Gryfpc 27.02.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Do tej pory zużyłem 2 kosiarki marketowe (6 i 6,5KM), obydwie z napędem i silnikiem Brigsa. Pierwsza wytrzymała 3 sezony - poszedł najpierw napęd, potrm urwał się wał, druga po 2 sezonach - układ napędowy nie da się zregenerować, bo LM nie prowadzi serwisu po upływie gwarancji... Wkur...zony pojechałem do najbliższego dealera Stihla. Ich Vikingi to na moje oko plastik nie fantastik do tego cena... Odwiedziłem Husqwarnę i bez namysłu wydałem 3,5 k zeta. Sezon minął, kosiara jak nowa, a ja nie mogę doczekać się sezonu... U mnie trochę więcej koszenia 2500 m2, teren trudniejszy, zdarzy się trzcina wokół stawu, jakiś żwir, itp. Polecam Husqwarnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 27.02.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Do tej pory zużyłem 2 kosiarki marketowe (6 i 6,5KM), obydwie z napędem i silnikiem Brigsa. Pierwsza wytrzymała 3 sezony - poszedł najpierw napęd, potrm urwał się wał, druga po 2 sezonach - układ napędowy nie da się zregenerować, bo LM nie prowadzi serwisu po upływie gwarancji... Wkur...zony pojechałem do najbliższego dealera Stihla. Ich Vikingi to na moje oko plastik nie fantastik do tego cena... Odwiedziłem Husqwarnę i bez namysłu wydałem 3,5 k zeta. Sezon minął, kosiara jak nowa, a ja nie mogę doczekać się sezonu... U mnie trochę więcej koszenia 2500 m2, teren trudniejszy, zdarzy się trzcina wokół stawu, jakiś żwir, itp. Polecam Husqwarnę! co do Vikinga mam podobne spostrzeżenia - Husqwarnie nie mam nic do zarzucenia - a na plus napęd na przednią oś (łatwość w manewrowaniu), ładowanie kosza od góry, potrójny ocynk , regulacja prędkości ..tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 27.02.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Bałem się tego ładowania kosza od góry, ale powiem szczerze, że efektywność tego rozwiązania przeszła moje najśmielsze marzenia. W tradycyjnym ładowaniu kosza od dołu, kosz zapełniał sie do połowy a wylot trawy szybko się zapychał, tutaj zawsze kosz jest pełniuteńki, a "komin" czysty. Dobrym patentem jest odpalanie na guzik (jak kosi Żonka), nie trzeba naszarpać się tego sznurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 27.02.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ja polecam kosiarke HONDA sprzet super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 28.02.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ja polecam kosiarke HONDA sprzet super. A ja mam Vikinga takiego: http://www.stihl.pl/Produkty-VIKING/Kosiarki/Kosiarki-spalinowe-do-średniej-wielkości-trawników/22292-712/MB-443-T.aspx Dwa sezony koszenia i jestem bardzo zadowolony. Trawnik ok. 500m2, taka kosiarka w zupełności wystarcza. Oczywiście za dwa razy większe pieniądze to i inna kosiarka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 02.03.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 MAKITA PLM 4611 - zauważyłem że jeden z tańszych z renomowanych firm bo ok 1500 zł za silnik B&S 650 Ready Start z napędem - ciekawe czy dobry wybór ? gdzieś słyszałem mało pochlebne opinie na temat makity z napędem - ogólnie b. mało opinii na temat makity można znaleźć w necie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 02.03.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 markety maja i tania chińszczyznę i renomowane marki. przekreślanie tylko dlatego, że market... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 03.03.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Ja też dołączę się do pytania, bo czeka nas na wiosnę ten wydatek. Mamy do koszenia ok 400 m2 - do tej pory kosiliśmyo pożyczoną na jeden sezon od znajomych kosiarką elektryczną. Użeranie się z kablem wkurza mnie okropnie, dlatego decyzja, że jednak kupimy spalinówkę. Doradźcie co kupic do koszenia takiej powierzchni?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 03.03.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Moja ma 13 lat. Silnik wymieniony 4 lata temu na jakiś z allegro. W starym wał wypadł bokiem.Najważniejszą sprawą według mnie, jest szerokość koszenia. Mam 3,5KM, 51cm bez napędu.40-stki za mało biorą. Dużo chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 03.03.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 szerokość koszenia jest ważna ale wg mnie powinna iść w parze z mocą silnika - im większa tym większa moc - należy na to też zwrócić uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 03.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Jeżeli kosimy regularnie suchą trawę, taki 3,5KM daje radę.Suchą w sensie bez wilgoci, bez rosy, nie po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 03.03.2013 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 http://images42.fotosik.pl/789/682144f4caa749aemed.jpg http://images42.fotosik.pl/789/cd46246d87ce5549med.jpg http://images47.fotosik.pl/1742/600df27dbe1fe22amed.jpg Za tą kase to powinna jeszcze sama kosz oprozniać - niestety tego nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 04.03.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 http://images42.fotosik.pl/789/682144f4caa749aemed.jpg http://images42.fotosik.pl/789/cd46246d87ce5549med.jpg http://images47.fotosik.pl/1742/600df27dbe1fe22amed.jpg Za tą kase to powinna jeszcze sama kosz oprozniać - niestety tego nie robi. sprzęt sympatyczny - ale cena pewnie powyżej 2 tys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 sprzęt sympatyczny - ale cena pewnie powyżej 2 tys ? Własnie nie cena ponizej 2K za 2,1 K ta sama ale z silnikiem od Hondy podobno mocniejszym. Tak czy siak daje radę na powierzchnie 2000m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 04.03.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Jakbym miał wybierać pomiędzy Al-Ko a Makitą to w cenie ponad 2 tyś jest takie cudo z takim samym mocnym 200 cc silnikiem. no tak ale to do większych trawników..z makity mój typ jako niezłe połączenie jakości do ceny to http://www.makitaonline.pl/pl/p/MAKITA-PLM-4611/8 sprawdze jeszcze alko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.03.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Generalnie chodzi o silnik aby był trwały - ludzie od ogrodow polecaja hondęreszta jest mało waznaacha oczywiscie koła wazne aby miały podwojne łozyskowanie czy cos w tym stylu. mi kosiarkę dobierał ogrodnik ktory z tego zyje ma 4 kosiarki twierdzi ze tylko honda.na hondę nie było mnie stac wiec zakupilem to al-ko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 20.03.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Generalnie chodzi o silnik aby był trwały - ludzie od ogrodow polecaja hondę reszta jest mało wazna acha oczywiscie koła wazne aby miały podwojne łozyskowanie czy cos w tym stylu. mi kosiarkę dobierał ogrodnik ktory z tego zyje ma 4 kosiarki twierdzi ze tylko honda. na hondę nie było mnie stac wiec zakupilem to al-ko chyba jednak to al - ko najbardziej do mnie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopin 24.04.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Silnik w kosiarce spalinowej to podstawa, moja kosiarka ma silnik SA 45 OHV z napędem DSA. Ponadto ma 70-litrowy kosz ze wskaźnikiem napełnienia. Warto zainwestować ciut więcej w kosiarkę tak by posłużyła kilka sezonów i nie szwankowała przy każdym koszeniu. Tu jest niezły wybór kosiarek http://www.stiga.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migelo79 05.06.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 witam was nosze sie z zamiarem kupna kosiarki John Deere JM46 czy ktos ma jakies info na temat tego sprzetu.interesuje mnie to czy gaz ktory w raczce nie jest klopotliwy przy koszeniu,bo troche mnie to zastanawia jesli ide za kosiarka i wjezdzam w jakis dolek manetka sie automatycznie porusza i czy czasem nie nastepuje szarpanie kosiarka ?nastepne to czy przy pelnym koszu nie jest trochce za ciezko na trawnik 45 waga kosiarki+88litrow kosz=niezly ciezar.po przejechaniu taka waga czy trawnik sie nie kladzie pod kolami i czy potem nie ma nie dokoszonego paska szer.kół? prosilbym o jakas konkretna opinie bo szukalem juz chyba wszedzie i nic nie znalazlem konkretnego.badz namiar na kosiarke z el.rozrusznikiem w cenie do 2500zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 05.06.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Yard Man 7021 SPBE - ma rozrusznik elektryczny i kosztuje poniżej 2000. Użytkuję od zeszłego roku. Przydałby się bieg do tyłu i odłączenie noża, ale poza tym to jest ok za taką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts