żona m 30.05.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 tak jak nasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 31.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Praktyczni, zobaczcie co znalazłam w necie? http://otodom.pl/dom-osielsko-150m2-5-pokoi-555000-pln-id9432257.html cena kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 31.05.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Praktyczni, zobaczcie co znalazłam w necie? http://otodom.pl/dom-osielsko-150m2-5-pokoi-555000-pln-id9432257.html cena kosmiczna. naprawdę nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 31.05.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 dzialeczka malutka a cena faktycznie kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 03.06.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Napiszcie proszę jakiej firmy macie system rynnowy i blachę na obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 03.06.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Napiszcie proszę jakiej firmy macie system rynnowy i blachę na obróbki Czesc Ja mam obrobki i system rynnowy firmy LINDAB pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 04.06.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witam. Projekt "Praktyczny 4" dotarł Możecie pochwalić się na jakiego typu ogrzewanie się zdecydowaliście ? Ja szczerze mówiąc zastanawiam się bardzo intensywnie nad 100% podłogówką wraz z pompą ciepła (spiralną poziomą). Martwi mnie tylko ułożenie podłogówki pod drewnianą podłogą Też mieliście takie dylematy ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 04.06.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 mb1808,Śledź uważnie nasz dziennik budowy (choć ostatnio z powodu braku czasu troche zaniedbany). W niedługim czasie zaczynamy z podłogówką (prawie 100% góra i dół) i montujemy pompę ciepła PPC Ecopower C11 z kolektorem poziomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.06.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Miejski zapomnial dodać, że w związku z podlogówką mamy zagwozdke co z podlogą. Lite drewno odpada, ponieważ jest za dobrym izolatorem, zostaje chyba deska trójwarstwowa i gres. Ostatecznie terakota imitująca drewniane dechy. Choć nie ukrywam w pokojach wolalabym deske trójwarstwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 06.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Praktyczni, zobaczcie co znalazłam w necie? http://otodom.pl/dom-osielsko-150m2-5-pokoi-555000-pln-id9432257.html cena kosmiczna. Cena faktycznie powalajaca... Tymczasem kilka fotek z naszej budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 06.06.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 W nawiazaniu do dylematow z podloga pod ogrzewanie podlogowe w salonie. Co myslicie o tym: http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/noce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maalutkaa 06.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam miłośników Praktycznego! My zdecydowalismy się na wersję Praktyczny 3. Jak dobrze pojdzie do zaczniemy budowe w te wakacje. Chcialabym najpierw zapytac ile kosztowala was robocizna SSO? I pytanie do Miejskiego bo widze ze na forum podales robocizne bez dachu 30 tys i dach z materialem 47 tys, ile z tego bylo za robocizne dachu? My dostalismy wlasnie wycene na 55 tys (z dachem) i wydaje nam sie to dosc sporo. Szczerze mówiąc troche nas zszokowala ta wycena ale podobno sporo pracy jest przy fundamentach Praktycznego hm.... Praktyczny 3 jest niewiele większy od wersji 1 wiec wydaje nam sie ze koszty robocizny powinny byc podobne. Czy ktos kto buduje wersje Praktycznego 3 mógłby też podac jak wycenili wam robocizne SSO? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 06.06.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 maalutkaa za robociznę dachu było następująco: - ciesielka więźby - 2500 zł,- deskowanie i papowanie - 2800 zł,- łacenie - 170 zł- kładzenie dachówki 3400 zł,- obróbka kominów - 300 zł,- wyłaz dachowy - 150 zł,- okna dachowe - 460 zł,- podbitka i obróbki blacharskie szczytów oraz pasów podrynnowych - 1100 zł co daje 10880 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.06.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 W nawiazaniu do dylematow z podloga pod ogrzewanie podlogowe w salonie. Co myslicie o tym: http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/noce ? bierzemy pod uwagę i także płytki woodentik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imat7 07.06.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Czy może ktoś podać jakie są koszty tynków wew. cementowo wapiennych dla praktyczny2 - robocizna i materiały. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.06.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Robione maszynowo czy ręcznie?. Z tym, że maszynowo jest tylko do etapu obrzucenia ścian, a potem i tak człowiek zaciera.U nas za całkowicie robione ręcznie 17 zł za robociznę, plus materiały, do tego 2 zł wykończenie pieskiem kwarcowym. Niby to metoda tzw. na gotowo, ale ja nie widzę jakoś pomalowania tego farbą. Prawdopodobnie część domu czeka dodatkowo gładżowanie. Zobaczę, jak to bedzie wyglądać po zagruntowaniu i pomalowaniu. Mam zamiar zrobić próbne malowanie klatki schodowej. Maszynowo 26 zł z materiałem i to jest bardziej opłacalne. Nie musisz zawracać sobie głowy hurtowniami, szukaniem materiału, betoniarką, zyskujesz na czasie, robota idzie migiem. Tynki maszynowe mamy firmy Kreisel 501. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliszew 07.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam miłośników Praktycznego! My zdecydowalismy się na wersję Praktyczny 3. Jak dobrze pojdzie do zaczniemy budowe w te wakacje. Chcialabym najpierw zapytac ile kosztowala was robocizna SSO? I pytanie do Miejskiego bo widze ze na forum podales robocizne bez dachu 30 tys i dach z materialem 47 tys, ile z tego bylo za robocizne dachu? My dostalismy wlasnie wycene na 55 tys (z dachem) i wydaje nam sie to dosc sporo. Szczerze mówiąc troche nas zszokowala ta wycena ale podobno sporo pracy jest przy fundamentach Praktycznego hm.... Praktyczny 3 jest niewiele większy od wersji 1 wiec wydaje nam sie ze koszty robocizny powinny byc podobne. Czy ktos kto buduje wersje Praktycznego 3 mógłby też podac jak wycenili wam robocizne SSO? Dzieki Dla pocieszenia cena za SSO Praktyczny 4 z dachem w Szczecinie w moim przypadku to 72 tys (robocizna), Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliszew 08.06.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 W przyszłym tygodniu rozpoczynam budowę, czy ktoś na forum buduje może w okolicach Szczecina i ma już coś na działce Niestety pracownia nie udostępnia adresów a chciałbym obejrzeć jak to wygląda na "żywo" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszka26 08.06.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witam, my również jesteśmy zainteresowani kupnem projektu Praktyczny 3 jednakże jak oglądam Wasze zdjęcia z budowy to domek wydaje mi się strasznie mały, zauważyłam ze koło Krakowa buduje się lukasz1977 czy byłaby możliwość zobaczenia na żywo domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 08.06.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 maalutkaa, ja tez Cie moge pocieszyc, pod Krakowem robocizna SSO z dachem za Praktyczny w wersji 1=>ok 65tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts