Przemek_80 20.02.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Tak z ciekawości, czy macie może zdjęcie wykonanej instalacji kanalizacji w okolicach kuchni (z górnej łazienki)? W projekcie było żeby prowadzić pod stropem i obudować płytą kartongips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 21.02.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 U nas ten pion wkuliśmy w ścianę, wystający górny kawałek zabudowany obniżonym regipsem. Jako że to kuchnia to rura niskoszumowa wavina, dokładnie opianowana i na to klej, siatka i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.02.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Tak z ciekawości, czy macie może zdjęcie wykonanej instalacji kanalizacji w okolicach kuchni (z górnej łazienki)? W projekcie było żeby prowadzić pod stropem i obudować płytą kartongips. Przepraszam że tu na drzwiowym, pytałeś o drzwi takie jakie chcesz wykonuje Parmax drewniane z ukrytymi zawiasami-jeżeli temat aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_80 23.02.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Możesz mi wysłać info na PW. Generalnie jeśli chodzi o drzwi do praktycznego marzą mi się takie: http://www.urbanfront.co.uk/e-range-doors/18/designs-e-range/p13/parma/r126 Nie są dostępne w Polsce więc szukam bardzo podobnych lub zakładów stolarskich które takie wykonają. bacardi dziękuję bardzo za zdjęcie. Rozumiem, że pozostałe rury poziome poszły w ociepleniu podłogi na poddaszu? Czy jakieś rury prowadziłeś pod stropem parteru? Czy po drugiej stronie kuchni w ścianie (sąsiadującej z wiatrołapem) masz również pion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 25.02.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Przemek_80 do tego pionu mamy podpięty tylko stelaż wc. Pozostałe umywalki, wanna, itp. idą do tego drugiego pionu w wiatrołapie (też mamy wkuty w ścianę). Tam już rurki szły w ociepleniu podłogi i niestety miejscami był spory problem aby je zmieścić pod wylewką, ponieważ łazienki mamy połączone w jedną, odległość dość spora i brak miejsca na spadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_80 25.02.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Przemek_80 do tego pionu mamy podpięty tylko stelaż wc. Pozostałe umywalki, wanna, itp. idą do tego drugiego pionu w wiatrołapie (też mamy wkuty w ścianę). Tam już rurki szły w ociepleniu podłogi i niestety miejscami był spory problem aby je zmieścić pod wylewką, ponieważ łazienki mamy połączone w jedną, odległość dość spora i brak miejsca na spadki. Dzięki. Dokładnie, hydraulik wspominał, że przy zachowaniu wymaganego spadku rura będzie kolidować z częścią podłogówki. Zastanawiałem się więc czy nie poprowadzić pod sufitem parteru zamiast w warstwie ocieplenia na piętrze. Nie wiem czy to dobry pomysł, dlatego ciekawiło mnie czy ktoś zdecydował się na takie rozwiązanie. Coś w tym stylu: http://www.kataliza.mojabudowa.pl/pliki/kataliza/image/dsc_0461_%282%29.jpg Ponieważ ekipa która robiła mi SSO zapomniała o tym pionie w wiatrołapie w chudziaku zastanawiałem się czy uda się całą górę łazienkę obsłużyć tym jednym, który pokazałeś na zdjęciu. Wygląda na to, że będzie trzeba przewiercić się przez chudziaka w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 25.02.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 to powieszenie wyszłoby chyba w salonie/ jadalni, więc może być trochę ciężko...U nas rurki od umywalek po drugiej stronie idą po obrzeżach pod ścianami za rurkami od podłogówki, aczkolwiek miejscami rurka kanalizacji zrównała się praktycznie z wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_1 02.03.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Praktyczni Ile wyniosła Was robocizna za elewację P1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_80 12.03.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nie wiem czy było na forum... pojawił się nowy projekt Praktyczny 3ahttp://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/praktyczny-3a Wygląda całkiem ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.04.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 3a to takie połączenie wszelakich zmian jakie wprowadzali ludzie na forum. np: połączenie łazienek na górze, zagospodarowanie pokoju ze skosami na sypialnię, spiżarka której brakowało niektórym....ale kuchnia dalej mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.04.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Paula, minęło ponad 3 lata, tych sum sie już nie pamięta......chyba, ze miejski sprawdzi u siebie na kompie to powie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Osw 12.04.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Hej,Mam pytanie. Jak rozwiązaliście oświetlenie na klatce schodowej? Macie kinkiety czy lampę pod sufitem? Klatka jest dość wysoka i lampa podwieszona pod sufitem może być nie lada problemem...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 13.04.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Lampa zawsze może wisieć na dłuższej lince :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 15.04.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Właśnie niecierpliwie oczekuję na zamówioną lampę - ekipa przy malowaniu zawiesi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Osw 08.05.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Mam pytanie o namiary na firmę wykonującą daszki płaskie na południu Polski. Mam jedną ofertę, ale jak dla mnie jest ona chyba za wysoka... ok 25 tys netto... nie przekonuje mnie... Wiem, że część z Was wykonała to we własnym zakresie... Ja po ostatnim wykonaniu samodzielnie elektryki i związanym z tym totalnym brakiem czasu chyba jednak odpuszczę... Najbardziej obawiam się wycinania tych klinów styropianowych... Bacardi kiedyś pisał (nie pamiętam czy tu czy w swoim dzienniku) o firmie, która realizuje wykonastwo takich klinów, ale niestety nie potrafiłem znaleźć ich nigdzie w necie... Być może słabo, albo źle szukam... Będe wdzięczny za namiary na firmy i wykonujące całość oraz na takie tykonujące kliny...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.05.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 namiar na ekipię jest gdzies w moim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Osw 11.05.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 NIestety... Przeglądnąłem Wasz dziennik i jedyna wstawka o firmie od dachów płaskich to ta.. że to ta sama ekipa co u Karo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.05.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 napisz do mojego męża nick miejski, on wszystko wyjasni i poda adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Osw 24.05.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Dziękuję za pomoc... Tarasy już mam wykonane. Dość długo spędzały mi sen z oczu, bo miałem źle wyprofilowaną płytę nad garażem i woda mi tam stała... Zrobiłem torchę odwrócoe warstwy niż w projekcie... Na płycie (stropie) ułożoną mam paroizolację, na tym kliny z EPS 70 (dach podłoga 038 z Austrothermu) o grubości od 2 do 7 cm, na to poszła warstwa 10 cm tego samego EPS. Na to przyklejono membranę z wyklejeniem na całość attyk (ok 10 cm po drugiej stronie attyk). Na membranę ułożex XPS (8 cm bo taki akutar mam ), geowłóknina i na to albo żwirek, albo płyty. Jeszcze nie podjąłem decyzji choć pewnie na małym tarasie nad salonem będą płyty betonowe, a na tarasie nad garażem żwierk i taras drewniany.... Do tej pory koszt tarasów (nie mam jeszcze ostatniej warstwy) wyszedł mnie 9900 zł z czego 2500 to robocizna, a reszta materiał... Pierwszą ofertę na całość, co prawda z obróbkami blacharskimi dostałem na coś ok 26 tys netto... wiec... jak widać jest różnica... Kupiłem membranę Firestone Na pierwszym zddjęciu widać jak stała woda i... wsiąkała mi w ściany... Ważne jednak, że strop nie przepuścił ani kropelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobolek84 24.05.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Witam serdecznie wszystkich "Praktycznych" Wszystkim którzy już wybudowali gratulujemy! Dwa Praktyczne 3a już do nas jadą kurierem i tu pojawia się moje pytanko - Czy jest ktoś w okolicach Jeleniej Góry kto chce "pochwalić się" swoim domkiem i udzielić rad co i jak przy budowie?! Chętnie zbieram wszystkie informacje dot. Budowy i różnych przygód z budową związanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts