maja_73 19.12.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Bacardi - wiem, ze ogolne bardzo .... ale chodzi mi glownie o rzad wielkosci ... nam za wyceniali roznie okna ... Pakiet 2 szybowy, 5 komorwy na profilach/ramie schuco + rolety we wszystkich oknach elektryczne , w zaleznosci od firmy : od 28 - 35 tys... Dlatego jestem ciekawa jakie u Was sa to rzedy wielkosci... Co do tych roznych przenikalnosci i profili szyb - to nie napisze na razie nic - musialabym doczytac co nam zaproponowali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 19.12.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) maja_73 jeśli Ci to pomoże, to Heka na schuco si82 winchester, pakiet 3 szybowy Ug=0,5, okucia winkhaus wk1, duże przeszklenia + do kompletu boczny fix w wykuszu z szybą P4, profile bazowe góra 12cm, dół 22cm + parę bocznych, klamki schuco akustik basis - 25700. Rolet nie mamy, na paru oknach będą żaluzje fasadowe... Edytowane 19 Grudnia 2012 przez bacardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 20.12.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Jaki kolor stolarki okiennej jest orginalnie w projecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 20.12.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 maja_73 wg projektu kolory ciepłego jasnego brązu lub antracyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 20.12.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Dzieki bardzo - Bacardi.. Czy ktos z naszych forumowiczow mial moze jakies doswiadczenia z firma produkujaca okna - MATPLAST ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianw3 21.12.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 no okna już kupione. pakiet 3 szyby U=0,5profil Kommerling 88+ z firmy Okno-pol, Kraków90 x 225 - 2szt, pokoje poddasze90 x 235 - 4szt, pokoje poddasze100 x 235 - 1szt, salon270 x 235 - 1szt, fix w ramie, salon83 x 235 - 1szt, jadalnia100 x 235 - 1szt, fix w ramie, jadalnia240 x 235 - 1szt, fix w ramie, jadalnia150 x 150 - 1szt, kuchnia60 x 235 - 1szt, pom. gospodarcze90 x 60 - 2szt, kotłownia90 x 120 - 1szt klatka schodowa za wszystko wyszło 18,600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 21.12.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 damianw3 to jest cena brutto czy netto? jak Ci wykonają duże przeszklenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianw3 22.12.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 cena brutto, duże fixy dzielone na pół szyba w nich taka jak w pozostałych oknach czyli 4/16/4/16/4. w jednej tafli trochę kręcili nosami że szyby grubsze albo wzmacniane przez co cena automatycznie idzie do góry więc kosztem powierzchni przeszklenia z tego zrezygnowaliśmy, a zaoszczędzoną kasę może się przeznaczy na drzwi. dodam jeszcze że są to okna bez ciepłej ramki międzyszybowej dodatkowo do dopłaty na wszystkich oknach ok 500 zł nie wiem czy to tylko marketing z tą ciepłą ramką czy rzeczywiście ona coś daje ? proszę o podpowiedź bo jeszcze do końca oku mogę zmienić decyzję. montaż standardowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 22.12.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Co do ciepłych ramek, to w sumie myślałem, że przy szybach zespolonych Ug 0,5 każdy daje je w standardzie, ja miałem je chyba w każdej ofercie w tej konfiguracji... A jakie masz mieć ramki? coś kiedyś czytałem że najgorsze są aluminiowe, bo to bardzo dobry przewodnik ciepła i wtedy przy ciepłej szybie już pojawia się widoczna różnica, ale pewnie trzeba by samemu zrobić badania aby to ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 27.12.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Tak trochę z innej beczki, co położyliście na podłogę w salonie na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaprus 27.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Tak trochę z innej beczki, co położyliście na podłogę w salonie na podłogówkę? Witam! My mamy jasne płytki gres w połączeniu z ciemnymi panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchaha 28.12.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam! My mamy jasne płytki gres w połączeniu z ciemnymi panelami. Jak się zachowują panele na podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 29.12.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów robił wizualizację elewacji w innym wykonaniu niż projektowe? Jeśli tak to czy może się pochwalić tą wizualizacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaprus 29.12.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Jak się zachowują panele na podłogówce? No cóż płytki o wiele lepiej oddają ciepło, choć na razie nie narzekamy na panele - zamontowane zaledwie przed kilkoma dniami więc jeszcze trudno ocenić tak do końca. Wizualnie ciemne panele z jasnymi płytkami wyglądają jak dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 31.12.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 sylapruss pochwal się fotkami, bardzo ciekawi mnie jak urządzacie inne '' praktyczne'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dukar108 04.01.2013 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć dopiero dzisiaj postanowiłam dołączyć do tego forum. Budujemy praktyczny3 (lustrzane odbicie). Dom jest w stanie deweloperskim. Dokonaliśmy paru zmian. Na parterze zmieniliśmy układ schodów, dzięki czemu drzwi do łazienki i gabinetu nie wychodzą bezpośrednio na salon. Powiększyliśmy też gabinet o wykusz. Na piętrze zrobiliśmy jedną łazienkę. Załączam wizualizacje dołu. Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Dukar108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 05.01.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dukar108 faja wizka, bardzo podoba mi się kompozycja kominka. Macie może więcej? chętnie bym zobaczył. Dolna łazienka na wizualizacji dodatkowo widzę jest cofnięta, coś więcej tam zmienialiście? bo w takim układzie to chyba się nie zmieści?Po raz kolejny architekci wnętrz, to totalni ignoranci w audio, wkładają na wizualizację to co im się podoba (tu akurat głośnik centralny) nie pozostawiając miejsca na całą resztę. Likwidacja wykuszu poza zyskami w gabinecie niestety ma też swoje złe strony, powstanie trochę klocek i będzie nieco brakować w przejściowe okresy deszczowe - obecnie mam nieco większy i użytkowo bardzo sobie go chwalimy - ale to oczywiście kwestia indywidualna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 05.01.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Wizualizacje bardzo fajne, chociaż niestety zmiany na dole nie ogarniam;-) Wydaje mi się tylko, że stół w tą stronę będzie zdecydowanie gorzej wyglądać niż odwrotnie. Może Miejscy coś powiedzą, pewnie próbowali obu ustawień. Ciekawe jak białe lakierowane drzwi wyglądaja na żywo - jeszcze nie widziałam takich.Wrzućcie proszę wizualizację kuchni bardzo fajnie wygląda. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 05.01.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 No fajna wizualizacja )... ciekawe jak wsio bedzie wygladac na zywo ... Bardzo ladne schody ! My mamy jakis malutki dylemat... przyzwyczailam sie do mysli, ze na dole bedziemy mieli kafle ... no ale tak rozmawiamy i analizujemy, ze moooooze jednak zdecydowac sie na panele ? ... w sumie za 5 lat jak kolor sie opatrzy bedzie mozna w miare bezbolesnie je wymienic .... Ja u was to wyglada ? Zamowilismy tez okna ... ufff .... .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Migotko pierwsza rzecz o jakiej pomyślałam to stół w wykuszu;). Ustawiony w ten sposób wystaje zbytnio na strefę komunikacji kuchnia-salon. U nas stał w obu wariantach i w wersji ''w poprzek'' jest wygodniej. Oczywiście gdy musimy stół rozłożyć na 10 osób to stoi w tej ''niewygodnej'' pozycji. Wizualki fajne, choć ja zbytnio nie ogarniam ułożenia w trójce. Szkoda, ze zrezygnowaliście z tarasu dolnego, bo tak to zrozumiałam. Górnego używa się rzadko, głownie do suszenie prania( bo nie widać za portfenetrem). Dolny służył nam całe lato, śniadania, kolacje na powietrzu. Górne łazienki połączyliśmy również w jedną i to była dobra decyzja, bo mam dzięki temu więcej miejsca w garderobie. Ona jest w gruncie rzeczy niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts