miejski 19.04.2013 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) migotko aż wyjdę zobaczyć nasz dach, u nas najwięcej go umyło podczas gradobicia. co do tynków to u nas są cementowo-wapienne. Na górze była na to warstwa z piasku kwarcowego. Ale jakoś nam się to nie podobało, piasek sie kruszył po przejechaniu ręką. Więc ostatecznie na to poszła gładź w całym domu. To pisałam ja żona m, miejski się nie wylogował. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 20.04.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.04.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 migotko aż wyjdę zobaczyć nasz dach, u nas najwięcej go umyło podczas gradobicia. co do tynków to u nas są cementowo-wapienne. Na górze była na to warstwa z piasku kwarcowego. Ale jakoś nam się to nie podobało, piasek sie kruszył po przejechaniu ręką. Więc ostatecznie na to poszła gładź w całym domu. To pisałam ja żona m, miejski się nie wylogował. Gładź gipsowa czy cementowo-wapienna? Jeżeli ta druga, to jaka, bo producentów raczej zbyt wielu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 22.04.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Jak dobrze pamiętam to coś takiego było: Gładź Szpachlowa Extra GS-2.W karcie produktu napisano, że to "mieszanina mączki anhydrytowej, gipsu budowlanego i opóźniaczy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_80 23.04.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Jak dobrze pamiętam to coś takiego było: Gładź Szpachlowa Extra GS-2. W karcie produktu napisano, że to "mieszanina mączki anhydrytowej, gipsu budowlanego i opóźniaczy". Gdzieś na forum czytałem, że niektórzy decydują się na twardszy gips np. Knauf Diamant. Nie wiem ile w tym marketingu. Układanie ponoć tylko trochę droższe od zwykłego gipsu. Można poszukać informacji w sieci i jak oferta się przedstawia robocizny. Może też odpowiedniki innych firm są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meticho 24.04.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Miejski - masz wyższe te słupki po bokach lukarny. Plus wewnątrz jest niewątpliwy - mniej skosów w bezpośrednim sąsiedztwie okien. Ale facjata z zewnątrz ma nieco inne proporcje. Ja miałam w pamięci Wasze zdjęcia i dlatego odkryłam błąd w wykonaniu naszej więźby. Przeprowadziłam dochodzenie, skonsultowałam się z projektantami... Niestety w końcowym rozrachunku i tak zdecydowaliśmy się na kompromis w poprawkach... Co do sypialni - zmierzyłam na budowie i odległość, którą Miejski ma 250 u nas wynosi 263 na surowo. Nie będę już wnikać ile być powinno, bo i tak nic to nie zmieni, ale tak sobie dziś pozaznaczałam 50 cm na szafkę, 160 łóżko i 50 cm przejścia. Niby brzmi ok ale wydaje się, że łóżko prawie od drzwi się zaczyna a przejście jakieś wąskie... Czy moglibyście wrzucić zdjęcie na którym widać te odległości. Czy przy przejściu 50 cm nie ociera się o skos? Ze skali wychodzi mi że łóżko wrysowane w projekt ma raczej ok 140 cm i nie wiem czy takie nie byłoby lepsze... Ale mam nadzieję, że 160 tez będzie dobrze wyglądać. Podajcie prawidłową wysokość słupków po bokach lukarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 26.04.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Podajcie prawidłową wysokość słupków po bokach lukarny Pytanie co oznacza prawidłowa? Przeczytałem pytanie w pracy i specjalnie zmierzyłem będąc na budowie. U nas słupek od krótszej strony wewnętrznej ma 62cm. Z wykonaniem staraliśmy się przypilnować aby było zgodnie z projektem, słupek 14x14 jest osadzony na podwójnej krokwi i zlicowany do ściany zewnętrznej. Poniżej zdjęcie z etapu więźby jak to wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajman 27.04.2013 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 W zeszłym tygodniu skończyliśmy tynkować tynkiem gipsowym Knauf MP75 Diamant, w miejscach gdzie wilgoci jest wiecej (garaż, łazienki) tynk tradycyjny. Na poddaszu juz lekko przeschło i tynku nie da się zarysować paznokciem. Cena tynków Diamant jest troche wyższa niż zwykły MP75 ze wzgłedu cene materiału i wydajność, na śląsku położenie m2 od 26-27pln. pozdrawiamzajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 27.04.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Co do słupka nie napiszę bo u nas jednak nie jest tak jak w projekcie... Ostatecznie zdecydowaliśmy się na tradycyjne tynki cementowo- wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 07.05.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Mam "pilne" pytanie do osób które robiły podłogówkę, gdzie umieściliście rozdzielacze na parterze i piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 07.05.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Rozdzielacz na parter umieszczony w pomieszczeniu gospodarczym za drzwiami na ścianie "łazienkowej".Rozdzielacz na poddasze umieszczony w garderobie w ścianie "nad oknem kuchennym" (nie widziało nam się umieszczanie rozdzielacza w sypialni, a tak zgodnie z e sztuką powinno być podobno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 09.05.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 miejski dzięki. Czy ten rozdzielacz a parterze to jest w tej ścianie 12'ce za kibelkiem? da się wstawić w taką wąską ściankę? bo ta lokalizacja w sumie by mi odpowiadała. My dostaliśmy następującą propozycję od projektantadół - w wiatrołapie na ścianie za drzwiami do salonupiętro - we wnęce w korytarzu lub na ścianie łazienki (obok wc) ale jakoś tak średnio mi się to widzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 09.05.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) Czy ten rozdzielacz a parterze to jest w tej ścianie 12'ce za kibelkiem? da się wstawić w taką wąską ściankę? bo ta lokalizacja w sumie by mi odpowiadała. Dokładnie jest w tej ścianie, a właściwie na ścianie, bo szafka rozdzielaczowa jest w wersji natynkowej (coś jak tutaj). I tak to u mnie wychodzi za drzwiami z wiatrołapu do pom. gospodarczego, więc mi to nie przeszkadza. Z kolei na górze szafka jest podtynkowa, bo 25cm Porothermu wystarcza aby ją ładnie umieścić. Edytowane 9 Maja 2013 przez miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 09.05.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 A ta w garderobie zmieściła się podtynkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 09.05.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 No przecież napisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 09.05.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 No przecież napisałem... sorry, miałem załadowaną pierwszą wersję postu bez tej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 16.05.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 bacardi, miejski i reszta ekipy Też jestem na etapie robienia podłogówki i przymierzam się do zrobienia jej samemu. Może ktoś powiedzieć ile PEX-a weszło do P4 dla 100% podłogówki (oczywiście poza garażem). Po przeczytaniu kilku wątków na muratorze mamnadzieje, że nie zmaszczę układania i podłaczania pętli do rozdzielaczy. Ile pętli macie na parterze i na poddaszu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 16.05.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Niestety nie pamiętam ile mb PEX-a weszło do naszego Praktycznego 1. Co do ilości pętli, to mam 8 na dole i 8 na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajman 18.05.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 CzeW P1 100% podlogowki bez garazu poszlo pexu 612m parterze i 671m na pietrze, rurki wszedzie co 10cm, 9 petli parter, 9 petli pietro. Rozdzielacz na parterze mamy w kotlowni w scianie miedzy kotlownia a garazem, na pietrze wedlug projektu w lazience "rodziców" z tym ze u nas to jest garderoba.W obu przypadkach sa to szafki podtynkowe.pozdrawiamzajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 18.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 To ja mam pytanie do tych od podłogówki : jakie ogrzewanie macie w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts