SSLAWEK 16.01.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam!Mam pytanie czy taki piec zda egzamin w kosce 120m kw. ,co sądzicie o tym piecu?WEBERMAN''Podobnie bardzo dobrze spisuje się,można w nim palić wszystkim,może ktoś ma zainstalowany taki typ, to bardzo bym prosił o wypowiedzenie się,są bardzo estetyczne,tylko jak spisują się w praktyce.Czekam na opinije,za co będę wdzięczny.Pozdrawiam.Sławek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSLAWEK 24.01.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam ponownie ,chodzi mi o ten piec jego plusy i minusy może ktoś z nim spotkał się .Pozdrawiam. http://www.allegro.pl/item884100529_kociol_piec_weberman_eko_ck20_20kw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rejterada 03.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 To kocioł górnego spalania czyli wszystko przyjmie ale nabiegac sie do niego bez wegla trzeba. Ja użytkuje go 2 sezon mam wlasnie 20kW ogrzewam 200m w dwoch budynkach wiec ma ciezkie zadanie. Jesli nie masz wiecej kasy to mozesz kupowac ja kolejny piec bede kupował o ile komin mi na to pozwoli żeliwny i dolnego spalania w tej chwili w tym Webermanie i tak pale odwrotnie tzn wkład odpalam od góry dłuzej sie pali węgiel i daje wieksza temperature przez dluzszy czas. Do temperatury 0 stopni pale drzewem ponizej węgiel probowalem i torfem i weglem brunatnym i paroma innymi wynalazkami. Ale tylko dobry wegiel daje komfort;P palenia w tym piecu. Kupilem z nadmuchem od roku nie uzywam szkoda kasy na ten wentylator tylko wywiewa cieplo w komin a wkład który normalnie pali sie z 12 godzin potrafi wydmuchac w 6 temperature trzymajac taka jak bez niego w te 12 Na ogrzanie tych 200m nie ocieplonych budynki bardzo zimne wydaje jakies 5000-6000 pln Przy mrozach -20 łykał po 70kg węgla na dobe w tej chwili byla by to praktycznie polowaczyli okolo 35-40kg. Czyli dla 200m potrzebowalem na ten sezon do dziś 20m drzewa i 2 ton węgla ale zima trwa + duze drzwiczki załadowcze + możliwość odpalania od góry szyberek w drzwiczkach załadowczych + łatwość czyszczenia rusztu - u mnie chodzi na wkladzie 10x18 owalnym - słabo powinienem miec lepszy komin - piec gornego spalania kopci palony od dołu - trudno wyczyscic przewody kominowe do czopucha -wszystko szybko sie wypala maxymalny czas palenia wkladu to 14 godzin na grubym węglu ekstra jakosci drzewo to 2-3 godziny dobre drzewo 4 Pozdrawiam Jesli jeszcze jakies pytania to smialo postaram sie odpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSLAWEK 04.02.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Witam ponownie i serdeczne dzięki za tak wyczerpującą opiniję,chyba zrezygnuje z niego,mój dom kostka 150m kw.Pozdrawoam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badaczkotłów 10.01.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Czy Weberman to jest co samo co Centrometal ? Zobaczcie - http://www.kotlycentrometal.pl - czy mi się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts