Asia1719502664 31.01.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Buduję od jesieni zeszłego roku. Ekipa sprawdzona, koszt fudamnamentów i wszystkich murów to 40 tyś. Zamówiony mam porotherm niestety nie mogłem zdecydować się na dachówkę i niestety wczoraj skończyła się w Creatonie promocja. Koszt fundamentów to 35 tyś. Dom 182 metry plus 30 garażu.Budowa w okolicach Wrocławia. na którą dachówkę? nam powiedzieli, że do połowy lutego.. Planujemy PREMIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malawi 01.02.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Na harmony i vive. W hurtowni gdzie biorę materiały twierdzą, że promocja była do końca stycznia. Ale z cenami dachówek Coramika jest róznie. Dzwonie do hurtowni warszawskiej to stała cena dachówek jast taka jak w promacji w woj. dolnośląskim.W hurtowni nowy cennik będą mieli za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 01.02.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ceny mogą jeszcze polecieć w dół gdy giełda i gospodarki światowe odczują w tym roku drugą mocną falę spadków... oczywiście niektórzy twierdzą, że mieszkania\domy będą tylko drożeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 02.02.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 od marca drożeją materiały budowlane bo rozmawiałam z paroma hurtowniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamaz 08.02.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ja mam 4 wyceny domu w wiciokrzewie(powierzchnia podłóg 220m2) wykusze jaskólki, kolumny: 70(dach 22), 65(dach22), 62(dach 23), 35-bez dachu. Licze ze znajde wykonawcę za okolo 55tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.u2 08.02.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Budujacy z Wrocławia: my mamy tez wstępne kosztorysy za budowę ss z dachem.Ceny od 24 000 do 60 000.Szukamy ekipy budowlańców sprawdzonych.Trochę się boję, ze weźmiemy tych najtańszych a będą problemy. mogę polecić ekipe budowa w09 stan surowy mury 24 tyś dach komplet 60zł/m2 dom 140m2 dach koperta okolice oleśnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 10.02.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Planuję rozpocząć wiosną budowę wg projektu http://www.dobreprojekty.com.pl/projekt_w4912.html Na razie jestem na etapie poszukiwania ekipy. Jak dotąd otrzymałem dwie wstępne oferty 270 i 300 zł/m2, ale bez oglądania projektu. Buduję na śląsku, niedaleko granicy z opolskim. Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzoną ale i nie masakrycznie krogą ekipę będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 10.02.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Miało być: drogą... oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vayakon1 04.03.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dom 162m+24m garaż, dostałam dzisiaj wycenę: Kolejno etapy w cenie 26 550 :- wykopanie, zazbrojenie, zabetonowanie ław fundamentowych- wymurowanie z bloczka, wykonanie izolacji hydro termicznej- wykonanie zasypki, ubicie oraz wykonanie kanalizacji- wylanie chudziaka- wymurowanie, ścian zewnętrznych, nośnych oraz działowych- wymurowanie niezbędnych otworów wentylacyjno kominowych- strop, ułożenie, zbrojenie, zalanie betonem- schody betonowe- wymurowanie ścian poddasza- wyprowadzenie komina ponad połać dachową- szalowanie niezbędnych słupów, wieńców oraz ich zbrojenie Cena dachu około 70zł/mkw do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 04.03.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Jeśli firma jest sprawdzona to dobra cena, u mnie za taki dom SSO z kompletnym dachem wychodzi ok 58000 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 05.03.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Szanowni państwo jestem wykonawcą góralem wycena zależy od projektu i zakresu wykonywanych prac bo ludzie słyszą tylko cenę a nie zakres wykonywanych prac np.odgromy po belkach ławic odwodnienie ocieplenie fundamentów kanalizacja pod wylewką stanu,0 itd.POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGG 05.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam wszystkich forumowiczów.W dniu wczorajszym uzgodniłem osateczną kwotę SSO.Dom podpiwniczony o powierzchni całkowitej ok. 300 m2 - pow. użytkowa ok. 180 m2, piwnice ok. 60 m2, garaż ok. 35 m2 i inne. Kwota całkowita to 79 000 z wykopami pod budynek, schodami zewn. (2x) oraz tarasem betonowym. Dodam, że nic mnie nie interesuje, czyli latryna, agregat prądotwórczy, transport, itp., itd., wszystkim zajmuje się wykonawca.Firma sprawdzona i polecana. Ekipa solidna i pracowita. Osobiście uważam, że lepiej zapłacić więcej, zwłaszcza solidnej i sprawdzonej firmie i nie zajmować się "załatwianiem" i transportem, np. betoniarki, agregatu, garażu blaszanego, itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek7080 07.03.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 My już wszystkie etapy mamy za sobą. Przede wszystkim życzę wam wytrwałości i sprawdzonych ekip, bo to jest ważne jeśli chodzi o zmniejszenie stresu i napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alaskka 09.03.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 mnie wczoraj architekt zastrzeliła kwotą 70 tys za SSZ - jestem w szoku, ale może czas się otrząsnąć i uznać, że to cena realna za SSZ? co myślicie? domek mały - 128 m2 - prosty, dach dwuspadowy, żadnych udziwnień w stylu balkony, lukarny, wykusze itp. Na moje, max 43000 za taki domek. Mój http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/granat/161 można SSO (z pokryciem dachu, odeskowanie) za 40k - 43k, bez większego problemu. Warto ale to warto poszukać, drożej nie znaczy lepiej Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacysia 20.03.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Wrocław ekipa pracuje non stop ..bardzo solidna prace od wykopow po stan surowy,tarasy i kompletny dach 55 tys..polecam bo sa niesamowici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 21.03.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Mam poważny dylemat.Otrzymaliśmy następującą wycenę za wprowadzenie zmian konstrukcyjnych:1. Rezygnacja z balkonu. 0,-2. Zmiana pokrycia dachowego na dachówkę ceramiczną. 350,-3. Większy taras, w prostokątnym kształcie (na osobnej konstrukcji). 300,- 4. Zmiana konstrukcji schodów z zabiegowych na schody ze spocznikiem i odwrócenie biegu schodów. 400,- 6, Likwidacja ściany pomiędzy salonem a schodami (jest to ściananośna, ale architekt z biura projektowego powiedział, że można zastosowaćpodciąg).7. Ściany zewnętrzne z Ytonga 24 + styropian 20 (zmiana kubatury o 4cm?). 6 i 7 pkt. 350,- 8. Zmiana stropu na wylewany. 400,0- Projekt:dużo?http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-359,399,61,opis.html Dodam, że oprócz tego płacimy za "adaptację" projektu, czy to więc nie za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 31.03.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Mam poważny dylemat. Otrzymaliśmy następującą wycenę za wprowadzenie zmian konstrukcyjnych: 1. Rezygnacja z balkonu. 0,- 2. Zmiana pokrycia dachowego na dachówkę ceramiczną. 350,- 3. Większy taras, w prostokątnym kształcie (na osobnej konstrukcji). 300,- 4. Zmiana konstrukcji schodów z zabiegowych na schody ze spocznikiem i odwrócenie biegu schodów. 400,- 6, Likwidacja ściany pomiędzy salonem a schodami (jest to ściana nośna, ale architekt z biura projektowego powiedział, że można zastosować podciąg). 7. Ściany zewnętrzne z Ytonga 24 + styropian 20 (zmiana kubatury o 4 cm?). 6 i 7 pkt. 350,- 8. Zmiana stropu na wylewany. 400,0- Projekt: dużo? http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-359,399,61,opis.html Dodam, że oprócz tego płacimy za "adaptację" projektu, czy to więc nie za Drogo. Zmiana materiału budowlanego ścian to żadna zmiana - takie rzeczy się często robi na etapie budowy już wpisem do dziennika. Zmiana pokrycia dachu tak samo - brać za to pieniądze na etapie projektowania to jest jakiś żart albo wyjątkowo ohydne wyłudzenie. Trzy inne zmiany - taras, ściana konstr. i strop są istotnymi zmianami, za które odpowiedzialność bierze konstruktor i wymagają trochę pomyślunku i policzenia czy się wszystko będzie trzymać kupy, więc za to pieniądze OK. A swoją drogą - po co zmieniać strop na wylewany? Drewniany sporo tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semi 02.04.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) mnie cieśla zastrzelił, dach ok. 220 m. kw. - więźba + dachówka 65 tys. szukam innego Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez Semi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 02.04.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 mnie cieśla zastrzelił, dach ok. 220 m. kw. - więźba + dachówka 65 tys. szukam innego Mnie jeden też tak zastrzelił (podobne parametry), a dwóch innych powiedziało 40 i 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 03.04.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam u mnie rozpiętość cen jest wielka mam zrobiony stan zero a więc od ścian po dach mam wyceny od 25 000 tyś do 49 000 tyś z przewagą wycen w okolicach 3000tys jeśli chodzi o ceny u mnie przy wycenie w styczniu proponowano betonik po 2,9 teraz mogę go mieć za 2,6 Wienerberger 25 szlifowany z zaprawa do palety po 5,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts