Erol 1 25.02.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Proszę o jakieś namiary na sprawdzoną kosiarkę z napędem.Powierzchnia koszenia płaska, ok.10 arów.Linki mile widziane. Czy kupię cos do 1500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 26.02.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Halo!! Nikt sprawdzonej kosiarki z napędem nie ma? A co myślicie o takiej:http://www.kosiarka.pl/product_info.php/cPath/10_72/products_id/984?topSsid=aa311fe787a3ae799a3fa5b179b85141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.02.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 na alledrogo są kosiarki NAC za 1000zł z napędem i mieleniem (ale też z koszem) 6,75KM - tylko nie wiem czy są cokolwiek warte... sam stoję przed podjęciem decyzji co zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 08.03.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 na alledrogo są kosiarki NAC za 1000zł z napędem i mieleniem (ale też z koszem) 6,75KM - tylko nie wiem czy są cokolwiek warte... sam stoję przed podjęciem decyzji co zakupić. Podciągam temat opinii o kosiarkach NAC np takiej: http://www.allegro.pl/item942104444_nac_5w1_kosiarka_naped_mielenie_b_s_6km.html albo takiej: http://www.allegro.pl/item946582126_kosiarka_spalinowa_nac_x_510vh_6_75km_4w1_naped.html Zauwazyłem że są kosiarki z napędem na przód ale chyba lepiej na tył? Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 11.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 07.04.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 podciągam temat, również zależy mi na opinii użytkowników forum nt. sprawdzonych kosiarek. Poszukuje kosiarki na 1500m2 pow. płaskiej. w przedziale 1000-1500złZ góry dziękujęDaroR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.04.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Zauwazyłem że są kosiarki z napędem na przód ale chyba lepiej na tył? Napęd z przodu ma tę zaletę, że lekkie dociśnięcie rękojeści podnosi kółka napędowe. Przy skrętach, zawrotkach itp nie ma potrzeby wyłączać napędu. Jak chcesz się minimalnie cofnąć, to też: rączka w dół, kółka napędowe w górę i ciągniemy. Mi to bardzo pasuje. Ale kosiarką z napędem tylnym pracowałem sporadycznie, a z przednim godzinami, więc może nie doceniam zalet tylnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 07.04.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Stiga - drogie noże, ale za to bardzo ładna. Mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leho 07.04.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Zdecydowanie z napędem! Teraz mam taką (Green Technology) i żona bez problemu ją obsługuje. Zwróć uwagę też na szerokość koszenia, co oczywiście wpłynie na ilość kilometrów w cotygodniowym koszeniu. Pzdr. Też zastanawiam się nad taką ale podobno jest w nich jakiś problem z manetką gazu (znajduje się w jakimś nietypowym miejscu, czy to prawda? Druga sprawa to silnik, czy to są już te modele easy start? http://www.midor.com.pl/p/pl/823/green+world+460+sp1h+bs+625.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_rz 07.04.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Może chodzi Ci o system ReadyStart?Mogę się mylić, ale na zdjęciu z Twojego linka jest silnik z czerwoną, gumową pompką. Te silniki nie mają systemu ReadyStart.Posiadam kosiarkę z tym systemem firmy Partner. Nie polecam. Gdy silnik jest zimny faktycznie - wszystko gra. Bez zbędnych kombinacji pociąga się trzy razy rozrusznik i kosiarka działa. W przypadku gdy chcę zapalić silnik rozgrzany system bimetalowego ssaniai dźwigienki odśrodkowej się nie sprawdza i muszę ręcznie paluchem kombinować i ssanie ciepłego silnika wyłączać.Nie ma to jak niezawodna pompka i troszkę wiedzy o silniku. Zimny...pompujemy, ciepły - nie pompujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 07.04.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Też zastanawiam się nad taką ale podobno jest w nich jakiś problem z manetką gazu (znajduje się w jakimś nietypowym miejscu, czy to prawda? Druga sprawa to silnik, czy to są już te modele easy start? http://www.midor.com.pl/p/pl/823/green+world+460+sp1h+bs+625.html Co do manetki gazu to ona niczemu nie służy!!!, kosimy zawsze na max obrotach silnika, koszenie na mniejszych spowoduje uszkodzenie silnika, silniki są fabrycznie ustawione na max obroty i tak ma być, ta regulacja to taki bajer. I jeszcze jedna istotna sprawa, producent silnika to zazwyczaj inna firma niż producent całej kosiarki, poza wyjątkami. Wiądący producenci silników to Briggs & Stratton i Honda, Honda silniki górno zaworowe, drogie w serwisowani, Briggs & Stratton silniki głównie dolno zaworowe, ale i górno się zdarzają , większa sieć serwisowa, tańsze w serwisowaniu. Są również kosiarki z silnikami chińskimi, górno zaworowymi firmowanymi przez producenta importera kosiarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 07.04.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Halo!! Nikt sprawdzonej kosiarki z napędem nie ma? A co myślicie o takiej: http://www.kosiarka.pl/product_info.php/cPath/10_72/products_id/984?topSsid=aa311fe787a3ae799a3fa5b179b85141 Kosiarka z silnikiem Briggs & Stratton, importer i gwarant to firma Victus-Emak http://www.victus.pl duża sieć serwisowa, serwisy dostępne w każdym większym mieście. Kosiarka 3 w 1 napęd zbieranie do kosza, boczny wyrzut, oraz 'mielenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 22.04.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Napęd z przodu ma tę zaletę, że lekkie dociśnięcie rękojeści podnosi kółka napędowe. Przy skrętach, zawrotkach itp nie ma potrzeby wyłączać napędu. Jak chcesz się minimalnie cofnąć, to też: rączka w dół, kółka napędowe w górę i ciągniemy. Mi to bardzo pasuje. Ale kosiarką z napędem tylnym pracowałem sporadycznie, a z przednim godzinami, więc może nie doceniam zalet tylnego. No właśnie ja do tej pory używałem pożyczanej Husqwarny z napedem na tył i dobrze sie manewrowało na podniesionych przednich kołach - ale miała napęd z płynną regulacją prędkości za pomoca takiej klameczki u samej góry (Easy Walk ?) I nie trzeba było ciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 27.06.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 witam posialam trawe ladnie wzeszla teraz pora na koszenie chce kupic kosiarke spalinowa w cenie od 1000-1500 zl mozecie mi polecic jakas firme model sprawdzony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Medyc 26.09.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Nie wyszukałem nic w opcji "szukaj" więc pytam w nowym temacie. W LM jest w ofercie Kosiarka spalinowa z napędem EBTP 2265 BRUTE za niecałe 1400 zł. Wyprodukowana w całości w USA przez B&S . Czy ktoś ma takową i jak ona się spisuje? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.09.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Uważam, że jedyne godne silniki to właśnie B&S. Ja mam inną kosiarkę (jakaś włoska - 5KM) ale z takim silnikiem i jest super. Oczywiście na rozpoczęcie sezonu wymiana oleju, świecy i filtra powietrza. Dodatkowo do paliwa oryginalny uzdatniacz i chodzi bez zarzutu już od 5 lat. Teraz będę kupował odśnieżarkę ale również z takim silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Medyc 26.09.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 ja również miałem AL-KO z silnikiem B&S 9 lat i dopiero teraz padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsms 26.09.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Medyc, wydaje mi się że tak kosiarka jest trochę lipna ponieważ z tego co wyczytałem ze strony LM wynika że:za tą cenę nie wydaje mi się żeby w całości była wykonana w usa, może tylko silnik, ma małe niełożyskowane koła, a powinny być łożyskowane i w dodatku w tyle większe niż w przodzie,duży nylonowy kosz, ja bym wolał plastikowy lub nylonowo-plastikowy, wydaje mi się że jest trwalszy,jak na taką mac silnika jest duża szerokość koszenia, myślę że jest to kosztem żywotności silnika,nic nie pisze o napędzie a przy 80 litrowym moszu kosiara z pełnym koszem będzie bardzo ciężka,gwarancja 2 lata, są firmy które dają gwarancję na 3 lata, i na końcu zakup w markecie... ja tam wole u lokalnego dystrybutora z serwisem.Jeśli mogę coś polecić to firmę AL-Ko Kober, dobre austryjackie kosiarki z 3-y letnią gwarancją. Mi się udało kupić limitowaną serię AL-KO BR 5200 z silnikiem DOV 700( dla mnie rewelacja). Zdaję sobie sprawę że to nie ten zakres cenowy ale czasem warto dać więcej na dłużej niż mało na krótko. Ale to wszytsko zależy też od Ciebie jak i od wielkości działki jaką chcesz kosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 27.09.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Opis na stronie LM to chyba jakiś niepiśmienny i po pijaku robił. Piszą że 2,6 kW czyli ok 3,5 KM. Przy zadeklarowanej szerokości koszenia 54,6 cm to jest żałośnie mało. Z drugiej strony piszą że silnik B&S 650 a te są robione w wersjach 5,5 lub 6,0 KM to już jest sensowna moc. Piszą że kosz plastikowy, na zdjęciu jest materiałowy (zdania są podzielone jaki lepszy, ale mogli by się na coś zdecydować). Jakoś nie chwalą się napędem, choć na zdjęciu jest kosiarka z napędem na przednie koła. O łożyskowaniu kółek też nic nie piszą. Warto by najpierw dowiedzieć się co właściwie LM za te 1398,00 PLN oferuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Medyc 27.09.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Jest to kosiarka firmy BRUTEPOWER / BRUTE ™ jest znakiem towarowym firmy Briggs & Stratton Power Products Group, LLC © 2009. / . Z tego co wiem posiada napęd na przednie koła, silnik chyba 5,5 KM jednakże już teraz nie podają w koniach a momentach obrotowych i ma 6,50 ; 8,8 -niutonometry ; Tyle się dowiedziałem od dystrybutora na Polskę. Na kartonie pisze -wykonano w USA . Może ktoś widział ten sprzęt lub go ma i się wypowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts