dartek 16.01.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam; mam pyt. jaki jest koszt brutto wykonania instalacji wew. (sama robocizna) wod- kan, gaz i co w domku jednorodzinnym o pow. 200 m^2. Jezeli chodzi o szczegóły to instalacji gazowej jest 25mb, 15 punktow wod -kan - 3 piony kan i 2 zimnej i cieplej wody + cyrkulacja, Co to 16 grzejnikow, 3 rozdzielacze i podlogowka 4 pomieszczenia po 10m^2 wszystko na kotle kondensacyjnym z zasobnikiem 300l. Budynek sie miesci w malopolsce. Mam pytanie do fachowcow za ile to mozna zrobic (chodzi o sam koszt roboty). Piony Co i wody w miedzi reszta na Al-pexie rozprowadzenia wody i co. Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 27.10.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Podnosze temat, jestem zainteresowany rowniez. Prosze o zgrubny szacunek; podobny metraz jak post wyzej. Odleglosc do wodociagu ok 15m; szambo bezodplywowe ok 15m od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.11.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ja dziś dostałam wycene robocizny wodne 90 zł za punkt 100 zł za skrzynke z rozdzielaczem ,kanalizacje zrobił mąż sam c.o mam dostać jutro pan robi projekt pod nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 18.01.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Czy mógłby ktoś ocenić ten kosztorys? Czy to dużo czy mało? Edytowane 19 Grudnia 2016 przez MarcinWk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
estor 20.01.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 ja mam wycenę całości 4000 zł , 1 połowa bliźniaka w nim 3 sypialnie na górze + łazienka; kuchnia, salon ,pokoik , łazienka na parterze . całość prac 4000 zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 20.01.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Czyli rozumiem że wycena jest zawyżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafau8 03.03.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 dostałem ofertę na instalację c.o., wod-kan dla domku parter+poddasze :- 6 grzejników brugman z głowicami- 3 drabinki z grzałką elektryczną w łazienkach- podłogówka ok. 100m2 (2 rozdzielacze, 12 pętli, 1250mb ALU-PEX)= 20tys brutto za robociznę z materiałem do tego kotłownia z 3-ma pompami, rurkami miedzianymi, naczyniem wzbiorczym, armaturą kotła i zasobnika, z solarnym zasobnikiem 300l (dobrej marki)= 10,5tys brutto za robociznę+materiałcena kotłowni nie zawiera tylko ceny kotła wod-kan:3 geberity, 3 podejścia pod umwyalki, 2 pod prysznic, 1 pod wannę, 3 pod zlew, 1 pod pralkę, 1 pod zmywarkę.cyrkulacja, filtr z reduktorem na przyłączu= 6tys brutto za robociznę + materiał razem 36,5brutto + koszt zakupu wybranego kotła jak sądzicie - to dobra cena czy drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinczu 04.03.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam. Mam wielką prośbę, proszę spojrzeć fachowym okiem na wycenę mojej instalacji wodno-kanalizacyjno-gazowej. Czy cena nie jest za wysoka ?Poddasze o pow. ok 120m2. niestety firma nie wyszczególniła ile kosztuje materiał, a ile robocizna. Z kanalizacją trzeba wpiąć się tylko do pionu, nie trzeba nic kopać. 1. instalacja centralnego ogrzewania, system ogrzewania podłogowego wykonany z rur fi pe-x ok. 120m2 2. rozdzielacz 9 obiegów z pompą, dodatkowo 2 podejścia pod grzejnik 3. kocioł BUDERUS Z FUNKCJĄ ciepłej wody, zbiornik 200l z dwoma wężownicami 4. instalacja wod-kan zgodnie z życzeniami klienta 5. wykonanie instalacji gazowej do kotła i kuchenki koszty wykonania z materiałami : 26800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 24.03.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Ja także mam prośbę. Dostałem wycenę instalacji gazowej: robocizna+materiały "tradycyjnie". Obejmuje: 1) poprowadzenie rury do kotłowni i do kuchni (do kuchni jakies 15 metrów, do kotlowni jakieś 8 metrów, z czego 3 w budynku po scianie)2) przebicie 3 scian grubosci 24 cm3) Montaż kotła4) wykonanie projektu5) załatwianie formalności Łącznie za 3400 brutto. Poznań. Dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts