pnna migotka 25.09.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Zyndramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 26.09.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Zyndramy. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.09.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Proszę o pomoc w wyborze modelu (1,2,3,4 czy 5), kolor będzie złoty dąb Oczywiście jest to rzecz gustu ale jeśli chodzi o mnie to wybrałbym model drzwi nr 3 lub 4 Dokładnie to rzecz gustu, ja wybrałabym 1 lub 2 Chcesz z okienkami czy bez? Może na to pytanie sobie odpowiedzcie, potem wybór będzie łatwiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 26.09.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 gdyby było naświetlenie górne to fajnie wyglądają pełne, jak nie to coś by się jednak przydało aby zrobić chociaż półmrok... My też zlikwidowaliśmy doświetle i będą zyndramy z CALa, choć asymetryczne ułożenie tej szybki bardziej by mi się podobało niż centralne. Ale tutaj można dodać antabę i wygląda od razu inaczej, a poza tym zyndramy na żywo moim zdaniem wyglądają lepiej niż na powyższej wizualizacji, choć akurat nie wiem jak będzie przy złotym dębie, który jest dość ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 26.09.2014 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Piotrek, Tak jak bacardi napisał, przedpokój w Praktycznym 1 i 2 jest dość mały i ciemny. U nas pomimo drzwi które mają szerszą szybę niż Zyndramy i naświetla jak w projekcie - w wiatrołapie jest po prostu ciemno. Ja bym stawiał na jakieś z szybą, w Twoim przypadku stawiam na Zyndramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lati 02.10.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Witam Wszystkich bardzo serdecznie! Mam pytanie odnośnie domu praktyczny 3 tzn. jakiej wysokości jest ścianka kolankowa oraz jakie wymiary ma okap dachu w Waszych praktycznych:rolleyes: Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_80 17.10.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nasz domek również nabiera kształtów. Teraz stoimy przed decyzją odnośnie pokrycia dachowego. Miały być panele z blachy na rąbek. Aktualnie bliżej jesteśmy wyboru dachówki Tegalit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anke30 20.10.2014 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 witam.prosze o wskazowki jaka metoda byla u was robiona bon wokol domu? moj wykonawca ocieplil, a teraz pod moja noeobecnosc zaciagnal siatka i klejem juz jedna sciane. dzis wszystko wyjasnie ale prosze was o porady jak wy to robiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 20.10.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 u nas kładli styropian na równo, po czym wycinali rowek i wklejali bonie PCV 50x20 (30'ka z projektu moim i nie tylko zdaniem jest za mała) z siatką i dopiero na to siatka klej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anke30 21.10.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 dzieki Bacardi:-) a pamietasz ok ile placiliscie wykonawcy za zrobienie boni wokol domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anke30 21.10.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 bacardi a ile wam wykonawca naliczyl metrow przy elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 23.10.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Niestety już nie pamiętam, a nie chciałbym zbytnio przekręcić. Robocizna za bonię wyszła rzędu 800-1000pln o ile pamiętam, przy czym u nas bonia jest prawie w koło domu, ponieważ nie mamy elewacji drewnianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anke30 24.10.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 witam, czy ktos jest na etapie elewacji lub pamieta ile wykonawca naliczyl metrow przy ocieplaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgw 24.10.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 ok 230 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 29.10.2014 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 U nas w P1 wyszło również 230m2 styropianu i 23mb boni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Osw 30.10.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Mam pytanie odnośnie szklenia dużych okien. Co wg Was jest bardzoiej zasadne szyba P2 czy hartowana? Poza tym czy ktoś się "odważył" wstawić okna ze zwykłymi szybami?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 30.10.2014 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Widzę Mariusz, że się nadal męczysz z tymi szybami Moje zdanie znasz. Poza tym w tak dużych przeszkleniach mieliśmy już przypadek gdzie szyba pękła samoczynnie, więc na szkle bezpiecznym bym nie oszczędzał, nie jest to aż tak duży wydatek. Natomiast szyba klejona przynajmniej nie wypadnie od byle czego, choć pakiet 3 szybowy z P2 będzie zdecydowanie cięższy niż z hartowaną, co też ma swoje minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Osw 31.10.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Jacek, No męczy męczy Cieżko określić co jest dużym a co małym dodatkiem... Widziałeś moje oferty... 2 tys do jednego przeszklenia netto wiec 4 tys do dwóch to jest już jakiś wydatek... Okna do Praktycznego 2 wraz z roletami i bramą garażową to koszt ok 42-44 tys... (miałem już oferty na poonad 50 za taki sam zestaw... Rzeczywiście na całości to może nie wielki wydatek (procentowo) jednak chciałbym uniknąć sytuacji gdzie kilka razy poweim, że 4 tys to niewiele, bo nagle z tego niewiele zrobi się kilkadziesiąt tysięcy więcej... Każdy kto już przeszedł jakiś etap w Praktycznym wie, że to nie jest tani projekt...Dość mocno przejechałem się na daszkach płaskicch, których koszt jednostkowy kilkukrotnie przekracza koszt "normalnego" dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 31.10.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) My założyliśmy trzyszybowe okna z Ms Okna. W pewien upalny dzień szyba w największym fixie w salonie pękła. Producent oczywiście reklamacji nie uznał. Teraz próbuję znaleźć rzeczoznawcę od szyb/okien z okolic Łodzi, żeby wykonać ekspertyzę. Jak na razie znalazłem tylko Mobilne Laboratorium z Wałbrzycha gdzie ekspertyza kosztuje 2000 zł. + Vat. Możecie polecić kogoś zdecydowanie tańszego?Szyba po pęknięciu nie wypadnie. Nie wiem czy jest sens branie bezpiecznego pakietu, jeżeli szyby mają te same właściwości. A Ms Okna nie polecam. Sama wycena wymiany pakietu szybowego zajęła im pół roku. Bacardi - Jak potoczyła się dalej sprawa z samoczynnym pęknięciem szyby? Edytowane 31 Października 2014 przez uchaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 31.10.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 uchaha to nie było u mnie, opis był z 2-3 strony temu w tym wątku. btw a jaki macie pakiet? z szybami klejonymi? btw nas producent od razu poinformował, że największe przeszklenie mogę zrobić w jednej tafli ale bez gwarancji i taką wersję mamy. Odpukać 2 lata się trzyma... Mariusz_Osw Może wyceń HS'a, a potem zmień na fixa, to będziesz miał spokojniejsze sumienie Ale ogólnie z tymi dodatkowymi kosztami to dobra reguła, bo na budowie to ziarnko do ziarnka... jedynie nie wiem czy warto oszczędzać na bezpieczeństwie, choć można też zrobić dzielone, będzie taniej i bezpieczniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts