Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ja mam tak zrobione w moim Praktycznym 2. W adaptacji zlikwidowałem murki na tarasie , taras ma wykonany spad 1,5 stopnia w jedną stronę. Do ocieplenia zaplanowałem wełne mineralną 13 cm a na to cegłe elewacyjną Ekoklinkier Siene .

Neumann 55, kiedy bedzie wykonany ten taras, jak sadzisz? Sama zastanawiam sie jakie rozwiazanie na ten taras bedzie najlepsze i bardzo chetnie zobaczylabym Twoje zdjecia!

Tymczasem moj Praktyczny 2 jest na etapie fundamentow:

Zdjęcie0221.jpg

Zdjęcie0248.jpg

Zdjęcie0228.jpg

Zdjęcie0221.jpg

Zdjęcie0248.jpg

Zdjęcie0228.jpg

Zdjęcie0233.jpg

Aga979 super że wstawiłaś nowe zdjęcia,a szczególnie te ukazujące wnętrze!!Dla takich jak my co nie są jeszcze na tym etapie co ty ,zdjęcia wnętrz pomagają w wyobrażeniu sobie jak domek będzie wkrótce wyglądał!!Wasz praktyczny prezentuje się super ;) Powodzenia w dalszych pracach !!!!!!!!!!

cześć,

wydaje nam się, że masz podłogówkę na parterze,we wszystkich pomieszczeniach? Czy możesz podzielić się info na temat użytych materiałów i kosztów.

Cześć

na parterze podłogówkę mamy w salonie, jadalni, kuchni , wiatrołapie i łazienka z prysznicem, ponieważ zamiast brodzika będą płytki. A do góry łazienka.

Koszt materiału podłogówki ok.5200zł. + robocizna 2000zl. ( 65m2)

cześć,

wydaje nam się, że masz podłogówkę na parterze,we wszystkich pomieszczeniach? Czy możesz podzielić się info na temat użytych materiałów i kosztów.

Cześć

na parterze podłogówkę mamy w salonie, jadalni, kuchni , wiatrołapie i łazienka z prysznicem, ponieważ zamiast brodzika będą płytki. A do góry łazienka.

Koszt materiału podłogówki ok.5200zł. + robocizna 2000zl. ( 65m2)

DZIĘKI ZA INFO, MY PLANUJEMY DOKŁADNIE TAK SAMO ROZPROWADZIĆ PODŁOGÓWKĘ, NIESTETY MUSIMY UZBROIĆ SIĘ W CIERPLIWOSĆ :( DOPIERO CZEKAMY NA PNB... BARDZO PODOBA NAM SIĘ WASZ PRAKTYCZNY / POZOSTAŁE ZRESZTĄ RÓWNIEŻ :) /

Ola&Norbi, sorry, ze pytam, ale to nie wy byliście kiedyś u nas na budowie?

No niestety to nie my :( Jeszcze nie widzieliśmy Praktycznego na żywo,ponieważ pracujemy w Norwegii i przyjeżdżamy dopiero w lipcu.Nawet naszego ,dopiero co powstającego domku nie widzieliśmy jeszcze...rodzinka śle zdjęcia.Pozdrawiamy :)

Zdaje sie ,że to byliśmy my. Za co jeszcze raz dziekujemy bo była to wielka pomoc w utwierdzeniu nas ze ten dom jest dla nas odpowiedni. Mimo iz nie udzielamy sie na forum to skrzętnie je podglądamy i kibicujemy wszystkim inwestorom. Już wkrótce i my dołączymy do grona budujących "Praktycznego". Powstanie on pod Kielcami dokładniej w Miedzianej Górze. Jak tylko wyłoni sie z ziemi umieścimy tutaj zdjęcia.

A my mamy już PnB :-), humus zebrany, dzisiaj robimy przyłącze wody a po swiętach kopiemy fundamenty i równocześnie robimy ogrodzenie na działce. Ja tylko będą pierwsze efekty tych prac to pochwalę się zdjęciami. Tymczasem trzymam kciuki za wszystkich budujących Praktycznego i wszystkim składam serdeczne "praktyczne" życzenia Wesołych Swiąt

Aga 979, super, ze wstawiłas zdjecia swojego Praktycznego, wyglada super! Koszt podlogówki wypada jak widze dosyc korzystnie (porownujac chociazby do cen grzejnikow kanalowych w salonie), ale wobec tego z czego planujesz zrobic podloge? Panele, plytki czy moze jednak drewniane dechy?

Tymczasem u mnie na budowie "klada sie" M-ki. Pozdrawiam!

whistle