agata353 22.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Jeśli tylko są fundusze i dobre chęci ...to zawsze.Jestem w podobnej sytuacji i wybudowałam, bo mam dość bloków zwłaszcza odkąd wprowadzili się nade mną hałaśliwi sąsiedzi z niemniej hałaśliwymi dziećmi...i spokoju nie ma dzień w dzień....Pozdrowienia i odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renalda 23.01.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Zawsze budować. My właśnie się przeprowadzamy, choć trochę jeszcze do 50-tki. Ale już mamy plany zbudować mniejszy po pięćdziesiątce, gdy dzieci dorosną i się wyprowadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.01.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Jezeli takie jest Wasze marzenie to jasen,ze budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 23.01.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 My zaczęliśmy budowę po 50-tce. Mieszkamy od dwóch lat. Dom, a wcześniej sama budowa stał się sensem życia. W jednej chwili wszystko zaczęło być inne. Ważne. Poczuliśmy się młodzi. Wszystko nas cieszyło, brakowało nam czasu na głupoty, nudę itp. A jaka przy tym jest satysfakcja i duma z udanych i trafnych decyzji. Od dwóch lat "zjadamy" to szczęście, delektując się każdym dniem na swoim. Tego samego Wam życzę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 26.01.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Widzę,że jestem tutaj najmłodszy,bo mój rok urodzenia to 1946,więc lata każdy sobie jak zechce policzy W tej sprawie "czy budować po 50-tce" odpowiadam cóż to jest za wiek?.Ja mieszkałem 35 lat w bloku,oczywiście było mi tam bardzo dobrze ale do czasu.Dzieci założyły własne rodziny,zostałem z żoną i przychodziła myśl: co ja tu bedę robił na emeryturze ?:siedział w oknie?,co ja bedę robił z wolnym czasem? i stwierdziłem,że należy jeszcze coś ważnego zrobić w życiu i w grudniu 2007 roku nagle kupiłem działkę o pow.2024 m2.W styczniu kupiłem projekt M42 Przemyślany z Muratora i 11.04.2008r.ekipa rozpoczęła budowę naszego budynku a w dniu 13.12.2008r.zamieszkaliśmy w tym budynku.Odkryłem w sobie pasję tworzenia własnego ogrodu.Bardzo lubie pracę w ogrodzie.W czasie budowy/stres - a jakże i praca fizyczna/ ubyło mi 13 kg wagi,co wyraźnie poprawiło mi sprawnośc fizyczną i zdrowie.Mieszkamy już z żoną ponad rok i radość z tego jest ogromna.Dom nasz jest parterowy i ma 140 m2 i uważam,że to jest właściwa powierzchnia do życia.Kawa pita na tarasie w ogroodzie ma wspaniały smak,cisza,przestrzeń i swiergot ptaków wprowadzają w wspaniały nastrój.W bloku miałem ładne ,wygodne mieszkanie i dziasiaj stawiam sobie pytanie - jak ja tam mogłem tak długo mieszkać ? To jest moja odpowiedź - czy warto budować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 26.01.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Zgadzam się z tobą w całej rozciągłości . Mamy działeczke już 3 lata . Ale z przyczyn rodzinno finansowych budowa bedzie dopiero w tym roku . Ale pobyt na tym skrawku własnej ziemi (4500m2 )i praca z tym związana to jest to . Samo skoszenie połowy zajmuje 3 godz. A co ja tu będe opisywał to trzeba przeżyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.01.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Torubal To, ze jestescie bezdzietni, nie powinno miec wplywu na decyzje, bo jak ktos bezdzietny, to nie moze mieszakc we wlasnym domu po 50-tce? Nonsens. Ja za chwile bede prawie jak bezdzietna i nie wyobrazam sobie zycia bez domu, wlasnego trawnika, altanki z miejscem na grilla, bez psow, bez kochanego ogrodu, bez specyficznego zapachu po skoszeniu trawnika etc. Slowem bez radosci zycia! Jesli tylko sa fundusze budujcie sie, poki czas i checi, i jesli zdrowie pozwala na mieszkanie pod miastem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 05.02.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Po 50tce to już prawie wszyscy są bezdzietni (dzieci usamodzielnione). Piewszy dom budowany, niewiele po 20 tce. Teraz drugi. Niewiele przed 50 tką. Dziecko prawie na wylocie z rodzinnego gniazda. Jeśli chcecie ogród, taras i brak hałasów nad głową, to namawiam do budowy.Ale prócz przyjemności są też i mniej przyjemne sprawy, odśnieżanie, palenie w piecu, wywóz szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 22.03.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jeśli ktoś po 50-tce jeszcze się zastanawia czy warto budować sobie dom,to niechkupi Nr 4 Muratatora i przeczyta artykuł red.Andrzeja T.Papliński Radość z "Przemyślanego"str.24-29.W tym artykule jest opisana budowa mojego wymarzonego domku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 22.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 [lista drobiazgów] itp. itd. etc. Kiedy ja się zajmę tym co mnie naprawdę interesuje? Zajmiesz się, gdy wreszcie przestaniesz sobie zawracać głowę tymi głupstwami I co z tego, że kret tutaj, a dwie dachówki tam? Niech sobie będą, skoro masz bardziej interesujące rzeczy do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Koło 50 to ja planuje na wieś się wynieść , wybudować dom taki z marzeń, i zyc tam do same smierci warto, warto i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 12.01.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.01.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ja na starość chcialabym się wyprowadzić do miasta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 12.01.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Nie czuję się stara, choć już bezdzietna i w lecie wyprowadzam się z miasta na wieś. Zbudowałam dom dla dwojga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts