ja_gab1 16.02.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki,nie mylisz się...wewnątrz okna są białe (wybór małżonki), na zewnątrz - złoty dąb. Niebawem wrzucę kilka zdjęć z mojego praktycznego1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 19.02.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Zgodnie z zapowiedzią: Pierwszy dym z komina Praktycznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 19.02.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Jeszcze jedno zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.02.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Super wygląda już z oknami. Niesamowite wrażenie. W środku to zupelnie jak u nas..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 19.02.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 ja_gab1To ja jeszcze dopytam:- drzwi wejściowe (zewnętrzne) to już docelowe czy takie "na razie"? Jeśli docelowe, to jakie wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajman 19.02.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 piekny praktyczny!! prosimy wiecej zdjec!! pokoje lazienka itp!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 20.02.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 ja_gab1 To ja jeszcze dopytam: - drzwi wejściowe (zewnętrzne) to już docelowe czy takie "na razie"? Jeśli docelowe, to jakie wybraliście? Nie, nie:) To są drzwi przejściowe, które zostały zamontowane na chwilę. Potem zostaną wykorzystane do domku gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 20.02.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 piekny praktyczny!! prosimy wiecej zdjec!! pokoje lazienka itp!! Zgodnie z życzeniem kilka fotek z wnętrz. Prawdziwi Praktyczni bez trudu domyślą się które wnętrza przedstawiają zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 20.02.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Cd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 20.02.2011 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Po porcji zdjęć - następne pytania : - na ile ustaliliście poziom zero w garażu, przy instalacji bramy? Też muszę bramę zainstalować mniej więcej około montażu okien (aby zamknąć budynek) i się zastanawiam, czy wziąć pod uwagę poziom, jaki jest w projekcie czy jakiś inny. Tu na FM straszą, że powinno się bramę montować po zrobieniu podłogi w garażu, bo wczesniej to może być problem. - widzę, że nie macie schodów. Przewidujecie jakieś inne niż te w projekcie? - co to za rura (wentylacyjna?) wystaje ze skosu w sypialni? - widzę, że macie ocieplone poddasze (zazdroszczę ). Jak grubą wełnę dawaliście? I ogólnie zazdrościmy czystości w domku, bo u nas jeszcze w środku i naokoło niezły bu..el. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 20.02.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 ja_gab super zaczyna juz wszystko w środku wyglądać. Domek z ociepleniem, zrobił się przytulniejszy. Ocieplaliście przed wstawiniem okien, czy już po? My daleko w tyle za wami, przez to czekanie na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 20.02.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Miejski,Ocieplenie w tej chwili jest na grubość 15 cm, a docelowo będzie 25. Poziomy posadzek mam zgodne z projektem i na "gotowo" posadzka podniesie się na dole (wraz z garażem) o ok. 18 cm. a na górze ok.12 cm. Brama garażowa jest ustawiona w ten sposób, że gdy poziom posadzki będzie "zerowy", dolna uszczelka bramy (po jej opuszczeniu) lekko osiądzie na posadzce i będzie w 100% szczelna.Schodów nie ma w tej chwili ponieważ zdecydowaliśmy się na pełne drewniane schody, które będą zamontowane tuż po zakończeniu prac wykończeniowych.Rura zwisająca w sypialni to część wentylacji poddasza. Na razie nie wiem dlaczego została wypuszczona poprzez ocieplenie do wnętrza domu:)A co do porządku to niestety nie jest tak różowo jak piszesz. Trochę gruzu jednak jest na poddaszu. Wczoraj chcieliśmy troszkę tam ogarnąć ale chód i lenistwo nie pozwoliły nam na to. Wypiliśmy jedynie z żonką po lampce martini i posiedzieliśmy przy gorącym piecyku:) Zresztą gruz na nowo się pojawia ponieważ trwają już prace elektryczne oraz co, gaz i wod-kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 20.02.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 żona mOcieplenie poddasza było wykonywane od razu po zakończeniu prac dekarskich, nie czekaliśmy z tym do zamknięcia budynku. Co do przytulności to masz absolutną rację. Jest zupełnie inaczej. Teraz to już przypomina prawdziwy dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 20.02.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 miejski czyli nie czekamy bezczynnie na okna, tylko ocieplamy poddasze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 21.02.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Zgodnie z zapowiedzią: Pierwszy dym z komina Praktycznego:) ja_gab, bardzo ładne zdjęcia! Gratuluje tak dużego zaawansowania prac! Widzę, że jednak udało się zastosować strop z Terivy. Mam pytanie, czy będziecie mieć sufit podwieszany w salonie? Chodzi mi o to czy ta belka stropowa w jadalni będzie widoczna po wykończeniu czy też nie? Dziś byłem u swojej pani architekt i powiedziała, że ciężko będzie zastosować rozwiązanie z terivą bez widocznych belek poprzecznych - duża rozpiętość. Więc poszukuje mądrego rozwiązania, którym można by zastąpić drogi (robocizna) żelbetowy strop.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajnik32 21.02.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam wszystkich fanów Praktycznego. W marcu jak pogoda pozwoli wylewamy fundamenty pod Praktycznego 1. Ale nie będzie to "zwykły" Praktyczny. Razem z przyjaciółmi zdecydowaliśmy się wybudować praktycznego w zabudowie bliźniaczej i dodatkowo ma być to kanadyjczyk. Jak się zbiorę i będę miał chwilę to opiszę swoje perypetię związane ze zmianą technologii oraz pracami związanymi z dokumentacją i pozwoleniami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 21.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 MICHAŁ,kwestia gustu. My raczej nie będziemy obniżać sufitu w salonie ponieważ chcemy właśnie uwypuklić podciąg w jadalni, czyli uzyskać efekt sufitu dwustopniowego. Jednakże nic jeszcze nie jest przesądzone. Decyzje o przeprojektowaniu stropu z żelbetu na Terrivę podjęli wykonawca wraz z kierownikiem budowy. Ostrzegli nas, że zmiana ta wiązać się będzie z koniecznością wykonania podciągów czyli "progów" na suficie, co nam zupełnie nie przeszkadzało:)ps. Wrocław jest blisko Opola-jakby co to zapraszamy na plac budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.02.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Czajnik pierwszy praktyczny w zabudowie bliźniaczej i do tego kanadyjczyk? ciekawa jestem jak to wyjdzie?f Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 21.02.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ja_gab1, dzięki za informację! Muszę przemyśleć kwestię z podciągami. Kwestia właściwego zaaranżowania mieszkania i taki element może dodawać uroku. W każdym bądź razie decydując się na "Praktyczny" wiedziałem, że trzeba będzie stawiać czoło wielu wyzwaniom. Ale bryła domu tak mi się podoba, że jestem na to gotów Wielkie dzięki za zaproszenie! Bardzo chętnie skorzystam. Nie ma to jak zobaczyć domek na żywo. Musze tylko uporać się z wyjazdami służbowymi, które na mnie czekają Serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gienekw202 23.02.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam,czy ktoś z forumowiczów tych co budują praktyczny 2 mógłby przesłać zdjęcia praktycznego 2 od strony elewacji frontowe. Cy ten podwójny garaż to jest naprawdę "klocek". Mam dylemat czy wybrac praktyczny 2 czy 3 . Bardziej przemawia do mnie wersja 2 ale boję się własnie tego"klocka" czy nie będzie on nieproporcjonalny do małego domku, natomiast ten praktyczny 2 jest bardziej zgrabny ale znowu przydał by się podwójny garaż,a praktyczny 4 jest za szeroki na moją działkęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts