rael_ww 16.01.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Szybkie pytanie: Czy z punktu widzenia stabilności i trwałości sufitu podwieszanego ważny jest producent? Dla mnie te profile i łączniki są podobne. Sprzedawcy i wykonawcy mają różne opinie. Ceny też są różne. Prośba do fachowców: Jaki system (producent) jest godny polecenia, a który sprawia problemy przy montażu. Na co zwrócić uwagę wybierając te materiały, czego unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 16.01.2010 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 nie ma wiekszych roznic dla laika. jak na skladzie sa panele ktore akurat odpowiadaja wam wzorem to bierz. Panele? Mi chodzi o konstrukcję rusztu do sufitu, czyli profile CD, UD, łączniki, wieszaki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malumalu 17.01.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Nie ma większych różnic pomiędzy różnymi firmami ....Możesz brać i kupować najtańsze jakie będą, tylko jak już wybierasz jedną i konkretną firmę to również i z tej firmy bierzesz łączniki krzyżaki i inne pierdółki ( co by nie mieszać ) Oczywiście pod warunkiem że zrobisz stelaż krzyżowy na suficie .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 17.01.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Kupowałem elementy stelaża firmy RIGIPS. Zastosowano w nich blachę grubości 0,6 mm. Inne firmy często albo wyłącznie oferują elementy z blachy gr 0,5 mm wyraźnie bardziej wiotkie.Pytałem w Metpolu dlaczego robią profile z blachy 0,5 mm zamiast 0,6mm?. Padła odpowiedź - zdecydowała niższa cena sprzedaży wymuszona przez rynek. W grubszą blachę trudniej wkręty "wchodzą", ale za to lepiej "trzymają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts