Yvett 05.08.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Mam dylemat, nie wiem, jakie kupić? Z zaczepami, czy z prowadnicami. Poęcia nie mam, czy jest sens przepłacać za prowadnice, czy jednak warto, bo zaczepy się nie sprawdzają. Jak to u Was jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elczak 10.08.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 My mamy z zaczepami. Nie długo bo zaledwie tydzień, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 16.08.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Przylaczam sie do pytania )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelin 17.08.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Mam Veluxy z beżowymi roletami na zaczepy i żałuję.W czasie słonecznej pogody słońce pali niemiłosiernie.Taka roleta stanowi pewną ochronę, ale niewystarczającą.Nie wiem jak jest przy Fakro, ale przy Veluxach roleta całkowicie nieprzeźroczysta jest tylko w połączeniu z prowadnicami.Choć to rozwiązanie droższe.Z technicznego punktu widzenia zaczepy działają bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.08.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja mam z zaczepami i z prowadnicami (FAKRO). Od strony południowej lub, gdzie słońce lubi długo zaglądać, to tylko z prowadnicami i sam materiał gruby, a od zewnątrz ze srebną folią odblaskową. To były moje doświadczenia z takimi roletami z blokowiska, z 6 m2 kuchni, która była od strony południowej - był dramat, a po zainstalowaniu takich rolet ze srebną folią odblaskową dało się w kuchni wytrzymać. Natomiast w innych miejscach (np. od strony płn) zwykłe z zaczepami i cienki materiał, ale nie przeźroczysty i jest OK. namawiam Cię do tego, bo niezależnie od okien połaciowych na strychu w upały i tak trudno jest wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 18.08.2005 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Dzięki, tak myślałam, ze trzeba jednak te z folią i prowadnicami, no cóż, może rozłożę to na etapy - lato już się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 19.08.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czesc, Ja mam markizy zewnetrzne (taka drobna gietka siateczka w kolorze grafitowym) Fakro. Musze powiedziec ze sa rewelacyjne. Zaslaniaja swiatlo ale nie calkowicie. Widac przez nie co sie dzieje na dworze. Mozna sloncu "smiac sie prosto w twarz" Ale to swiatlo nie grzeje. Temperatura w pomieszczeniu spada, nie razi, a jednoczesnie ma sie kontakt ze swiatem. Jedyny mankament to zeby je zaslonic, trzeba otworzyc okno, ale rolowanie chodzi bardzo gladko i jest proste. Seredzcnie polecam. Mam na poludniowych i wschodnich oknach. Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 20.06.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Czesc, Ja mam markizy zewnetrzne (taka drobna gietka siateczka w kolorze grafitowym) Fakro. Musze powiedziec ze sa rewelacyjne. Zaslaniaja swiatlo ale nie calkowicie. Widac przez nie co sie dzieje na dworze. Mozna sloncu "smiac sie prosto w twarz" Ale to swiatlo nie grzeje. Temperatura w pomieszczeniu spada, nie razi, a jednoczesnie ma sie kontakt ze swiatem. Jedyny mankament to zeby je zaslonic, trzeba otworzyc okno, ale rolowanie chodzi bardzo gladko i jest proste. Seredzcnie polecam. Mam na poludniowych i wschodnich oknach. Anula Cześć! Napisz proszę czy masz markizy z 1% prześwitem czy z 10% Właśnie noszę sięz zamiarem kupna lecz nie wiem które sąskuteczniejsze ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 22.06.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ja mam wewnętrzne rolety firmowe FAKRO, są rewelacyjne tylko maja jedna wadę, gwoździe które dali w komplecie są stalowe i rdzewieją.Gwożdzie które mocują uchwyty. Jak zdecydujesz sie to kup gwoździki z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dami 29.07.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam zastanawiam się nad zakupem rolety lub markizy zewnętrznej do okna fakro Markiza zewn. kosztuje ok 200 pln Roleta ponad 1000 zł a jeszcze z napędem i sterowaniem to mamy ponad 1500 zł Czy ktoś posiada roletę Fakro typu ARZ i podzieli się opinią z użytkowania? Czy warto wydać te pieniądze? http://www.fakro.pl/htmli/137.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_gregor 30.07.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Czy ktoś posiada roletę Fakro typu ARZ i podzieli się opinią z użytkowania? Czy warto wydać te pieniądze? Ja mam otwierane recznie od strony poludniowej i zachodniej, co prawda jeszcze nie mieszkam ale roznica jest wyczuwalna. Na probe zostawilem kiedys rolety podniesione i temperatura byla jak w piekarniku, na drugi dzien byly zamkniete i bylo o niebo lepiej. Jedyny minus to zaciemnienie w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 28.01.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Czy doczekałaś się odpowiedzi? Jakie sama kupiłaś? Czesc, Ja mam markizy zewnetrzne (taka drobna gietka siateczka w kolorze grafitowym) Fakro. Musze powiedziec ze sa rewelacyjne. Zaslaniaja swiatlo ale nie calkowicie. Widac przez nie co sie dzieje na dworze. Mozna sloncu "smiac sie prosto w twarz" Ale to swiatlo nie grzeje. Temperatura w pomieszczeniu spada, nie razi, a jednoczesnie ma sie kontakt ze swiatem. Jedyny mankament to zeby je zaslonic, trzeba otworzyc okno, ale rolowanie chodzi bardzo gladko i jest proste. Seredzcnie polecam. Mam na poludniowych i wschodnich oknach. Anula Cześć! Napisz proszę czy masz markizy z 1% prześwitem czy z 10% Właśnie noszę sięz zamiarem kupna lecz nie wiem które sąskuteczniejsze ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dami 29.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Kupiłem w październiku 2008 Fakro ARZ elektryczną. Ponieważ cena montażu była wysoka ok 800 pln zamontowaliśmy sami. Bardzo prosty montaż ok 2 h (oczywiście nie liczę czasu na podprowadzenie przewodów.) Roleta działała ok 2 miesiące ale jak przyszły mrozy to był problem z uruchamianiem w końcu się zacięła (niestety na przy pełnym opuszczeniu) I tu problem zgłosiłem w Fakro 05-01-2009 i do dziś serwis nie naprawił!!! Obiecali wymienić na nową i czekam z ciemną klatką schodową. Podobno jeszcze tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.06.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 czy ktos uzytkuje rolety zewnetrzne w oknach polaciowych velux?bardzo prosze o opinie,jak sie to sprawuje mechanicznie,czy warto?planuje uzywac ich do ograniczania przegrzewania en sloneczna pokoju na poddaszu,w ktorym sa 3 okna ,zima ,chcialbym troche zatrzymac ciepla w srodku,warto miec te rolety zewnetrzne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genesis 16.06.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Osobiście jestem zwolennikiem żaluzji/rolet wewnętrznych - jest duży wybór. Zewnętrzne rolety w naszym klimacie nie za bardzo sprawdzają się zimą. Zasłaniasz na noc, popada trochę mokrego śniegu który zamarza - i z odsłonięciem ich musisz czekać do odwilży Latem na mój gust za bardzo zaciemniają pomieszczenie. Poza tym są b. drogie, a w użytkowaniu mogą się stać przekleństwem. pozdro genesis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Czytalem uwagi teoretyczne,ale nie mam praktycznych opinii-jak sprawuje sie i dzialaja rolety zewnetrzne do Veluxow, ponadto prosze o wypoeidzi,dotyczace funkcjonalnosci wewnetrznych rolet zaslaniajaco-zaciemniajacych do veluxow.Bardzo dziekuje ,oczekuje praktycznych uwag.JA licze,ze majac 3 okna velux w pokoju na poddaszu,zima ogranicze jego wyziebianie,a latem przegrzewanie sloncem.Co do rolet wew. raczej wiem,ze uzyskam zaslone,ochrone przed sloncem,ale nie przed utrata ciepla zima i mimo wszystko przegrzewaniem sie poemiszczenia,choc istotnie je zredukuje...Mam racje?Czy faktycznie rolety zew. sie zacinaja zima i nie sa warte tych niemalych pieniedzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 26.06.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Kto uzytkuje rolety zewnetrzne do Veluxow?Bardzo interesuja mnie uwagi,opinie po uzytkowaniu tych okien,latem,zima.Czy maja praktyczne zastosowanie,sprawdzaja sie,zacinaja sie zima?Bardzo prosze o odpowiedzi praktykow rolet zewnetrznych do Veluxow,a nie medrkow i teoretykow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 26.06.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ja zciemniam przy użyciu rolety Fakro bo nie mam Veluxa ;(Nie zacina się, jest ciszej podczas deszczu.Elektryczna byłaby wygodniejsza w używaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robek Warmia 09.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Dział nazywa się wymiana doświadczeń więc proszę was o doświadczenia związane z użytkowaniem rolet w oknach dachowych, chodzi o rolety zewnetrzne. Czy dzisiaj zdecydowalibyście sie ponownie ? Czy rolety są przydatne , czy też stanowią gadżet ? Czy macie sterowanie elektryczne i jak się to sprawdza ? Koszt rolet jest stosunkowo wysoki (katalogowo ok. 1000 za sztukę) więc będę wdzięczny za wasze uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.08.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Mnie szlag trafia z oknami polaciowymi,na razie mam rolety wew. do nich,sprawdzily sie,ale tylko rolety zew. odetna najwiecej energii od okien....Zatem ten temat mnie interesuje,gdyz rozwaze zakup 2 rolet zew. za jakis czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts