Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Koszt z montażem 6900zł. z szerokimi przetłoczeniami i w tym 2 piloty.

Co tzn. "szara sygnalizacyjna", a wam na ile wycenili?

My niestety troszkę poczekamy , dopiero 21 lipca zamówiliśmy , a czas oczekiwania to 6-7 tygodni :(

Nasza Eurostyle z ryglami aktywnymi, napędem Magic 600, 2 pilotami, bez klamki zewnetrznej - 5900 z montażem. A szary sygnalizacyjny to kolor bramy :-) czyli coś jak niżej

http://www.aldor.normstahl.pl/redx_tools/mb_image.php/cid.107106103111054108050078077054099061/gid.7/OSD_eurostyle_7004_3.jpg

aga979 a jak u was prace?[

Ręcę pełne pracy :D

jutro zakładają piec, grzejniki i kominek,we wtorek montują kuchnię, a 16 przyjeżdżają montować drzwi, na gotowo mamy już prawie pomalowane wszystkie pomieszczenia, na polowe września mamy zamówione schody do domu :D tak się cieszę bo już nie długo będziemy mieszkać :)

a jak u was prace?

aga979 a jak u was prace?[

Ręcę pełne pracy :D

jutro zakładają piec, grzejniki i kominek,we wtorek montują kuchnię, a 16 przyjeżdżają montować drzwi, na gotowo mamy już prawie pomalowane wszystkie pomieszczenia, na polowe września mamy zamówione schody do domu :D tak się cieszę bo już nie długo będziemy mieszkać :)

a jak u was prace?

aga u nas wykończeniówka sie zaczęła, ale do zamieszkania jeszcze sporo brak. Drzwi zewnętrzne, brama, wykafelkowane pom. gospodarcze, łapacz, garaż . Częściowo ocieplone poddasze. Nie wiem co jeszcze bo teraz nie ma mnie na budowie. Miejski nadzoruje.

aga jaką będziecie mieć kuchnie i jakie schody?

Wstaw fotki łazienek.

Witam wszystkich Inwestorów w projekt Praktyczyn.

Ja również już niedługo będę szczęśliwym posiadaczem "DZW Praktyczny 1 lustro".

Niestety nie podziele sie z wami informacjami o kosztach budowy tego domu ponieważ ja go kupiłem juz w stanie deweloperskim.

Na dzień dzisiejszy dom ma juz zakończony etap budowy, jest juz po wszystkich mozliwych odbiorach.

teraz pozostaje tylko ( lub aż) wykonczenie w srodku.

Postaram sie załączyć do tego postu zdjecia które aktualnie posiadam ale powiem szczerze ze pierwszy raz jestem na jakimkolwiek forum i za bardzo nie wiem jak to sie robi ale probuje.

Jak byscie mieli jakiekolwiek pytania to piszcie. !!!

Co bede wiedział to powiem. :-)

Wiecej zdjec postaram sie dodac wieczorem.

Pozdrawiam

Dawid

praktyczny 1.jpg

praktyczny 3.JPG

Dokładam jeszcze zdjecia ktore mialem na telefonie, jakosc moze nie najlepsza ale to najnowsze zdjecia z przed tygodnia. trawka juz na ogrodzie. huuuuraaa !!

Dawidpoznan - dzieki za wklejenie zdjęć. Mam pytanko w zwiazku z nimi. Czy w tym domu została podniesiona ściana kolankowa (chyba tak to sie profesjonalnie nazywa), czy tez ta odległośc pomiedzy oknem kuchennym, a dachem wydaje sie nieco wyższa ze względu na perspektywe zdjęcia?

My budujemy naszego Praktycznego 2 w okolicach Obornik i przyznam, że chętnie obejrzałabym Wasz na żywo gdyby była taka mozliwość:)

Pozdrawiam!

Whistle

ja_gab1, ja_gab1,ja_gab1,ja_gab1 pissssssssss choć trochę bo jajo zniosę!!!

Słuchajcie:) Mieszkamy już co nie znaczy, że dom jest gotowy i w całości wykończony. Cały czas trwają prace wykończeniowe wewnątrz domu, gotowa jest kuchnia, jedna łazienka, w drugiej na górze pozostaje "biały montaż", do salonu w sobotę mamy wnieść meble. Jutro firma ma zejść na dół. Pokoje na górze są gotowe, schody bukowe pełne zostały zamontowane dwa dni temu. Postaram się zaraz dodać kilka zdjęć. Pozdrowienia dla wszystkich:)