żona m 23.08.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 aga979 u ciebie chyba jest najbardziej zaawansowana budowa Praktycznego. Prosiłabym o jakieś fotki z dalszych prac. Nie ukrywam, ze zjada mnie ciekawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 26.08.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 aga979 u ciebie chyba jest najbardziej zaawansowana budowa Praktycznego. Prosiłabym o jakieś fotki z dalszych prac. Nie ukrywam, ze zjada mnie ciekawość. Witam Bardzo się cieszymy, że budujemy jako pierwsi, z drugiej strony zaś lepiej mają Ci którzy budują później, ponieważ mogą skorzystać z bardzo pożytecznych wskazówek. Oto kilka fotek )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 26.08.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 26.08.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 c.d. już niedługo nastąpi jakby ktoś miał jakieś pytania to czekamy..Postaramy się odpowiedzieć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 26.08.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, My też będziemy się budować koło Swarzędza.....w tamtym tygodniu odebraliśmy projekt oczywiście Praktyczny 1 Witam Jeśli to nie tajemnica to 'gdzie" ))dokładniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 26.08.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Aga979,Czy w Praktycznym 2 poziom garażu nie jest o 2 schodki niżej od reszty? Tak jest w Praktycznym 1, a jakoś tego nie widzę po Twoich zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 26.08.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Miejski Jest, mogę wysłać zdjęcie na e-mail Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 26.08.2010 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Miejski Jest, mogę wysłać zdjęcie na e-mail Pozdrawiam Nie ma problemu, tak tylko pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo_ 26.08.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, czy ktoś z Budujących zamawiał już więźbę dachową? Czy sprawdziliście wykaz drewna, który jest w projekcie? Czy można się na tym opierać?Z pierwszych wyliczeń wynika nam, że jest ok, z pewnym minimalnym zapasem. Dzięki z góry za odzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 26.08.2010 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Po niedzieli mam mieć wycenę kompletnego dachu, więc może coś będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.08.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 c.d. już niedługo nastąpi jakby ktoś miał jakieś pytania to czekamy..Postaramy się odpowiedzieć Pozdrawiam Ja mam, jak to kobieta. Jak w realu wygląda kuchnia? bardzo mała? Jak myślisz czy da się zamontować zabudowę w ''U''? niby na wizualizacjach jest taka, ale w realu różnie to bywa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.08.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Aga 979 widzę, ze kominy murujecie z cegły, czyli małe odstępstwo od projektu. Mogę niedyskretnie zapytać jaki to będzie koszt, chodzi mi o rząd wielkości?. Mąż zdecydował się na gotowe w/g zaleceń w projekcie, ale to najtaniej nie wychodzi. :bash:Możesz napisać pw. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 27.08.2010 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam a posiada moze ktos projekt wentylacji mechanicznej do praktycznego ? pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo_ 27.08.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam a posiada moze ktos projekt wentylacji mechanicznej do praktycznego ? pozdrawiam Jarek Witaj, my zdecydowalismy się na wentylację mechaniczną, ale mamy speca od wentyalcji w rodzinie, który wszystko nam zaprojektuje i wykona. Plan ma już w głowie. Dlatego nie kupowaliśmy od pracowni projektu. Zainteresowanych będziemy mogli w przyszłości informować o pracach nad wentylacją. Póki co zdecydowaliśmy się za namową naszego speca do położenia rur wentylacyjnych pod garażem I to będzie się działo już na tym pierwszym etapie budowy. Co do wspomnianych rur, zostałam sprostowana przez męża, że nie są to rury wentylacyjne, mają one wspomagać gruntowy wymiennik ciepła Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez karo_ Doprecyzowanie myśli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaasp 27.08.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam Jeśli to nie tajemnica to 'gdzie" ))dokładniej Pozdrawiam W Gowarzewie...... tylko te wszystkie formalności......tak długo trwają, że jeszcze troszkę wody w Warcie upłynie zanim zmienimy zameldowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 27.08.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dziekuje za odpowiedz jaki to bedzie GWC - rurowy ? odnosnie instalacji wentylacji mechanicznej staram sie wszystko sam policzyc korzystajac duzo z FM, ale interesuje mnie rozwiazanie poprowadzenia kanalow wentylacyjnych na parter, jak to zaproponowali DzW. a jak Wy bedziecie prowadzili, jakie kanaly itd? pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo_ 27.08.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dziekuje za odpowiedz jaki to bedzie GWC - rurowy ? odnosnie instalacji wentylacji mechanicznej staram sie wszystko sam policzyc korzystajac duzo z FM, ale interesuje mnie rozwiazanie poprowadzenia kanalow wentylacyjnych na parter, jak to zaproponowali DzW. a jak Wy bedziecie prowadzili, jakie kanaly itd? pozdrawiam Jarek Witam ponownie, my rekuperator umieścimy na poddaszu. Rury pod garażem, o których wspomniałam, będą czymś w rodzaju uproszczonego gruntowego wymiennika ciepła. Więcej grzechów nie pamiętam A tak na serio... autentycznie nie znamy szczegółów. Mamy naszego fachowca pod ręką i będziemy się z nim w najbliższym czasie widzieć, więc może potem coś więcej. Tymczasem... po prostu muszę się pochwalić... ławy mamy już wylane, kierownik budowy dokonał odbioru i w tym momencie trwa rozładunek bloczków. Mam przy tej okazji zapytanie do Pań już budujących Praktycznego, bądź kibicujących mężom w budowie... Czy Wam też ten wielki piękny salon wydaje się na etapie fundamentów taki malutki? W ogóle mam wrażenie, że jakiś taki mikro jest... mąż cały czas mi tłumaczy, że to złudzenie. Ja jednak mam wrażenie, jakby ktoś ten dom przeskalował... Dzięki z góry za odzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola Norbi 27.08.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 c.d. już niedługo nastąpi jakby ktoś miał jakieś pytania to czekamy..Postaramy się odpowiedzieć Pozdrawiam Witam!! Super że wstawiłaś tak dużo zdjęć!! Ja mam pytanko - czy mogłabyś podać wymiar okna w kuchni i małym pokoju na parterze Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisa 27.08.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam wszystkich sympatyków My również zdecydowaliśmy się na projekt domu Praktyczny1. Obecnie jesteśmy na etapie dogrania wszystkich interesujących nas zmian z architektem. Domek powstanie w okolicach Bielska-Białej. Odpowiedź do "karo_" : jeśli chodzi o salon, to miałam takie same odczucia, że jest mały, nic zbytnio tam się nie pomieści... mój mąż ciągle przekonywał mnie, że się mylę i na dowód tego zrobił w ogrodzie "atrapę salonu". Miał rację... faktycznie nie jest on taki mały Podane metry kwadratowe mówią chyba same za siebie Jest dobrze:) pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola Norbi 27.08.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 My z mężem również jesteśmy na etapie adaptacji projektu.Mogłabyś podać jakie zmiany planujecie wprowadzić? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts