Torubal 16.01.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 budować domek pod miastem czy zostać w mieszkaniu w bloku?Trudna decyzja. Co myslicie o tym koleżanki i koledzy forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 16.01.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 w bloku macie wszystko dostarczone pod nos....w domku często trzeba coś zrobić...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 16.01.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 odśnieżanie, zakupy dalej, sasiadów mniej, przede wszystkim paleniejak gazem lub olejem to OK.Nie lepiej kupić sobie działkę na lato ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 16.01.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 odśnieżanie, zakupy dalej, sasiadów mniej, przede wszystkim palenie jak gazem lub olejem to OK. Nie lepiej kupić sobie działkę na lato ? albo apartament na Helu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.01.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 ale przed 80 tką ? Oczywiście jest sens - a 50 to co to za wiek ? Jeśil macie głęboką potrzebę ciszy i spokoju i uwolnienia się od uroków życia w szuflandii - budujcie ! Jesli pod dużym miastem : Zakupy przywiozą (można zrobić przez net) hydraulik, wlektryk, koszenie trawy, odśnieżanie - to wszystko można zorganizować. Nie widzę problemu... A wakacje co roku w tym samy miejscu to nie dla mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 16.01.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 budować domek pod miastem czy zostać w mieszkaniu w bloku? Trudna decyzja. Co myslicie o tym koleżanki i koledzy forumowicze? zależy co kto lubi jeśli lubisz atmosferę domu, koszenie trawników, odśnieżanie to buduj. Znam wiele osób które nie tylko po 50 ale i po 60-siątce budowali domy. Mieszkaja w nich i za nic nie zamienili by na mieszaknie w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 16.01.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Budowac!!! co to za pytanie? poza tym do polski wchodzi teraz odwrócona hipoteka.... wiec jak nie macie dzieci to mozecie po wybudowaniu, i przejsciu na emeryturę zrobic hipoteke na bank.. i tym sposobem mieć wiekszą emeryturę... NIGDY NIE JEST ZA POZNO NA BUDOWE:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 16.01.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Sto lat życzę. Teraz łatwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 16.01.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Za Nefer jeśli fundusze pozwalają i chcecie to budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 16.01.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 kole 50 chyba zrobię nowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.01.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 To zależy od samopoczucia wewnętrznego. Mój były kierownik od zawsze mieszkał w domu, w pobliżu Wrocławia. Teraz na emeryturze (ma więcej niż 65 lat) w końcu mógł się wyprowadzić tam gdzie zawsze chciał i mieszka gdzieś koło Zieleńca, w jakiejś "zapadłej" wsi, raz na miesiąc czasami dwa razy w miesiącu przyjeżdża na chwilę do swojego starego domu odwiedzić dziecię i przy okazji nas wygląda na bardzo zadowolonego, jego żona też nie narzeka a pies jest wniebowzięty. Podstawa to dobry samochód - ma terenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 16.01.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 My już prawie bezdzietni, a porywamy się na budowę chcąc jeszcze potrenować mózg i ciało aby na emeryturze nie zgnuśnieć. U nas już przykryty. Będzie to moja czwarta przeprowadzka, tym razem do domu budowanego na miarę naszych potrzeb. Życzę podjęcia właściwej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 16.01.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 A co powiecie: facet ponad 60 lat, bezdzietny zaczął budowe we wrzesniu 2009, na emeryture ma się zamiar przenieśc się z miasta wojewódzkiego do domku na "prawie " wieś. W przyszłości domek będzie dla dziecka brata. On naprawde nie wie czy będzie jeszcze żył 3, 8 czy 30 lat, a wiek dla niego nie jest ograniczeniem w podjeciu tej decyzji. Mój tata zaczął budowe w wieku 55 lat i nie był to dla niego problem ale nowe wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 16.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 mynia_pynia napisał jego żona też nie narzeka dobre lał ją czy co ? albo śmierdział ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 16.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 parterowo, boso na trawnik warto pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 16.01.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Śmiało . Jak tylko zdrowie i kasz dopisują . To pierwsze ważniejsze . Ja zaczynam na wiosną . a już 50 minęło . Trochę mam strach ale co tam .I jestem w tej dobrej sytuacji że mam komu to zostawić ( chyba) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 16.01.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 moi rodzice jak by tylko finanse pozwalaly tez by budowali choc mieszkanie w bloku i dzialka malenka zawsze co wlasne to wlasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.01.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Zdecydowanie jestem za pod warunkiem, że lubicie własne kąty bez sąsiadów za ścianą, porządek jaki sobie zrobicie mieć będziecie, będziecie mieć siłę na odśnieżanie, grabienie liści, koszenie trawnika i pielęgnowanie ogródka ... i takie tam drobiazgi w zamian macie zajęcie na najbliższe lata zapewnione i jaka frajda z własnych czterech kątów, widoki za oknem, cisza i spokój (to zależy od miejsca budowy ) byle zdrowym być i to lubić a że dzieci nie ma to i dobrze bo przynajmniej sami będziecie według własnego uznania dom budować a nie oglądać się na dzieci, które i tak nie wiadomo czy mieszkały by potem z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały_energetyk 17.01.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Sąsiadów za ścianą nie ma, ale Kargule za płotem mogą się trafić.Użerać się na stare lata ze wszystkimi i o wszystko? Dziękuje. Wysiadam.Potrzebujesz kontaktu z naturą, to za ta kasę którą wrąbiesz w budowę, do końca życia co najmniej 2 x w roku możesz sobie zafundować super wypad gdzie zechcesz.Przechodzisz na druga stronę lustra i co? Potencjalni lub testamentowi oraz ci pominięci wszczynają wojnę przeklinając na czym świat stoi. Jestem w podobnej sytuacji i powiedziałem tak: W życiu!!!!!!! Mam, to rozdaję komu chcę - ale za życia. A beton też może być przyjazny do życia. Zwłaszcza tym, którzy się do niego przyzwyczaili. Oczywiście. Decyzja należy wyłącznie do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.01.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Nie mam innych problemów niż dobre samopoczucie moich spadkobierców :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts