Filo 13.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 G.N., Twoja opinia brzmi bardzo fachowo, mogę prosić o podobną na temat: http://www.ksylon.pl/index.php?products=product&prod_id=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 14.04.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Wygląda nieźle. Partner ma dobre opinie silniki B&S też i z serwisem nie powinno być problemu. Spory kosz, 3 in 1, napęd na przód (IMHO wygodniejszy przy dużych kosiarkach niż tylny) Jeżeli masz dużą działkę powinna się sprawdzić. Warto przemyśleć dokupienie noża do opcji zbieranie/wyrzut boczny i drugiego do mielenia bo te uniwersalne do wszystkiego to ani dobrze nie zbierają ani nie mielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 14.04.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia2006 04.06.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 a dokładnie taka..., podobno to huskwarna...., silnik Brigs..., się pyta mąż http://www.ksylon.pl/index.php?products=product&prod_id=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 04.06.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Odpowiedź subiektywna: na małą moc silnika do szerokości koszenia. Przy szerokości koszenia ponad 50cm ta nie ma mocy jak dla mnie, taka siermięga, nie kosi równiutko jak żyletka tylko tak jak tępym nożem, mimo ostrych noży. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. Ja kosić uwielbiam, miałam taką kosiarkę na początku i poszła do teściów Wolę mniejszy pas koszenia a większą moc. Ta mimo regularnego ostrzenia noży tylko głaskała trawę zamiast dynamicznie strzyc. Z odpaleniem raczej nie ma problemu, ale jest ciężka i nieporęczna jak dla mnie, taki tępy fizol wśród kosiarek bez napędu na tylne koła i bez możliwości regulacji obrotów. Jak w kosiarkach nie podają ile jest obrotów na minutę( nie jest źle jak jest ok 3000 / minuta) to badziew totalny. Mną się nie sugeruj bo może trochę dziwaczę,to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariom3 04.06.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 jeśli to partner z silnikiem brig stration (nie wiem czy dobrze pisze) to ja nigdy nie narzekałem na tą kosiarke, a w sumie nawet 3 takie mieliśmy w firmie i do tej pory ich używamy,mogę dodać, że tygodniowo kosimy około 20 ogrodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minias 04.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 a kółka to są łożyskowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 04.06.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Używam takiej kosiarki 2-gi sezon. Kupowana była w serwisie Husqvarny. Na razie sprawuje się bardzo dobrze. Faktycznie nie ma regulacji obrotów - jednak nie wydaje mi się aby to była poważna wada. Wcześniej używałem H. z regulacją i tak zawsze chodziła na max obrotach. Silnik B&S pracuje równo. Po przerwie zimowej odpaliła od pierwszego pociągnięcia. Co do mocy 4,5 KM - oszołamiająca to ona nie jest ale jeszcze nie zdarzyło mi się, aby coś ją zatrzymało. Faktem jest, ze w przypadku próby koszenia wysokiej, wilgotnej trawy na prawie najniższym położeniu (2) czuje się pewne osłabienie silnika. Koła są łożyskowane, ustawiane każde odzielnie. Mój trawnik ma 800 m kw. Ten partner nie kosi jak siermięga A jak nóż świeżo po ostrzeniu to sama przyjemność. Kosztowała mnie w ubiegłym roku coś ok 950 zł. Generalnie nie żałuję dokonanego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Mam ta kosiarke od tygodnia. Kupiłem u kolegi, ktory ma jeden z najwiekszych sklepow husqvarny na Slasku. Polecal mi ją. Kosiłem juz wieloma kosiarkami, m.in. h. z osławionymi motorami hondy. Ta kosiarka w moich warunkach (ok. 500m2 płaskiego trwanika) to wszystko czego mi potrzeba za relatywnie dobra cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minias 05.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Mam ta kosiarke od tygodnia. Kupiłem u kolegi, ktory ma jeden z najwiekszych sklepow husqvarny na Slasku. Polecal mi ją. Kosiłem juz wieloma kosiarkami, m.in. h. z osławionymi motorami hondy. Ta kosiarka w moich warunkach (ok. 500m2 płaskiego trwanika) to wszystko czego mi potrzeba za relatywnie dobra cenę. Od tygodnia to trochę krótko żeby porównać jej żywotność do Hondy. Fakt jest taki że na 500m.kw. to zupełnie wystarczy taka kosiareczka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 04.08.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Czy ktos moze polecic ta kosiarke? Czy posiada ona silik Briggs? czy raczej nie bawic sie w jej zakup?Mam dzialke 1000m2 i szukam kosiarki do 1000zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 05.08.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam! Nie mam jej, a chciałem kupić. Na allegro są takie z enigmatycznym opisem silnika" powstał na bazie doświadczeń konstruktorów Hondy"! podobno jest to chińszczyzna! Jak jeszcze trochę poszukałem w necie znalazłem nie najlepsze opinie o tych kosiarkach. Prawda jest brutalna - lepiej wydać trochę więcej siana i kupić coś dobrego, niż później płakać. Niczego nie sugeruję ja jej już nie kupię! Na 1000m nie musisz mieć b. mocnego silnika. poczytaj jest kilka wątków o tych maszynach, ludzie polecają HSQ, TORO(usa),honda,partner i inne. Jeżeli nie kupię traktorka to napewno wybiorę coś z tych firm. Mam kosę HSQ kilka lat "idzie" jak burza, zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 06.08.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 dzieki za info. znalazlem podobne opinie i chyba zdecyduje sie na jakiegos Briggs'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 08.05.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A co sądzicie o tej kosiarce: NAC S510H http://www.ceneo.pl/2231106 Ma kosić 1200 m płaskiej powierzchni. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 08.05.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Posiadam kosiarkę NAC 5,5KM z napędem i silnikiem Hondy, po jednym sezonie wszystko OK. Mam do koszenia ok 15arów. Smiało mogę polecić. W zeszłym roku kupiłem w promocji w Makro za 1299 brutto.http://www.nac.com.pl/?link=productCard.html&ProductId=71&idCat=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 13.05.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Jak sądzicie? Czy silnik 5,0 kM przy szerokości koszenia 46 cm wystarczy w kosiarce z napędem i będzie to zgrabnie chodziło. Chodzi mi o silnik Briggs&Straton-a w kosiarce Green Technology GTM. Do wykoszenia mam ok. 750 m2 trawnika. Trawnik równy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 18.06.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Zwracam się z prośbą do użytkowników takiej kosiarki o przedstawienie swoich opinii na jej temat. Jestem zainteresowany jej zakupem ale chciałbym się dowiedzieć jak się użytkuje. Na internecie nie ma prawie żadnch informacji oprócz kilku opinii na ceneo w których narzeka się że zapycha się kanał wyrzucający trawę do kosza i że jest przereklamowana. Jeśli ktoś z forumowiczów posiada ten sprzęt to bardzo proszę o opinie (może być też na PW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bariii 18.06.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 kupilem w zeszlym roku kosiarke spalinowa tej firmy i jestem bardzo zadowolony z niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 18.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Znajomi mają. Trochę narzekają na w.w. kanał wyrzucający trawę do kosza. Zwłaszcza przy wilgotnej albo przerośniętej trawie, zbieranie do kosza odpada. Druga sprawa to brak napędu przy kosiarce ważącej 37 kg. Na płaskim równym trawniku nie bardzo przeszkadza, ale przy spadkach, albo na nierównościach daje popalić. No i kwestia ceny. Chyba ciut przesadzili bo za te pieniądze możesz kupić albo kosiarkę 3 in 1 z silnikiem B&S 6-6,5 KM z napędem i szerokością koszenia 51-55 cm albo coś o parametrach zbliżonych do LC48 tyle że 300-400 zł taniej. EDIT: bariii ale masz konkretnie model LC48? Bo np. R 53 (bez napędu) czy R 53SV (z napędem) to właściwie tylko do ceny można się czepiać. Chyba w zeszłym roku, albo dwa lata temu, była promowana kosiarka Husqvarny z silnikiem B&S 6 KM z napędem, 3 in 1. Nie pamiętam oznaczenia, ale miała normalny wyrzut trawy do kosza i była dostępna w całkiem przyzwoitej cenie. Nie było się do czego czepić. Ale ten teraźniejszy patent z wyrzutem trawy przez rurę i to pod górkę chyba najszczęśliwszy nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 18.06.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No właśnie coś chyba z tym kanałem jest na rzeczy i nie chciał bym się potem wkurzać. Zastanawia mnie fakt , że ta kosiarka jest chwilowo niedostępna na oficjalnej stronie Husqvarny, czy jest to spowodowane że jednak ma jakąś wadę i się z niej wycofują, czy jest taki popyt, że zabrakło. Wczoraj u dealera się dowiedziałem, że jest bardzo duze zainteresowanie a kosiarek dostali na Polskę bardzo mało, może i tak czort wie. Powiedzieli mi też w tajemnicy , że ponoć zapychanie może występować bo kosiarki na Unię Europejską mają przydławione obroty aby spełnic normy hałasu i emisji zanieczyszczeń wtedy kosiarka może nie dac rady wrzucać. W serwisie powinno się podnieśc obroty i powinno być ok. a jak tego nie zrobią to mogą byc właśnie takie problemy choc niekoniecznie. Czekam na dalsze opinie. p.s. może orientujesz się jak długo znajomi użytkują tą LC 48 i na jakiej powierzchni?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts