kemoth 31.08.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Misiupl: dziękuje za odpowiedz i listę producentów. A mozesz mi powiedzieć jaka jest różnica w cenie u Urzedowskiego miedzy standardem a wysokością 235cm. Z tego co widziałem to jego drzwi i tak do tanich nie należą, wiec pewnie na wymiar to juz w ogole kosmos. Bacardi: rowniez dziękuje za info. Nawet cena Jagienki jest spoko, wiec myśle ze dopłata nie bedzie az taka bolesna, bede sprawdzał.Pozdrawiam, Tomek Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez kemoth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 31.08.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 witam akurat zamawialam w tym tygodniu drzwi i wzielismy Cal mod Zyndram z dwoma naswietlaniami gorne i bok ,drzwi debowe koszt 8100 maja byz za 6 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 31.08.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 wejdź w opcję "edycja zaawansowana" (obok wyślij post) i tam albo wybierasz dodaj zdjęcie z ikonki albo przez "zarządzaj załącznikami" w opcjach pod oknem wiadomości o dziekuje jak znajde chwile to zobacze , widziałam Twoje kafle ostatnio w cermag ładne juz sie zdecydowliście jaki kolor ?i rozmiaar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 02.09.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) andzidom teoretycznie marazzi larice na parter i serenissima urban wood eru do górnej łazienki, ale jesteśmy w trakcie negocjacji, więc nie wiem co wyjdzie :] Rozmiar raczej standard 20x120. Najbardziej podoba mi sie mieszanie ich z rozmiarem 15x120, ale nie wiem czy budżet to udźwignie W każdym razie IMO najwazniejszy jest motaż z odpowiednim przesunięceim aby był efekt, więc jeśli będzie jeden rozmiar to chcemy mieć zgodnie z instrukcją marazzi http://www2.marazzi.it/en/laying-solutions?pis=431&format=37 Edytowane 2 Września 2014 przez bacardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 08.09.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 My też zamówiliśmy jagienkę z antabą 150 cm. Po pomiarach wyszło nam, że naświetle górne będzie śmiesznie małe i raczej pod tym względem nie spełni swojej funkcji, w zamian za to planujemy caloszklane drzwi do wiatrołapu. Koszt naświetla to dopłata ponad 1000 PLN. Otwór został pomniejszony, efekt finalny za około 2 tygodnie. Wtedy okaże się czy to była dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 11.09.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam, no to jestesmy juz na etapie tynkow zewnetrznych ... cieszy oko, cieszy ... No i oczywiście wybieramy kolor elewacji zewnętrznej ... nasz fachowiec polecił nam Ceresit ... no i teraz problem ... coz to wybrac, coz - jaki kolor ? Prosiłabym pięknie o poradę osoby, które mają ten etap za sobą - jaki kolor elewacji i jakiego producenta zastosowaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 12.09.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jakiś czas temu to przechodziłem i wybraliśmy tynki caparola. U nas chcieliśmy mieć po prostu kolor biały, ale nie śniezną biel jak latarnia po środku osiedla tylko złamana biel. Ostecznie wybraliśmy kolor kiesel 16, a poniżej moja krótka analiza "białych" kolorów caparola: Graphit - mocno wpada w niebieski, dlatego też pasuje do budynków z obróbkami opartymi o klasyczny antracyt RAL7024,7016, dla nas odpadaSchiefer - w rzeczywistości wpada zdecydowanie w oliwkę, odpadaBasalt - neutralno-ciepły, jednak wpada w odcienie fioletu, przy ciemniejszych kolorach za bardzo - odpadaKiesel - jedyny prawdziwie szary szary, idealnie spasowany z naszymi obróbkami opartymi o RAL9007, 7037 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 12.09.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Bacardi - dzieki bardzo za analize kolorów Jak sie dowiedzialam, musimy wybrac jednak cos z Ceresitu... ...i wlasnie tez chodzi nam o bialy - ale tak jakby bardzo jasna kosc sloniowa... i cos coby nie wpadalao ani w niebieski, ani zielony/oliwkowy... Popatrze jak wygladaja te kolory, o ktorych piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 12.09.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Ceresit rozumiem ze względu na kompletność systemu z klej + siatka?Niestety ja mam jedynie rozpoznanie z caparolem którego od razu wybraliśmy jako pełen system. Ale ogólnie polecam podjechać i porównać na żywo, bo jakiekolwiek próbniki na internecie są nic nie warte. Dodatkowo zabrać sobie kawałek blachy z obróbek albo coś innego, bo dopiero po przyłożeniu dwóch próbek do siebie widać czy pasują. Poza tym w color hause dla caparola mieli taki fajny wzornik, gdzie w "makietę" domku wkładało się próbkę koloru i nieco lepiej było widać jak będzie wyglądać elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 13.09.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 No to kolor teoretycznie mamy wybrany ... znaczy się wybrane sa 2 - wiec musimy zobaczyć jak te wybrane przez nas wyglądają ...tu po prostu kupimy po puszce z koloru i wybierzemy ten, który bardziej nam podpowiada. Natomiast jeszcze mamy inny "problem" .... będziemy na elewacji mieć elementy drewnopodobne. Świadomie zrezygnowaliśmy z drewna. Czy ktoś z Was również stosował elementy drewnopodobne ? Jeśli tak - to jakiego producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 13.09.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 tylko uważajcie na coś takiego http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139470-Imitacja-elewacji-drewnianej&p=5948009&viewfull=1#post5948009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 15.09.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Uff przeczytalam caly temat z tego zakresu - no faktycznie mamy taki maly kłopocik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 16.09.2014 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 U mnie (odpukać) imitacja się trzyma i zacieków nie ma. Ale ja nie kleiłem Rodeo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 17.09.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Miejski - powiedz co zastosowales ? ... my zastanawialismy sie nad deska elewacyjna WPCkoppozyt lub nad tynkiem z Ceresitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 17.09.2014 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 maja Szczegóły są w moim dzienniku budowy, tak coś koło wiosny / lata 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 20.09.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Tak modrzew syberyjski wygląda u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_73 20.09.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Pięknie wygląda ten modrzew !! Mam jeszcze pytanko co do elewacji klinkierowej przy wejściu, oraz w tak zwanej "kawce " ... Robiliście już ten motyw elewacji cegłą czy płytkami klinkierowymi ? Podajcie proszę producentów i cenę płytek lub cegły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 22.09.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Proszę o pomoc w wyborze modelu (1,2,3,4 czy 5), kolor będzie złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matti543 22.09.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Oczywiście jest to rzecz gustu ale jeśli chodzi o mnie to wybrałbym model drzwi nr 3 lub 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esamolocik 24.09.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Witam, Razem z żoną rozważamy zakup projektu Praktyczny 4. Czy jest może ktoś na forum z mazowieckiego kto zechciałby nam pokazać dom pobudowany wedle tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts