Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom z bala

zajczyk

Recommended Posts

Witam. Mam do przewiezienia i rozbiurki dom z bala.Mam pytanie odnośnie rozbiurki.Oznakowanie i rozbiurka nie stanowi mi problemu lecz poskładanie mnie zastanawia.Czy ktoś z was składał coś podobnego i czy bale będą pasować.Dom jest w dobrym stanie,bale są równe.Podłogi są z podwójne więc po odwróceniu na drógą stronę i wycyklinowaniu będą ladnymi deskami na podłogę.A z krokwi istniejących chcem je wykorzystać na belki sófitowe"ozdobne" na dole w kuchni i salonie.Dach będzie nowy i bardziej rozłorzysty.A elewacja,wata 15cm folia i szalówka o wysokości 23cm zaokrąglona.Chcem poznać opinie na ten temat i pomysły na domek wiejski. : Pozdrawiam Zajczyk.[/i]

Witam. Mam do przewiezienia i rozbiurki dom z bala.Mam pytanie odnośnie rozbiurki.Oznakowanie i rozbiurka nie stanowi mi problemu lecz poskładanie mnie zastanawia.Czy ktoś z was składał coś podobnego i czy bale będą pasować.Dom jest w dobrym stanie,bale są równe.Podłogi są z podwójne więc po odwróceniu na drógą stronę i wycyklinowaniu będą ladnymi deskami na podłogę.A z krokwi istniejących chcem je wykorzystać na belki sófitowe"ozdobne" na dole w kuchni i salonie.Dach będzie nowy i bardziej rozłorzysty.A elewacja,wata 15cm folia i szalówka o wysokości 23cm zaokrąglona.Chcem poznać opinie na ten temat i pomysły na domek wiejski. : Pozdrawiam Zajczyk.[/i]

Moja opinia jest taka: polska język - trudna język.

• 3 weeks później...
Witam. rozbiurki rozbiurki rozbiurka drógą chcem sófitowe rozłorzysty Chcem

Pozdrawiam Zajczyk.[/i]

rozbiórka, drugą, chcę, sufitowe, rozłorzysty, correct

Moja opinia jest taka: polska język - trudna język.

Trochę się rozpędziłeś i się rozłożyłeś na rozłożysty, ha :wink:

Podobnie pisze mój syn mieszka w RFN mimo że mówi b. dobrze po polsku, niemiecku i całkiem dobrze po angielsku. To jest taka przypadłość dzieci emigrantów itp. Groteskowe jest to wtedy kiedy Polak po krótkim pobycie za granicą robiłby takie błędy, szpan czy głupota. To tyle na ten temat :wink:

A teraz do zajczyk mimo że dom dobrze wygląda to możesz spodziewać się niespodzianek i tyle część bali będzie do wymiany.

Mój brat zrobił coś takiego nie było tak żle. :lol:

To mamy jakieś inne słowniki i edytory tekstów. Rozłożysty od rozłogi

"ż" wymienia się na "g"

Zaufałem mojemu "chodzącemu" słownikowi mimo że miałem inne przeczucie, najlepiej to próbowac napisać to słowo, no ale stało się, SORRY masz rację. Na marginesie edytor teksu mam english.

Trochę podrażnił mnie styl w jakim potrakowałeś zajczyk'a. :o

To tyle.

Trochę podrażnił mnie styl w jakim potrakowałeś zajczyk'a. :o

To tyle.

Ale mam nadzieję, że przyznasz, że jest to jeden z postów, z których nic nie wynika (albo bardzo niewiele). Odnoszę wrażenie, że autor wpadł na forum, nie poczytał innych wątków, nie użył wyszukiwarki i czeka na receptę.

Styl można potraktować śmiertelnie poważnie albo z przymrużeniem oka.

Tak czy inaczej:

Przepraszam wszystkich urażonych :D

Ale mam nadzieję, że przyznasz, że jest to jeden z postów, z których nic nie wynika (albo bardzo niewiele). Odnoszę wrażenie, że autor wpadł na forum, nie poczytał innych wątków, nie użył wyszukiwarki i czeka na receptę.

Styl można potraktować śmiertelnie poważnie albo z przymrużeniem oka.

To jaki styl, Ty przyjoles w splawieniu zajczyk'a. :-?

Jestem na tym forum okolo trzech tygodni przeczytalem kilka dziennikow i komentazy od dechy do dechy, ale ciagle dowiaduje sie nowych rzeczy.

Sa ludzie ktorzy nie chca "bawic" sie w forum, wpadaja i wypadaja, brak czasu itp. Trzeba to zrozumiec, tak mysle. :wink:

Troche dystansu bylo by wskazane.