neumann55 09.04.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Czy zastanawiał się ktoś żeby posadzkę tarasu nad garażem wykonać z płytek zamiast wersji projektowanej oraz żeby zrezygnować z murków na tarasie a zastosować barierkę z nierdzewki? Witam ja mam tak zrobione w moim Praktycznym 2. W adaptacji zlikwidowałem murki na tarasie , taras ma wykonany spad 1,5 stopnia w jedną stronę. Do ocieplenia zaplanowałem wełne mineralną 13 cm a na to cegłe elewacyjną Ekoklinkier Siene . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 09.04.2011 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Divar mam pytanie dlaczego na twoim dachu nie ma płotków przeciwśnieżnych , Miejski ich też nie ma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
divar 09.04.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Divar mam pytanie dlaczego na twoim dachu nie ma płotków przeciwśnieżnych , Miejski ich też nie ma ?? Witaj, Uważam, że dach jest zbyt mały połaciowo, aby montować: płotki śnieżne, kominki wentylacyjne, ławy i stopy kominiarskie. A tak na serio to są dwa powody: 1. Cena 2. Wygląd Aby wykonać systemówkę Creatona w temacie akcesorii dachowych trzeba wydać kilka tysięcy złotych. Jedna aluminiowa dachówka Domino kosztuje 180 zł. Natomiast rodzime systemy gdzie uchwyt montowany jest do łaty powodują pękanie płaskich dachówek. Dom stoi w lini prostej około 5 km od morza, opady śniegu nie są tak obfite jak w innych rejonach kraju. Rynny zostały zamontowane w taki sposób, że nie powinny ucierpieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 09.04.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witaj płotki przeciwsnieżne do Braasa Tegalita to wydatek około 4500 zł ale u nas na ŚLĄSKU to konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.04.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Divar mam pytanie dlaczego na twoim dachu nie ma płotków przeciwśnieżnych , Miejski ich też nie ma ?? bo my czekamy na zamieszkanie i naoczne stwierdzenie gdzie nam takowe płotki są niezbędne, tak poradzili panowie od dachu. Robić w ciemno nie ma co, ze względu na koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 09.04.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Jak poszło kręcenie zbrojenia w tak brzydką pogodę dzisiaj? Cześć Kręcenia nie było bo ekipa zmieniła termin na poniedziałek . Ale uczę się budowlanej cierpliwości. Mam nadzieje, że poniedziałek będzie start bo jak nie to eksploduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.04.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 co tam u reszty praktycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 12.04.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 co tam u reszty praktycznych? Witam Ja czekam na okna i brame. W polowie maja bedzie to montowane:) pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 12.04.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Fundamenty cdhttp://img812.imageshack.us/img812/4340/20110412084.jpg http://img821.imageshack.us/img821/7977/20110412085.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 12.04.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Odpaliliśmy. W końcu. Odchudziliśmy trochę ławy, zmniejszyliśmy stopy. Najpewniej zrezygnujemy z wieńca na bloczkach fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 12.04.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Krzysiek.A Ty to jakąś spec ekipę masz: kaski, kamizelki odblaskowe. Wyglądają lepiej niż policja na patrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.04.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Odpaliliśmy. W końcu. Odchudziliśmy trochę ławy, zmniejszyliśmy stopy. Najpewniej zrezygnujemy z wieńca na bloczkach fundamentowych. a co na to kierbud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 13.04.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 anev wstawisz fotki poglądowe? Fotek nie mam bo taras jeszcze nie skończony, a opis dał neumann55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.04.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 opis opisem, chciałabym to na żywo zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 13.04.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja też zrezygnowałem z wieńca na bloczkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 13.04.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam,my również dołączamy do budujących Praktycznego. Zdecydowaliśmy się na 3. Dzisiaj złożyliśmy dokumenty na PnB i od maja wchodzimy z ekipą. Z uwagą śledzimy wszystkie wpisy na forum - nie ma to jak doświadczenie kogoś kto już ma budowę za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 14.04.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Odpaliliśmy. W końcu. Odchudziliśmy trochę ławy, zmniejszyliśmy stopy. Najpewniej zrezygnujemy z wieńca na bloczkach fundamentowych. Ja też zmniejszyłem stopy i zrezygnowałem z wieńca na bloczkach fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikees 14.04.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam. Faktycznie praktyczny jest ok. Interesuje mnie bardzo jego cena realizacji. Dzisiaj napisalem do pracowni czy sa w stanie zaaktualizowac te koszta. Szacujesz (pytanie do "miejski") ze koszt domu bedzie 350/400 i w projekcie masz pompe ciepla czy rozumiem ze prawie w calym domy ogrzewanie podlogowe a na dachu solar do wody. Mimo tego taki jest przewidywany koszt? czy czegos nie uwzględniłeś w swoich obliczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.04.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Pompa ciepła daje też ciepłą wodę, zbędny jest solar na dachu. W całym domu ogrzewanie podłogowe, kominek w celach rekreacyjnych, dwa kaloryfery szczebelkowe tylko w łazienkach, aby móc wysuszyć wilgotny ręcznik zimą. Do tego w łazienkach też podłogówka. Koszt podłogówki razem z pompą ciepła to ponad 50 tys, miejski dokładnie wie ile to wynosi, bo ma wycenę z firmy przy sobie. Ale oszczędzamy na instalacji gazowej, której w ogóle nie robimy. Gotowanie =indukcja. Oszczędzamy też na piecu co, ten przedstawiony w projekcie jest jednym z droższych. Tak więc jedno wejdzie w drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 14.04.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 a co na to kierbud? no to za decyzją kiera. Sam bym się nie odważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts