r19 28.03.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Kurcze nieciekawie... możesz przypomnieć jaki miałeś dokładnie pakiet szybowy włożony? To jest to duże przeszklenie czy małą tafla w L'ce? Duże przeszklenie, 2.40x2.35. Pakiet 4/14/4/14/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.03.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 W sumie to fabryka lajtowo do szklenia przeszła, bo z tego co widać to chyba nie jest hartowana? Ale to może dlatego że sam pakiet jest dość wąski. U mnie zdecydowanie proponowali hartowane 6ki i o cieńszych nie było mowy, z klejonych nie zgodzili się na p2 tylko dopiero p4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 28.03.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Taki sam pakiet mam też w 2.70x2.35. Normalnie zacząłem się bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 28.03.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Chyba łaski nie robią że uwzględnią reklamację. Jak nie to do rzeczoznawcy i wtedy muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 28.03.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Chyba łaski nie robią że uwzględnią reklamację. Jak nie to do rzeczoznawcy i wtedy muszą. Temat pękających szyb nie jest przyjemny dla inwestorów. Póki co nie chcę się wypowiadać. Napiszę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strud 28.03.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Współczuję. Mi producent odmówił wykonania tego okna z szybami 4mm, tłumacząc, że nie wytrzyma, musiałem dopłacać do szyb 6mm. Zdaje się, że mieli rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 02.04.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Hej, podzielcie się proszę informacją ile kosztował u Was komplet balustrady francuskiej z montażem? Oferty, które dostaję we Wrocławiu oscylują około 1400-1600 netto. Na mój gust to sporo. Może macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_1 04.04.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam wszystkich budujących Praktyczne My zaczynamy budowę naszego P1 (lustro) pod koniec maja.Mamy wąską (19m) i długa działkę z wjazdem od wschodu więc domek idealnie pasuje zwłaszcza te duze okna od południa i zachodu. Nie zmianiamy praktycznie nic oprócz połączenia dwóch łazienek w jedną dużą i luksfery zamiast okna od strony północnej.Narazie przygotowujemy działkę pod fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 hitmebaby my mamy portfenetry szklane to nie pomogę, i chyba większośc też je robi. Paula projekt jak u nas (lustro) i te same zmiany. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 05.04.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam.Poruszono temat portfenetr szklanych i ja się podłaczę pod temat.Interesuje mnie wykonanie uchwytów i same portfenetry szklane w okolicach Krakowa.Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 05.04.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 @żona m OK właśnie o to mi chodzi. Też robię szklane, ale co oferta, to inaczej to ekipy nazywają. Dokładnie chodzi mi o te szklane, jak w projekcie. W międzyczasie udało mi się dostać ofertę najniższą za 980 zł netto przy szybie 6,6,4 i wymiarach 900x1100 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 05.04.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam. Interesuje mnie wykonanie uchwytów i same portfenetry szklane w okolicach Krakowa. Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie ? Mam ofertę z firmy z twoich okolic - http://metglas.pl/kontakt.html Koszt 1 sztuki o wym. 900x1100 szkło hartowane laminowane 55.2 to 1150zł, szkło 66.4 to 1350zł, szkło 88.4 to 1550zł Ceny brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 05.04.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Mocowania portfenetrów wykonała mi firma robiąca balustrady. Do tego dokupiłem u nich rotule. Szkło zamówię bezpośrednio u szklarza. Zamontuję sam, albo zrobią to ociepleniowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_1 05.04.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dzięki żono m Wasz domek jest dla mnie wzorem, jest przepiękny a dziennik przeczytałam kilka razy będziemy budować z innych materiałów no i nie będziemy mieli pompy ciepła, przynajmniej wiem jak to ma wszystko wyglądać dzięki Waszemu dziennikowi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 05.04.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Mam ofertę z firmy z twoich okolic - http://metglas.pl/kontakt.html Koszt 1 sztuki o wym. 900x1100 szkło hartowane laminowane 55.2 to 1150zł, szkło 66.4 to 1350zł, szkło 88.4 to 1550zł Ceny brutto. NIe zgłębiałem jeszcze tematu, ale czy to szklenie nie jest zbyt nadmiarowe? w projekcie na rysunkach szczegółowych jest VSG 44.1, możńa by dla spokoju dać 44.2 (P4) co zgodnie z cytatem "Szyby tej klasy mogą zastępować kraty o oczku 150mm wykonane z drutu stalowego o średnicy 10mm". Myślę że nikt w to młotem walić nie będzie, a im cięższe tym trudniej będzie zamocować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 05.04.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam wszystkich budujących Praktyczne My zaczynamy budowę naszego P1 (lustro) pod koniec maja. Mamy wąską (19m) i długa działkę z wjazdem od wschodu więc domek idealnie pasuje zwłaszcza te duze okna od południa i zachodu. Nie zmianiamy praktycznie nic oprócz połączenia dwóch łazienek w jedną dużą i luksfery zamiast okna od strony północnej. Narazie przygotowujemy działkę pod fundamenty. U nas dokładnie to samo ułożenie względem stron świata, tylko działka metr szersza i P2 lustro. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.04.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Paulo dziękuje za miłe slowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 08.04.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 @bacardi faktycznie jest 44.1 w projekcie, ale jakoś żadna firma nie proponuje takiej szyby a spotkałem się nawet z opiniami, że w projekcie architekt sobie zrobił żart i takiej szyby na pewno mi nie zamontują i jak będę się upierał to rezygnują z realizacji. A jak w praktyce jest to zielonego pojęcia nie mam, stąd pewnie wolę dmuchać na zimne i zapłacić trochę więcej za grubszą szybkę. pzdr NIe zgłębiałem jeszcze tematu, ale czy to szklenie nie jest zbyt nadmiarowe? w projekcie na rysunkach szczegółowych jest VSG 44.1, możńa by dla spokoju dać 44.2 (P4) co zgodnie z cytatem "Szyby tej klasy mogą zastępować kraty o oczku 150mm wykonane z drutu stalowego o średnicy 10mm". Myślę że nikt w to młotem walić nie będzie, a im cięższe tym trudniej będzie zamocować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 08.04.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 hitmebaby dobrze wiedzieć, bo tak z rozpędu mógłbym gdzieś zamówić po prostu 44.2... Natomiast jeśli uda Ci się znaleźć dobrą firmę w okolicy wrocka, to bardzo chętnie bym się podpiął pod namiary, zawsze jeden problem byłby do odhaczenia :] A tak z innej strony, jakie umywalki montowaliście do dolnej małej łazienki o wymiarach wg projektu? Jak zaczęliśmy mierzyć na budowie to w zasadzie nie mam pojęcia co tam można wstawić aby udało się koło niej jeszcze przejść :/ Przed chwilą znalazłem takie przykładowe maleństwa z koła i obawiam się, że to max jaki może się tam zmieścić. Możecie coś doradzić? koło ego 40x29koło primo 36x27,5koło quattro 40x23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 08.04.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Zajrzyj do dziennika forumowej Nesski ona ma bardzo fajną to chyba Roca, ale musisz dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts