • 1 month później...

Nie ma co się dziwić, kupując bezpośrednio od producenta masz gwarancję lepszej jakości, a kupując drabiny na allegro od nieznanych firm niech kolega się nie dziwi, że będzie miał połamane nogi ;) Niestety, ale takie firmy to krętacze i szczebelki są chudziutkie i drabiny nie nadają się do użytku po tygodniu.

Co do tematu, krause albo [moderowano], nie ma co ryzykować zdrowia i kupować drabin od nieznanych producentów, z drugiej strony za drabinę nie ma co przepłacać, więc zwracaj uwagę na stosunek jakości do ceny.

Edytowane przez finlandia
reklamy są niezgodne z regulaminem forum