pnna migotka 09.07.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Forum coś ostatnio słabo funkcjonuje;) Chciałabym zapytać o drzwi, może ktoś odpowie jakie dobraliście do stolarki okiennej złoty dąb. Czy ktoś ma drzwi Cala w takim właśnie wybarwieniu? Może właściciel zdjęcia poniżej napisze jakie to drzwi (i okna) bo wydają się świetnie spasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 83 14.07.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 bacardi czy możesz podać jaki kolor płytki klinkierowej jest z przodu domu a jaki z tyłu. I czy jest podany producent i model płytki ręcznie formowanej. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 15.07.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Jest podany Vandersanden (http://www.vandersandengroup.pl/) w kolorach szarości, seria attitude kolory leto, platina lub HUWA Vds 532 - tego drugiej serii nie udało mi się znaleźć na stronie. Jeśli któreś z nich wybierzesz, to proszę pochwal się później zdjęciami na forum z podaniem który to był kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz 83 17.07.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) Dziękuję bacardi za odpowiedź. Huwa to bruk klinkierowy firmy vandersanden. Oglądałem już podany przez ciebie klinkier ale oczekiwałem czegoś nieco innego. Jak oglądam wizualizację praktycznego 3 od frontu wydaje mi się że kolor klinkieru to taki wypłowiały żółty, a już na pewno inny kolor niż pokazany z tyłu domu. A jakie jest wasze zdanie w tym temacie? może ktoś już zakończył etap elewacji i pochwali się zdjęciami. Edytowane 17 Lipca 2014 przez Łukasz 83 poprawa tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 17.07.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Wizualizacja to render komputerowy, do tego w P3 od frontu z efektem podświetlenia, wiec stąd wygląda inaczej, tak samo zdjęcia z realizacji, wystarczy inne oświetlenie i znowu kolor będzie inny... W projekcie na pewno jest to jeden kolor płytki na cały dom i nie wyobrażam sobie inaczej, zresztą jest odwieczna regułą max 3 kolory, wiec nie można przesadzać Z podanych w projekcie kolorów przez internet wydaje mi się, że bardziej platina, ale to trzeba by zobaczyć na żywo. W sumie podoba mi się płytka z realizacji P3 na stronce DzW (ciepła, dobrze pasuje do grafitowego tegalitu i obróbek antracytowych z lindaba i ciepłej stolarki), ale już kiedyś próbowałem przez PW na forum złapać kontakt z inwestorem i się nie udało... W sumie też na dniach powinniśmy znaleźć jakieś płytki elewacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 18.07.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Bacardi czy mówisz o tej realizacji? Ja nawet napisałam do Domów z Wizją maila z prośbą o ustalenie producenta drzwi, ale niestety odpowiedzi nie dostałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 18.07.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 tak dokładnie Mnie wtedy interesował kolor rynień i obróbek blacharskich, a te to prawie na pewno antracyt metalik z lindaba (RAL7037) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anke30 21.07.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) witam, ekipa dekarzy zostawila na dachu pyl po docinaniu dachowek, ktory rzekomo mial zmyc deszcz. Po intensywnych opadach pyl rozmyl sie na reszte dachu i wyglada to nieciekawie. Teraz dekarz twierdzi, ze snieg doczysci dach. Probowalismy go myc, bez efektu. Planujemy wynajac podnosnik koszowy i wynajac profesjonalnego karchera aby ponownie umyc dachowki pod cisnieniem. Czy ktos z budujacych mial podobny problem? Czy karcher pomogl? Prosze o pomoc! Edytowane 21 Lipca 2014 przez anke30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 21.07.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Deszcz raczej nie pomoże, natomiast śnieg na ogół sporo pomaga o ile za bardzo nie została uszkodzona powłoka samej dachowki. O ile dobrze pamiętam, to ktoś polecał wodę z octem do czyszczenia. Nie wiem czy dobrze widzę kropki tynku na dachówce? U nas tynkarze tak lekko zachlapali przez szczeliny w lukarnie i dobrze się czyściło szopem, natomiast poza tym dachówkę mieliśmy czystą, więc niestety przypadek nieco inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 21.07.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Hmmm, mieliśmy podobny problem. Deszcz nic nie da, śnieg zmyje. Tak powiedział nam doradca z Braasa i tak też się stało. Problem jeśli bedzie zima bez śniegu jak ostatnio... Woda z octem daje radę tylko jak to umyć. Kercher raczej nie pomoże a może przy okazji zwichrować dachówki. Będzie dobrze, tylko śniegu Wam trzeba:bye: Edytowane 21 Lipca 2014 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anke30 22.07.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 dzikei za odpowiedz:-) dzisiaj nie bylo tak ostrego slonca i po pierwszym czyszczeniu wyglada to juz nieco lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 22.07.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 dzikei za odpowiedz:-) dzisiaj nie bylo tak ostrego slonca i po pierwszym czyszczeniu wyglada to juz nieco lepiej[ATTACH=CONFIG]271135[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271136[/ATTACH] Widzę, że zminiliście kształt dachu. Odważna ingerencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 22.07.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 No właśnie, co to się stało? Wygląda jakby ekipa dołożyła z 5-6 bloczków więcej na wysokość lukarny, do tego jest węższa niż w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anke30 24.07.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 spowodowane jest to zmiana kata nachylenia dachu, taki mielismy wymog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Kraków 22.08.2014 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 witam, kolejny Praktyczny 2 w Krakowie jest już na etapie murowania parteru. Podsyłam dla zainteresowanych naszą wersję na stromej działce. Oprócz oczywistych zmian zewnętrznych porobiliśmy też sporo zmian wewnętrznych. Z tych najbardziej znaczących na zewnątrz jest skrócenie garażu o 110 cm, a tak naprawdę nie skrócenie, tylko zlikwidowanie pomieszczeń za garażem. Przez to bryła garażu nie jest już tak olbrzymia. Bardzo się baliśmy efektu bunkra który może powstać i jak widać na wizualizacji trochę niestety bunkier będzie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 23.08.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Witammy budujemy a wlasciwie zaczynamy wykańczanie praktycznego pod Wrocławiem ,dokonalismy dos duzo zmian w projekcie ,chyba janwazniejszy to likwidacja gabinetu i wysuniecie podcienia na rowni ze sciana mamy dwa duze okna po 2,7 w salonie ,otwarte schody co daje duzo jasna przestrzen ,na górze tez pokój nad garazem podzielilsmy na dwa pomieszczenia gabinet i moja pralnie ,pom gosp ,na pietrze 3 sypilnie i duza łazienka ,kotłownia gazowa w grazu ,dom prezentuje sie bardzo fajnie a i mam pytanie jak dodac foto do postów ? Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez andzidom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemoth 30.08.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Hej,mam pytanie o drzwi wejściowe.Oryginalny wymiar w murze to 235cm.Z każdą firmą z którą rozmawiam, to mówią, że to wymiar niestandardowy i takich drzwi nie mają.Można je robić na zamówienie, ale koszt jest dużo większy lub po prostu je skrócić, tylko że wówczas tracimy linie ułożenia górnych krawędzi okien/drzwi, Spotkaliście się z takim problemem? Znacie może producentów, którzy robią drzwi na wymiar 235cm?Może jakaś opcja z doświetleniem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 30.08.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam,buduję kameralnego, ale problem ten sam. Drzwi na 230 bez górnego naświetla robią: Cal - ramiakowe, Urzędowski - ramiakowe (na to postawiłem), Wiatrak - płytowe i pewnie sporo innych.Dallas, Barański - nie chcieli się podjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 31.08.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) kemoth do P3/P4 sprawdź np. CAL Jagienka z doświetlem bocznym, oni zrobią taki rozmiar bez problemu, choć na pewno nie jest to rozmiar standardowy i będzie dopłata. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez bacardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 31.08.2014 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 a i mam pytanie jak dodac foto do postów ? wejdź w opcję "edycja zaawansowana" (obok wyślij post) i tam albo wybierasz dodaj zdjęcie z ikonki albo przez "zarządzaj załącznikami" w opcjach pod oknem wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts