rafalmix 15.05.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 oj zazdroszcze chciałabym być już na tym etapie. u nasz meczą tynki, zeszli już na parter budynku. Termin sierpien? u nas nie da rady, bo tynku muszę troszkę przeschnąc aby nie było wilgoci. Swoja drogą nie mam pojecia jak niektórzy budują domu w 7-8 miesiecy pod klucz.to jest niemożliwe moim zdaniem, aby wilgoć potem nie weszła w meble i podłogi. Aga dasz jakieś aktualne fotki? Da się wybudować w tak krótkim czasie, na zachodzie to norma i wcale nie dom z prefabrykatów tylko murowany. Jeśli będziecie mieć rekuperator to o wilgoć się nie martwcie szybko wam wysuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.05.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 nie wiem czy rekuperator da radę, jesli na 150 metrach muszą wyschnąc wylewki, tynki. Tak czy inaczej taki proces musi trwać minimum 4 miesiące. Znam już nie jedną taką osobę, która była pewna swego a po roku od przeprowadzki walczyli z grzybem i robili remont. O pękających tynkach nie wspominając. Dlatego podziwiam,ze ktos znając ryzyko, porywa sie na takie eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 15.05.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Odświeże temat z oknami , kto z was ma już wycenione lub zamontował okna zgodnie z projektem tzn bez żadnych przedziałek i zmniejszenia Witam! My mamy juz zamówione okna dokładnie takie jak w projekcie. Firma nazywa sie Grobud z Grodziska Wlkp. Sa to okna 6-komorowe na profilu aluplast7000. Z tym, ze w fixie mamy dodatkowo szyby bezpieczne 3.3.1. Wszystko w cenie 12.880 netto plus rolety. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 15.05.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 nie wiem czy rekuperator da radę, jesli na 150 metrach muszą wyschnąc wylewki, tynki. Tak czy inaczej taki proces musi trwać minimum 4 miesiące. Znam już nie jedną taką osobę, która była pewna swego a po roku od przeprowadzki walczyli z grzybem i robili remont. O pękających tynkach nie wspominając. Dlatego podziwiam,ze ktos znając ryzyko, porywa sie na takie eksperymenty. Popieram opinie Zony m! Moze nie jestem ekspertem budowlanym, ale wystarczy posluchac fachowcow z branzy budowlanej, zeby sie dowiedziec, ze w budowa nie ma co sie spieszyc, bo efekt moze byc odwrotny od zamierzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 16.05.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Whistle Cena za te okna podejrzanie niska (sama szyba bezpieczna 3.3.1 w 2 największych fixach to dopłata jakieś 2500zł). Pakiet dwu- czy trzyszybowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 16.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Whistle Cena za te okna podejrzanie niska (sama szyba bezpieczna 3.3.1 w 2 największych fixach to dopłata jakieś 2500zł). Pakiet dwu- czy trzyszybowy? Miejski, Faktycznie za szyby bezpieczne do fixów musielismy dopłacic ok 2300zl. Cena jest rzeczywiście dosyc niska, ale to jest pakiet dwuszybowy. Do tego dojdą jeszcze rolety i brama garazowa i uzbiera sie spora sumka. Wiem tez, że mają w tym miesiącu zrobic ok 8 % podwyzke, wiec dlatego zamówienie i umowa zostały zrobione i podpisane juz teraz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Popieram opinie Zony m! Moze nie jestem ekspertem budowlanym, ale wystarczy posluchac fachowcow z branzy budowlanej, zeby sie dowiedziec, ze w budowa nie ma co sie spieszyc, bo efekt moze byc odwrotny od zamierzonego Gdy ja naszym majstrom powiedziałam, ze mam plan aby wprowadzić się we wrześniu, to mieli bardzo dziwne miny. Oczywiscie odradzili, mimo iż dom budowany od zeszłego sierpnia, przestał przez zimę. Pierwszy realny temin to grudzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 17.05.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Odświeże temat z oknami , kto z was ma już wycenione lub zamontował okna zgodnie z projektem tzn bez żadnych przedziałek i zmniejszenia Czesc Ja juz mam zamontowane okna w rozmiarach jak w projekcie, najwieksze okna bez podziałów oczywiscie. okna firmy Bertrand profil Gealan 6 komor, pakiet 3-szybowy, cena z montazem ciepłym ok 25000zl. pozdrawiam Edytowane 17 Maja 2011 przez Jarrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 18.05.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Zapraszam do dziennika. Aktualizacja foto ze stanu zero praktycznego 3 zrobionego na 4, oraz start murów z wykorzystaniem isomuru http://forum.muratordom.pl/entry.php?114539-zero-zamkni%C4%99te-mury-rozpocz%C4%99tehttp://forum.muratordom.pl/entry.php?114540-cd...-mury-rozpocz%C4%99te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igimaks 19.05.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Zapraszam do dziennika. Aktualizacja foto ze stanu zero praktycznego 3 zrobionego na 4, oraz start murów z wykorzystaniem isomuru http://forum.muratordom.pl/entry.php?114539-zero-zamkni%C4%99te-mury-rozpocz%C4%99te http://forum.muratordom.pl/entry.php?114540-cd...-mury-rozpocz%C4%99te za kilka miesięcy zabieram się za start Praktycznego 4 zrobiłem przymiarki na działce i jak wbiłem paliki w miejscu gdzie kiedyś będzie fundament (tylko poglądowo) to łoooo matko złapałem się za głowę jaki to wielgaśny potwór Czy optycznie na działce fundamenty przypominają 17 metrowego potwora Taka ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 19.05.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam Pytanie do osob ktore maja juz elektryke, wode i kanalizacje. na jakie koszty moge liczyc przy robieniu tych instalacji ? Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 19.05.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 za kilka miesięcy zabieram się za start Praktycznego 4 Czy optycznie na działce fundamenty przypominają 17 metrowego potwora Bo ja wiem. Zależy pewnie od działki. Moje wymiary to jakieś 50x35 i potwora tam nie widzę Moja żona jak zobaczyła fundament po raz pierwszy to powiedziała - 'masakra, ale mały domek' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 21.05.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 oj zazdroszcze chciałabym być już na tym etapie. u nasz meczą tynki, zeszli już na parter budynku. Termin sierpien? u nas nie da rady, bo tynku muszę troszkę przeschnąc aby nie było wilgoci. Swoja drogą nie mam pojecia jak niektórzy budują domu w 7-8 miesiecy pod klucz.to jest niemożliwe moim zdaniem, aby wilgoć potem nie weszła w meble i podłogi. Aga dasz jakieś aktualne fotki? Na razie nic nowego nie zrobiliśmy, czekaliśmy aż wyschną tynki i posadzki. Mam nadzieję , że tak za 4 tygodniu zaczniemy kłaść płytki.Jeśli się wprowadzimy na koniec sierpnia to minie nam rok i 3 miesiące od rozpoczęcia budowy na jakim etapie obecnie teraz jesteście? w salonie zamierzacie położyć deskę czy płytki? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.05.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 My też męczymy tynki, część jest zrobiona na gotowo a reszta sie robi, czyt. dół. W salonie albo będzie gres w dużym formacie, lub płytki imitujące deski. Ostatecznie deska trójwarstwowa, ale to tak w ostateczności.aga uważasz, ze 4 tygodnie wystarczy, aby można juz układać płytki? Moi majstrowie mi jakoś odradzają, musze popytac u konkurencji jak to widzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 26.05.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ciąg dalszy zabawy z fundamentem.... http://img708.imageshack.us/img708/3219/img0007fj.jpg bloczki fundamentowe przyjechały (brukbet) http://img845.imageshack.us/img845/1345/img0010z.jpg chłopaki ładnie ułożyli ścianki fundamentu http://img696.imageshack.us/img696/9482/img0014coz.jpg ocieplony, zasiatkowany i ofoliowany fundament http://img842.imageshack.us/img842/9493/img0015yp.jpg zalewanie bloczków w poniedziałek zasypywanie środka oraz podrównanie terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 27.05.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam. Jaką dachówkę planujecie? Taka jak w projekcie to: domino z Creaona ( cena powalająca). Witam. Dołączam się do pytania. Czy ktoś z Was kładł albo zamierza kłaść inną dachówkę niż w projekcie (Tegalit lub Domino)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 27.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ja kładę Turmalin z Ruppceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 28.05.2011 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam. Dołączam się do pytania. Czy ktoś z Was kładł albo zamierza kłaść inną dachówkę niż w projekcie (Tegalit lub Domino)? Witam Ja polozylem Turmalin z Rupceramiki pozdrowienia Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 28.05.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 My też męczymy tynki, część jest zrobiona na gotowo a reszta sie robi, czyt. dół. W salonie albo będzie gres w dużym formacie, lub płytki imitujące deski. Ostatecznie deska trójwarstwowa, ale to tak w ostateczności. aga uważasz, ze 4 tygodnie wystarczy, aby można juz układać płytki? Moi majstrowie mi jakoś odradzają, musze popytac u konkurencji jak to widzą. Moim zdaniem to mało 4 tygodnie, tynki mamy tak od począteku kwietnia , a posadzki połowa kwietnia. Płytki w łazienkach zaczniemy kłaść tak za tydzień, a podłogi w salonie , kuchni i wiatrołapie tak za trzy tygodnie. Teraz etap szukania fachowców na położenie płytek, nie łatwo znaleźć dobrego i korzystnie cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 29.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 A ja bedę kładł Tegalit Ciekawe jak będzie wyglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts