r19 05.06.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dzięki, w sumie nie pomyślałem żeby zwiększyć ocieplenie pod jętkami. A czy nie było problemu z przykręcaniem płyt bez łat? bo rozumiem, że łączenia powinny wychodzić w takim wypadku na jętkach? A te przestrzenie w lukarnach i ogólnie za płatwiami, to w sumie zastanawiałem się, czy jakimś granulatem wełny nie wysypać. Patrząc obecnie za dużo chyba się tam nie zmieści? A u nas pójdą tamtędy jeszcze przewody od wentylacji mechanicznej. Warstwa wełny pod jętkami jest zamiast warstwy na strychu. W lukarnach mam więcej, bo zostało trochę wełny, a dodatkowo mam tam rury od czerpni i wyrzutni powietrza. Z łączeniami płyt osb nie było żadnego problemu. Trzeba tylko pamiętać o dylatacji między płytami i ścianami budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigo 09.06.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Warstwa wełny pod jętkami jest zamiast warstwy na strychu. W lukarnach mam więcej, bo zostało trochę wełny, a dodatkowo mam tam rury od czerpni i wyrzutni powietrza. Z łączeniami płyt osb nie było żadnego problemu. Trzeba tylko pamiętać o dylatacji między płytami i ścianami budynku. Ja nie zwróciłem uwagi na projekt i zastosowałem płytę 18mm w instrukcji montażu napisano by zostawiać również 3mm luzu między płytami. Podłoga jest stabilna. R19 masz już jakieś doświadczenia z pracą tej rekuperacji? Zdecydowałem się na ten sam system tylko z rekuperatorem w kotłowni będzie montowany za kilka tygodni. Którędy puściłeś kanały do kuchni, salonu i gabinetu? Do których pomieszczeń idzie u ciebie pojedynczy przewód? Czy masz jakieś szumy na instalacji? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 09.06.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 R19 masz już jakieś doświadczenia z pracą tej rekuperacji? Zdecydowałem się na ten sam system tylko z rekuperatorem w kotłowni będzie montowany za kilka tygodni. Którędy puściłeś kanały do kuchni, salonu i gabinetu? Do których pomieszczeń idzie u ciebie pojedynczy przewód? Czy masz jakieś szumy na instalacji? . Instalacja jeszcze nieuruchomiona. Myślę, że jeszcze ok. miesiąca. U mnie rekuperator będzie na strychu. Przewody schodzą przy kominie (kominkowym), a dalej są schowane w suficie podwieszonym wiatrołapu i kuchni. W przypadku salonu i gabinetu kanały przebiegają w warstwie styropianu na stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 02.07.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Podłogówka nad garażem w P4.Może ktoś podrzucić zdjęcia lub chociaż zdradzić kilka informacji którędy była prowadzona podłogówka do pokoju nad garażem?Przypuszczam, że z górnego rozdzielacza, a może zamontować w tym ponieszczeniu osobną szafę na kilka obiegów?Jezeli z szafy na poddaszu którędy poprowadziliście i jak rurki do pokoju ( intersuje mnie przebieg rurek i łamanie) Bedę wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 02.07.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Wiajcie !Alez ten czas leci !! - w srode - czwartek beda konczyc nam tynki .... potem wchodzi gosc od ocieplenia wewnatrz i wrzesien - pazdziernik podlogowka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwmzuk 02.07.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Podłogówka nad garażem w P4. Może ktoś podrzucić zdjęcia lub chociaż zdradzić kilka informacji którędy była prowadzona podłogówka do pokoju nad garażem? Przypuszczam, że z górnego rozdzielacza, a może zamontować w tym ponieszczeniu osobną szafę na kilka obiegów? Jezeli z szafy na poddaszu którędy poprowadziliście i jak rurki do pokoju ( intersuje mnie przebieg rurek i łamanie) Bedę wdzieczny za pomoc. My mamy osobną szafkę nad garażem , proszę podać adres mailowy to prześłę zdjecia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 04.07.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Podłogówka nad garażem w P4. Może ktoś podrzucić zdjęcia lub chociaż zdradzić kilka informacji którędy była prowadzona podłogówka do pokoju nad garażem? Przypuszczam, że z górnego rozdzielacza, a może zamontować w tym ponieszczeniu osobną szafę na kilka obiegów? Jezeli z szafy na poddaszu którędy poprowadziliście i jak rurki do pokoju ( intersuje mnie przebieg rurek i łamanie) Bedę wdzieczny za pomoc. U mnie pokój nad garażem jest podzielony na dwa, z czego jeden to pralnia z "graciarnią". I tam jest rozdzielacz. Doprowadzenie przez gabinet, w rogu, obudowane kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 04.07.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Właśnie analizując jak się dostać z kilkoma rurami do pomieszczenie nad garażem równiez doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiazaniem będzie dociądnięcie tylko 2 do dodatkowej szafie która będzie schowana w garderobie i temat się rozwiązuje.Żonka również się ucieszy z mniejszej szafy w pralni którą bedziemu mieli koło łazienki. Dzięki za utwierdzenie mnie , że będzie to trafny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charry 17.07.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam wszystkich. Przymierzamy się z żoną do projektu praktyczny 3. Czy jest ktoś w okolicznych województwach u kogo można by oglądnąć dom. Może być w stanie surowym. Chcielibyśmy oglądnąć rozkład pomieszczeń, ich wielkość itd. Gdyby ktoś mógł pomóc proszę o info. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sec560 24.07.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Witam, czy dysponuje ktoś projektem podłogówki w całym domu dla Praktycznego 3? Z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 01.08.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam Mam pytanie czy ktoś z Państwa ma wycenę na materiał+montaż elewacji z modrzewia syberyjskiego w profilu Rhobo Solo?Interesuje mnie cena? ja mam ofertę na ok 9300 netto, w sumie ok 40 m2.Będę wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal125 14.08.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam Mam już pozwolenie na budowę Praktycznego. Proszę o informacje ile Was kosztował SSO. Mi firma z materiałami wyceniła budowę na 200 000 zł. Ściany będą jednowarstwowe z ytonga energo 40 i na piętrze przewidziany jest strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.08.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 rafal125, koszt mojego SSO możesz sprawdzić w dzienniku, ale to chyba zbytnio nie ma sensu... Region, technologia, detale jak np. dachówka, rodzaj stropu, wszystko będzie się różnić...Jeśli ściana jednowarstwowa, to rozumiem że firma super sprawdzona? Btw w praktycznym jest mnóstwo betonowych podciągów, słupów itp. jakoś to przeprojektowaliście aby było ciepło przy takich ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 21.08.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 od spodu zabudowa g-k, na tym wełna podwieszona na sznureczkach, na to płyta osb i sobie normalnie chodzisz jak po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lapluk 29.08.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 poda mi ktos rozmiar okien nad wykuszem w praktycznym 3 jak i wysokosc scianki nad stropem nad wykuszem Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 15.09.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 a to widzieli? http://www.multicomfort.pl/realizacje/43/4/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lapluk 18.09.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 hejka mam kolejne pytanie o brame i drzwi wyjsciowe na ogorod... zamierzam kupic brame hormana w ralu 7040 i takie same drzwi za prawie 1200 powiedzcie skad braliscie drzwi w podobnym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 18.09.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 jeśli brama z hormana, a drzwi mają bycw tym samym kolorze, to może z hormana? U nas drzwi bedą w kolorze stolarki okiennej. Tak btw bram to normstahl w modelu satin ma obecnie RAL7004 z projektu w standardzie. Horman jakoś mnie nie zachwycił, ale to subiektywne odczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 12.10.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 witajcie, mam do sprzedania pozostała po ociepleniu domku wełnę skalna ROCKWOOL FASROCK LL o grubości 20cm http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/3927/produkty/fasrock-ll jest tego ok 35 m, cena ok 40zl/m chętnych zapraszam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justarek 15.10.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 witam Serdecznie Praktycznych, fundamenty i chudziak juz za nami, w przyszlym tygodniu ruszsami z murami.czy ktos buduje z Panstwa dom w okolicach Mielca/ Rzeszowa/ Tarnowa/ Debicy? przed rozpoczeciem murowania bardzo chcielibysmy zobaczyc dom na zywo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts