Egon 04.04.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Dostałem wczoraj wycenę. Ekipa polecana z forum, dobrze oceniana przez KierBuda ("kultowego" w okolicach Poznania). Ale cenę wysmyczyli chyba ciut za dużą. Oto dane: domek 120,33 m2 + garaż 22,4 m2, jak na załączonym obrazku, tylko z garażem jednostanowiskowym http://domus.wroc.pl/GetImg.php?sizex=585&flip=&id=1290 Kosztorys:stan zero - 14 800 złściany parteru do stropu - 23 100 zł Co sądzicie o tych cenach? Wcześniej wg wstępnych ustaleń KierBuda powinni żądać za taki domek 25 - 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 05.04.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam u mnie rozpiętość cen jest wielka mam zrobiony stan zero a więc od ścian po dach mam wyceny od 25 000 tyś do 49 000 tyś z przewagą wycen w okolicach 3000tys Taka rozpiętość to chyba normalne, ja też tak miałem z wycenami. Wienerberger 25 szlifowany z zaprawa do palety po 5,8 A nie mają ciętego laserowo i pozłacanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 05.04.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Oto dane: domek 120,33 m2 + garaż 22,4 m2, jak na załączonym obrazku, tylko z garażem jednostanowiskowym Kosztorys: stan zero - 14 800 zł ściany parteru do stropu - 23 100 zł Co sądzicie o tych cenach? Wcześniej wg wstępnych ustaleń KierBuda powinni żądać za taki domek 25 - 30 tys. IMHO kierbud ma rację, a tamci się dużo za drogo cenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Belle 07.04.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ja także zamierzam w tym roku rozpocząć budowę. Bardzo proszę o podanie namiary na sprawdzone firmy budowlane na terenie Wrocławia na adres [email protected]Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek156 08.04.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam wszystkich.My planujemy ruszyć z budowa w maju.Jesteśmy z okolic Opola i orientowaliśmy sie wśród firm no i powiem ze mieliśmy nie mały dylemat.Pytaliśmy w srod znajomych i znaleźliśmy firme z ktorej mam nadzieje będziemy zadowoleni,oglądaliśmy również domy wykonane i jak narazie wszystko jest ok a cene mamy 52.000 tys za 4 etapy budowy czyli od wykopu fundamentów do dachu włącznie,okna dachowe,kominy, rynny i taras.Moze cos pokręcę pisząc ale jestem totalny laikiem w tych sprawach.Dom ma 170m2 dwa balkony 49,49 m2 no i nie interesuje nas nic firma zalatwia koparki i przywozi sobie materialy sama z hurtowni .Wiem ze nie jest tak w każdym przypadku ale nasza znajoma miała firmę za ok 30tys za dom 150m2 i niestety jej koszta się podwoiły gdyz nie byla to zbyt rzetelna firma wykonawcza i trzeba było poprawiać!!! Wydaje mi sie ze cena jest ok no ale ostatecznie umowy jeszcze nie podpisalam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 08.04.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Belle możesz napisać w jakiej części Wrocka będzie budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Belle 13.04.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Belle możesz napisać w jakiej części Wrocka będzie budowa? Budowa będzie w okolicach Korony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 13.04.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Po małych targach stanęło na: 33 tys. od fundamentów po strop22,8 tys. dachŁącznie wyjdzie jakieś 60 tys., bo trzeba doliczyć murowanie klinkieru na kominach i słupach od zadaszenia tarasu. Nie powiem, że jestem ultra zadowolony, ale nie mam też podstaw do narzekań, bo ekipy rekomendowane z Białej Listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 13.04.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam wszystkich.My planujemy ruszyć z budowa w maju.Jesteśmy z okolic Opola i orientowaliśmy sie wśród firm no i powiem ze mieliśmy nie mały dylemat.Pytaliśmy w srod znajomych i znaleźliśmy firme z ktorej mam nadzieje będziemy zadowoleni,oglądaliśmy również domy wykonane i jak narazie wszystko jest ok a cene mamy 52.000 tys za 4 etapy budowy czyli od wykopu fundamentów do dachu włącznie,okna dachowe,kominy, rynny i taras.Moze cos pokręcę pisząc ale jestem totalny laikiem w tych sprawach.Dom ma 170m2 dwa balkony 49,49 m2 no i nie interesuje nas nic firma zalatwia koparki i przywozi sobie materialy sama z hurtowni .Wiem ze nie jest tak w każdym przypadku ale nasza znajoma miała firmę za ok 30tys za dom 150m2 i niestety jej koszta się podwoiły gdyz nie byla to zbyt rzetelna firma wykonawcza i trzeba było poprawiać!!! Wydaje mi sie ze cena jest ok no ale ostatecznie umowy jeszcze nie podpisalam.... Radziłbym nająć własnego inspektora nadzoru, żeby pilnował Waszych interesów. Firmy budowlane mają brzydki zwyczaj kupowania materiałów II gat. i wciskania kitu, że to towar pierwszej jakości. Nie zawadzi, skoro jesteście totalnymi laikami, żeby taki inspektor kontrolował najbardziej newralgiczne punkty robót. Jeśli zakontraktowana ekipa wyrazi niezadowolenie z zamiaru zatrudnienia inspektora, należy ich co prędzej pożegnać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 13.04.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 U mnie w okolicach Wodzisławia Śląskie, wykonanie sso od stanu zerowego liczą sobie od 15.000 zł do 26.000 zł zależy od ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diazo35 18.04.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Rzeszów 19 tys + dach 55 zł za m2 - dom 170 m2 - dach 230m 2 cały sso = 19 tys + 12,5 = jakies 32 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 18.04.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Diazo35 jeżeli postawią dom w 60dni roboczych to dniówka brutto wychodzi 533zł. Dalszych wyliczeń można dokonywać w nieskończoność. Jeżeli robi to trzy osoby to w 60 dni nie zrobią a jeżeli robi więcej osób to gratuluję wyboru. Oby jakość prac nie była taka sama jak cena robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 19.04.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Śląsk dom dogodny 148C http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=506&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=0&symbol=148&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=0&y=0&nr=1Mam zrobiony stan zero . za SSO od 25000 do 49000 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 20.04.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A ja mam pytanie jakie są ceny wykończenia domu we Wrocławiu.Od stanu surowego zamknietego czyli od położenia tynków i wylewki na podłogi.Metraż ok.170m2 z uzytkowym poddaszem,bez jakis specjalnych "fanaberii".Bedę wdzieczna za jakieś informacje,bo i w tym temacie pewnie też będą duże różniece w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dth 20.04.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witamy forumowiczów. To nasz pierwszy post, więc mamy nadzieję, że trafiliśmy w dobrą kategorię?Próbujemy się dowiedzieć czegoś więcej na temat kosztów budowy SSO. Domek powierzchni ok. 300 m2 z podwójnym garażem, (użytkowej ok 240 m2), 2 piętra (2 stropy) plus poddasze.Inwestycja pod Warszawą, w okolicach Janek. Będziemy wdzięczni za wszelkie informacje na temat spodziewanych kosztów oraz jeśli macie godne polecenia ekipy:) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts