Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Forum coś ostatnio słabo funkcjonuje;)

Chciałabym zapytać o drzwi, może ktoś odpowie jakie dobraliście do stolarki okiennej złoty dąb. Czy ktoś ma drzwi Cala w takim właśnie wybarwieniu?

Może właściciel zdjęcia poniżej napisze jakie to drzwi (i okna) bo wydają się świetnie spasowane.

image.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jest podany Vandersanden (http://www.vandersandengroup.pl/) w kolorach szarości, seria attitude kolory leto, platina lub HUWA Vds 532 - tego drugiej serii nie udało mi się znaleźć na stronie.

Jeśli któreś z nich wybierzesz, to proszę pochwal się później zdjęciami na forum z podaniem który to był kolor :)

Dziękuję bacardi za odpowiedź.

Huwa to bruk klinkierowy firmy vandersanden. Oglądałem już podany przez ciebie klinkier ale oczekiwałem czegoś nieco innego. Jak oglądam wizualizację praktycznego 3 od frontu wydaje mi się że kolor klinkieru to taki wypłowiały żółty, a już na pewno inny kolor niż pokazany z tyłu domu. A jakie jest wasze zdanie w tym temacie? może ktoś już zakończył etap elewacji i pochwali się zdjęciami.

Edytowane przez Łukasz 83
poprawa tekstu

Wizualizacja to render komputerowy, do tego w P3 od frontu z efektem podświetlenia, wiec stąd wygląda inaczej, tak samo zdjęcia z realizacji, wystarczy inne oświetlenie i znowu kolor będzie inny... W projekcie na pewno jest to jeden kolor płytki na cały dom i nie wyobrażam sobie inaczej, zresztą jest odwieczna regułą max 3 kolory, wiec nie można przesadzać :)

Z podanych w projekcie kolorów przez internet wydaje mi się, że bardziej platina, ale to trzeba by zobaczyć na żywo. W sumie podoba mi się płytka z realizacji P3 na stronce DzW (ciepła, dobrze pasuje do grafitowego tegalitu i obróbek antracytowych z lindaba i ciepłej stolarki), ale już kiedyś próbowałem przez PW na forum złapać kontakt z inwestorem i się nie udało...

W sumie też na dniach powinniśmy znaleźć jakieś płytki elewacyjne

zdj-Öcie 1.jpgzdj-Öcie 2.jpgzdj-Öcie 3.jpgwitam,

ekipa dekarzy zostawila na dachu pyl po docinaniu dachowek, ktory rzekomo mial zmyc deszcz. Po intensywnych opadach pyl rozmyl sie na reszte dachu i wyglada to nieciekawie. Teraz dekarz twierdzi, ze snieg doczysci dach. Probowalismy go myc, bez efektu. Planujemy wynajac podnosnik koszowy i wynajac profesjonalnego karchera aby ponownie umyc dachowki pod cisnieniem. Czy ktos z budujacych mial podobny problem? Czy karcher pomogl? Prosze o pomoc! ;-)

Edytowane przez anke30

Deszcz raczej nie pomoże, natomiast śnieg na ogół sporo pomaga o ile za bardzo nie została uszkodzona powłoka samej dachowki. O ile dobrze pamiętam, to ktoś polecał wodę z octem do czyszczenia.

Nie wiem czy dobrze widzę kropki tynku na dachówce? U nas tynkarze tak lekko zachlapali przez szczeliny w lukarnie i dobrze się czyściło szopem, natomiast poza tym dachówkę mieliśmy czystą, więc niestety przypadek nieco inny...

Hmmm, mieliśmy podobny problem. Deszcz nic nie da, śnieg zmyje. Tak powiedział nam doradca z Braasa i tak też się stało. Problem jeśli bedzie zima bez śniegu jak ostatnio... Woda z octem daje radę tylko jak to umyć. Kercher raczej nie pomoże a może przy okazji zwichrować dachówki. Będzie dobrze, tylko śniegu Wam trzeba:bye: Edytowane przez p@nna migotka

• 4 weeks później...

witam,

kolejny Praktyczny 2 w Krakowie jest już na etapie murowania parteru. Podsyłam dla zainteresowanych naszą wersję na stromej działce. Oprócz oczywistych zmian zewnętrznych porobiliśmy też sporo zmian wewnętrznych. Z tych najbardziej znaczących na zewnątrz jest skrócenie garażu o 110 cm, a tak naprawdę nie skrócenie, tylko zlikwidowanie pomieszczeń za garażem. Przez to bryła garażu nie jest już tak olbrzymia. Bardzo się baliśmy efektu bunkra który może powstać i jak widać na wizualizacji trochę niestety bunkier będzie. 2.jpg6.jpg

Pozdrawiam,

Witam

my budujemy a wlasciwie zaczynamy wykańczanie praktycznego pod Wrocławiem ,dokonalismy dos duzo zmian w projekcie ,chyba janwazniejszy to likwidacja gabinetu i wysuniecie podcienia na rowni ze sciana mamy dwa duze okna po 2,7 w salonie ,otwarte schody co daje duzo jasna przestrzen ,na górze tez pokój nad garazem podzielilsmy na dwa pomieszczenia gabinet i moja pralnie ,pom gosp ,na pietrze 3 sypilnie i duza łazienka ,kotłownia gazowa w grazu ,dom prezentuje sie bardzo fajnie

a i mam pytanie jak dodac foto do postów ?

Edytowane przez andzidom

Hej,

mam pytanie o drzwi wejściowe.

Oryginalny wymiar w murze to 235cm.

Z każdą firmą z którą rozmawiam, to mówią, że to wymiar niestandardowy i takich drzwi nie mają.

Można je robić na zamówienie, ale koszt jest dużo większy lub po prostu je skrócić, tylko że wówczas tracimy linie ułożenia górnych krawędzi okien/drzwi,

Spotkaliście się z takim problemem? Znacie może producentów, którzy robią drzwi na wymiar 235cm?

Może jakaś opcja z doświetleniem?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Tomek