Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bacardi - wiem, ze ogolne bardzo .... ;-) ale chodzi mi glownie o rzad wielkosci ... nam za wyceniali roznie okna ...

Pakiet 2 szybowy, 5 komorwy na profilach/ramie schuco + rolety we wszystkich oknach elektryczne , w zaleznosci od firmy : od 28 - 35 tys...

Dlatego jestem ciekawa jakie u Was sa to rzedy wielkosci...

Co do tych roznych przenikalnosci i profili szyb - to nie napisze na razie nic - musialabym doczytac co nam zaproponowali ...

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

maja_73 jeśli Ci to pomoże, to Heka na schuco si82 winchester, pakiet 3 szybowy Ug=0,5, okucia winkhaus wk1, duże przeszklenia + do kompletu boczny fix w wykuszu z szybą P4, profile bazowe góra 12cm, dół 22cm + parę bocznych, klamki schuco akustik basis - 25700.

Rolet nie mamy, na paru oknach będą żaluzje fasadowe...

Edytowane przez bacardi

no okna już kupione. pakiet 3 szyby U=0,5

profil Kommerling 88+ z firmy Okno-pol, Kraków

90 x 225 - 2szt, pokoje poddasze

90 x 235 - 4szt, pokoje poddasze

100 x 235 - 1szt, salon

270 x 235 - 1szt, fix w ramie, salon

83 x 235 - 1szt, jadalnia

100 x 235 - 1szt, fix w ramie, jadalnia

240 x 235 - 1szt, fix w ramie, jadalnia

150 x 150 - 1szt, kuchnia

60 x 235 - 1szt, pom. gospodarcze

90 x 60 - 2szt, kotłownia

90 x 120 - 1szt klatka schodowa

za wszystko wyszło 18,600

cena brutto, duże fixy dzielone na pół szyba w nich taka jak w pozostałych oknach czyli 4/16/4/16/4. w jednej tafli trochę kręcili nosami że szyby grubsze albo wzmacniane przez co cena automatycznie idzie do góry więc kosztem powierzchni przeszklenia z tego zrezygnowaliśmy, a zaoszczędzoną kasę może się przeznaczy na drzwi.

dodam jeszcze że są to okna bez ciepłej ramki międzyszybowej dodatkowo do dopłaty na wszystkich oknach ok 500 zł

nie wiem czy to tylko marketing z tą ciepłą ramką czy rzeczywiście ona coś daje ? proszę o podpowiedź bo jeszcze do końca oku mogę zmienić decyzję.

montaż standardowy

Co do ciepłych ramek, to w sumie myślałem, że przy szybach zespolonych Ug 0,5 każdy daje je w standardzie, ja miałem je chyba w każdej ofercie w tej konfiguracji... A jakie masz mieć ramki? coś kiedyś czytałem że najgorsze są aluminiowe, bo to bardzo dobry przewodnik ciepła i wtedy przy ciepłej szybie już pojawia się widoczna różnica, ale pewnie trzeba by samemu zrobić badania aby to ocenić ;)

Cześć

dopiero dzisiaj postanowiłam dołączyć do tego forum. Budujemy praktyczny3 (lustrzane odbicie). Dom jest w stanie deweloperskim.

Dokonaliśmy paru zmian. Na parterze zmieniliśmy układ schodów, dzięki czemu drzwi do łazienki i gabinetu nie wychodzą bezpośrednio na salon. Powiększyliśmy też gabinet o wykusz. Na piętrze zrobiliśmy jedną łazienkę.

Załączam wizualizacje dołu.

salon DOM SZAJEK 03.jpg

salon DOM SZAJEK 04.jpg

salon DOM SZAJEK 07.jpg

salon DOM SZAJEK 08.jpg

salon DOM SZAJEK 09.jpg

Edytowane przez Dukar108

Dukar108 faja wizka, bardzo podoba mi się kompozycja kominka. Macie może więcej? chętnie bym zobaczył.

Dolna łazienka na wizualizacji dodatkowo widzę jest cofnięta, coś więcej tam zmienialiście? bo w takim układzie to chyba się nie zmieści?

Po raz kolejny architekci wnętrz, to totalni ignoranci w audio, wkładają na wizualizację to co im się podoba (tu akurat głośnik centralny) nie pozostawiając miejsca na całą resztę.

Likwidacja wykuszu poza zyskami w gabinecie niestety ma też swoje złe strony, powstanie trochę klocek i będzie nieco brakować w przejściowe okresy deszczowe - obecnie mam nieco większy i użytkowo bardzo sobie go chwalimy - ale to oczywiście kwestia indywidualna...

Wizualizacje bardzo fajne, chociaż niestety zmiany na dole nie ogarniam;-) Wydaje mi się tylko, że stół w tą stronę będzie zdecydowanie gorzej wyglądać niż odwrotnie. Może Miejscy coś powiedzą, pewnie próbowali obu ustawień. Ciekawe jak białe lakierowane drzwi wyglądaja na żywo - jeszcze nie widziałam takich.

Wrzućcie proszę wizualizację kuchni bardzo fajnie wygląda.

Edytowane przez p@nna migotka

No fajna wizualizacja :))... ciekawe jak wsio bedzie wygladac na zywo ;-) ...

Bardzo ladne schody !

My mamy jakis malutki dylemat... przyzwyczailam sie do mysli, ze na dole bedziemy mieli kafle ... no ale tak rozmawiamy i analizujemy, ze moooooze jednak zdecydowac sie na panele ? ... w sumie za 5 lat jak kolor sie opatrzy bedzie mozna w miare bezbolesnie je wymienic ....

Ja u was to wyglada ?

Zamowilismy tez okna ... ufff .... ;-)..

Migotko pierwsza rzecz o jakiej pomyślałam to stół w wykuszu;). Ustawiony w ten sposób wystaje zbytnio na strefę komunikacji kuchnia-salon. U nas stał w obu wariantach i w wersji ''w poprzek'' jest wygodniej. Oczywiście gdy musimy stół rozłożyć na 10 osób to stoi w tej ''niewygodnej'' pozycji.;)

Wizualki fajne, choć ja zbytnio nie ogarniam ułożenia w trójce. Szkoda, ze zrezygnowaliście z tarasu dolnego, bo tak to zrozumiałam. Górnego używa się rzadko, głownie do suszenie prania( bo nie widać za portfenetrem). Dolny służył nam całe lato, śniadania, kolacje na powietrzu. Górne łazienki połączyliśmy również w jedną i to była dobra decyzja, bo mam dzięki temu więcej miejsca w garderobie. Ona jest w gruncie rzeczy niewielka.