martinflash 17.01.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 co sądzicie o sankach do nakładania zaprawy przy budowaniu ścian gównych 24cm z bloczków ceramicznych?czy warto to kupić? nie mogę znaleźć tego na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 17.01.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 pierwsze słysze , chyba ze to pustaki szlifowane i na klej ale wtedy też taniej,lepiej i szybciej pustak wmurowywany zatapiać w kleju spodem i na ścianę jak masz na zaprawę cem wap. to jeszcze nie widziałem takiego cuda i raczej też czegoś takiego nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinflash 17.01.2010 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 pierwsze słysze , chyba ze to pustaki szlifowane i na klej ale wtedy też taniej,lepiej i szybciej pustak wmurowywany zatapiać w kleju spodem i na ścianę jak masz na zaprawę cem wap. to jeszcze nie widziałem takiego cuda i raczej też czegoś takiego nie znajdziesz tu znalazłem takie coś ale to nie w Polsce chyba, nakłada do 15mm warstwe http://www.ziegelwerk-friedland.de/index.php?id=51&L=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 17.01.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 właśnie to jest przyżad do nanoszenia kleju na pustaki szlifowane , miałem okazje tym robić i powiem ci kaszana niesamowita, nie chodzi o samą robotę , bo jest w miarę ok, ale o marnotrawstwo kleju ,który w momencie ciągnięcia sanek po ścianie ląduje w dużej ilości w kanalikach pustaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 17.01.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 tu jest pokazane jak sie moczy http://www.roben.pl/upload_module/rbn_products_files/Roben_folder%20POROTON.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 17.01.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 gdzie tu miejsce na jakieś sanki http://www.piekarska.net/userfiles/kobzdej_podaj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinflash 17.01.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 600% normy robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 17.01.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 a pamiętacie jak główny harpagan skończył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 co sądzicie o sankach do nakładania zaprawy przy budowaniu ścian gównych 24cm z bloczków ceramicznych? czy warto to kupić? nie mogę znaleźć tego na allegro Bardzo się przydaje przy pustakach nie wymagających spoiny pionowej. Szukaj w sieci po haśle: skrzynka murarska. Mój ojciec taką zrobił sam: z kątowników i sklejki. http://images35.fotosik.pl/103/e6bd9c24a54d2628.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 17.01.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 widzialem prostsze uzadzenie mozna by zrobic samemu wygladalo to mniej wiecej tak z przodu bya deska jakies 3cm wysoka to byl ogranicznik i zeby sie reszta kupy trzymala pod nia dwie listwy 1.5cm grube na samym koncu tez deska ale juz konczyla sie rowno z listwami od spodu i szerokos tego wszystkiego taka sama jak pustak zaprawe nakladalo sie do srodka i zbieralo nadmar i jak to ustrojstwo sie przesuwalo dalej to mozna bylo dalej nakladac zaprawe pewni bedzie mozna to znalesc na ebayu angielskim pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts