piotr1969 25.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam wszystkich czy jest ktos z zachodniopomorskiego i zaczal budowe?mam projekt praktyczny 2 ciekawi jakie macie rozwiazania tarasuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 25.02.2011 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 piotr1969, Nikt chyba z "Praktycznych" do tego etapu jeszcze nie doszedł. Przyjdzie wiosna to się trochę ruszy na budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliszew 25.02.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam wszystkich czy jest ktos z zachodniopomorskiego i zaczal budowe?mam projekt praktyczny 2 ciekawi jakie macie rozwiazania tarasu Pozdrawiam Witam, będę budował pod Szczecinem na wiosnę/lato Praktycznego 4. Oczywiście teraz nie ma jeszcze czego oglądać Nie zastanawiałem się nad tym zbytnio ale ogólnie taras planuję drewniany. Na razie mam większy problem z decyzją jak zmienić rozkład pomieszczeń na parterze. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola76 27.02.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wszystkim niedowiarkom (firmom) którzy twierdza, że nie da się w Praktycznym zrobić oryginalnych fixów z dobrą termoizolacją. Zdjęcia po montażu okien Dako w naszym domu. Witam serdecznie! Jak tylko odpuszczą mrozy zaczynamy budować Praktycznego 2. chciałabym zapytać, czy w związku z założonymi roletami nie trzeba było zmieniać wysokości stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 28.02.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Ja zaczynam budowę pod koniec marca Praktycznego 3 w Wapnicy koło Międzyzdrojów Edytowane 1 Marca 2011 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajnik32 01.03.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam. Ja też buduję pod Szczecinem.Ma ktoś namiary na firmę, z Zachodniopomorskiego, która wyceniła już fundamenty? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 01.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Z doświadczenia Wam powiem, ze lepiej znaleźć firmę, która zrobi Wam wszystko kompleksowo od fundamentów do stropów. Wychodzi taniej. Nam jedna firma postawiła dom a druga zrobiła dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 02.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) Bedzie wiecej Praktycznych w okolicach Krakowa. My wlasnie zakupilismy Praktyczny1, czekamy na przesylke. Grigo gdzie dokladnie budujesz? My => Dabrowa Szlachecka Edytowane 4 Marca 2011 przez luppo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor07 02.03.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ja też już jestem w posiadaniu projektu praktyczny 3. Myślę, że na jesień dopiero zacznę coś robić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grigo 02.03.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Bedzie wiecej Praktycznych w okolicach Krakowa. My wlasnie zakupilismy Praktyczny1, czekamy na przesylke. Grigo gdzie dokladnie budujesz? My Dabrowa Szlachecka, gm.Czernichow. Nawet po tej samej stronie miasta. Ja w Mnikowie. Z papierami wyrobie się dopiero na czerwiec. Właśnie dziele działkę, dopiero po tym pozwolenie na budowę. Macie już jakąś ekipę do budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 02.03.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Nawet po tej samej stronie miasta. Ja w Mnikowie. Z papierami wyrobie się dopiero na czerwiec. Właśnie dziele działkę, dopiero po tym pozwolenie na budowę. Macie już jakąś ekipę do budowy?? My jesteśmy na etapie składania o zezw. na budowę, więc pewnie papierowo jesteśmy na podobnym et. Co do ekipy wstępnie mamy nagraną, ale to nie znaczy że nie szukamy... matematyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 02.03.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 luppo a możesz zdradzić na ile wycenili Ci prace budowlane? Mam na mysli SSO bez dachu? Mi Praktyczny 4 ekipy wyceniają na okolo 35 tys Może reszta forumowiczów zechce podzielić się informacją ? Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 02.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 luppo a możesz zdradzić na ile wycenili Ci prace budowlane? Mam na mysli SSO bez dachu? Mi Praktyczny 4 ekipy wyceniają na okolo 35 tys Może reszta forumowiczów zechce podzielić się informacją ? Pozdrawiam, Michał Chyba wycene masz Ok, u nas 40tys ( jeszcze będziemy negocjować) cena z więźbą. I jak dotąd to najniższa wycena jaką udało nam się znaleźć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 02.03.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 luppo dzięki za odpowiedź! Widzę, że będę musiał jeszcze trochę ponegocjować ponieważ wydaje mi się, że nikt nie zrobi więźby za 5 tys.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek00 02.03.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 WITAM, MY TEŻ ZACZYNAMY BUDOWĘ PRAKTYCZNEGO 3 NA WIOSNĘ TEGO ROKU - OKOLICE OLKUSZ. TAKŻE W MAŁOPOLSCE JEST JUŻ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajnik32 04.03.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam. U nas dzisiej koparka wjechała na teren budowy. Trochę lipa, bo mamy 80 cm czarnoziemu - trzeba będzie wysypać kruszywo i zagęścić i dopiero na tym fundament - pod spodem glina.Wieczorem wrzucę jakieś foty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 04.03.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam. U nas dzisiej koparka wjechała na teren budowy. Trochę lipa, bo mamy 80 cm czarnoziemu - trzeba będzie wysypać kruszywo i zagęścić i dopiero na tym fundament - pod spodem glina. Wieczorem wrzucę jakieś foty. Pozdrawiam. Witam. Nie masz ziemi zmarzniętej? Ja też bym już ruszył z kopaniem, ale u mnie jeszcze ziemia mocno zmarznięta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Widzę, ze powiększa sie rodzina ''Praktycznych'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 04.03.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dzisiaj dostaliśmy projekt...no i sobie:D oglądamy, czytamy, patrzymy.... bastek00 Możesz zdradzić jaką masz wycenę SSO + pokrycie dachu? My będziemy startować dopiero koło sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajnik32 05.03.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Ziemia w Zachodniopomorskim już od dłuzszego czasu odmarźnięta. A tu foty: parter: zlikwidowany garaż, ściana kotłowni przesunięta do lini frontowej budynku. http://members.upcpoczta.pl/m.czajkowski12/19_PARTER_150x150_p1.jpg poddasze : polączono łazienki http://members.upcpoczta.pl/m.czajkowski12/20_PODDASZE_150x150_p1.jpg Ziemia: http://members.upcpoczta.pl/m.czajkowski12/IMG_4077.jpg Kopanie dziury http://members.upcpoczta.pl/m.czajkowski12/IMG_4086.jpg Jedna połówka już wykopana. 80cm czarnoziemu, potem glina. Czeka nas wysypanie 130 ton piachu, i zagęszczanie.... http://members.upcpoczta.pl/m.czajkowski12/20110304336.jpg P.S. Chce ktoś czarnoziemu gratis?? - odbiór własny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts