aga979 05.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam Chcemy zakupić projekt domu PRAKTYCZNY2. Czy ktoś już ma zamówiony bądź w ręku ten projekt. Może już ktoś posiada kosztorys? Lub orientuje ile kosztuje budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 05.03.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A może ktoś buduję się w Wielkopolsce, dokładniej w Swarzędzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 06.03.2010 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Praktyczny 1 i Praktyczny 2 to nowe projekty, dostępne od niedawna, raczej nikt ich jeszcze nie buduje. Jeśli ktoś zacznie to pewnie wiosną. (to pisała żona miejskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 07.03.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam Chcemy zakupić projekt domu PRAKTYCZNY2. Czy ktoś już ma zamówiony bądź w ręku ten projekt. Może już ktoś posiada kosztorys? Lub orientuje ile kosztuje budowa?[/quote Witam ja mam zamówiony projekt PRAKTYCZNY 2 . Startuje z budową na jesień .Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 07.03.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 a mozna prosic o opis techniczny praktycznego 2 tez z zona zastanawiamy sie nad zakupem tego wlasnie projektu dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 07.03.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Jak dostane projekt do wyśle ci na meila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo_ 07.03.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Dobry wieczór Wszystkim! Śledziliśmy z mężem od kilku dni rozwój dyskusji o Praktycznym (zwłaszcza wersja II) i postanowiliśmy dołączyć do coraz liczniejszego grona Myślimy o rozpoczęciu budowy jesienią, więc przez najbliższe kilka miesięcy będziemy kibicować tym Szczęśliwcom, którym dane jest zacząć już wiosną! Na dniach zamawiamy projekt. Czekamy z niecierpliwością na kosztorys dla II, mamy nadzieję, że w porównaniu z I wypadnie niewiele drożej. Kosztorys, kosztorysem, a my zastanawiamy się, ile może wynieść robocizna za stan surowy otwarty.Czy ktoś z Was już jest umówiony z budowlańcami? My jesteśmy po bardzo wstępnej rozmowie i bez znajomości szczegółowego projektu pewna ekipa "strzeliła" na oko 80 tys. Do negocjacji, to jasne, ale o ile?? Co o tym sądzicie? Miłego wieczora poza tym karo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 07.03.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 neumann55 "Witam ja mam zamówiony projekt PRAKTYCZNY 2 . Startuje z budową na jesień " Witam Czy pracownia podała czas oczekiwania za projektem? My chcemy właśnie zamówić we wtorek. Mamy zamiar wystartować z budową na wiosnę. Jak szacujesz koszt tej budowy? Mam na myśli stan "pod klucz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 07.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Myślę że za II koszt stanu surowego otwartego powinien zmiescic sie w 35 tys. Dobry wieczór Wszystkim! Śledziliśmy z mężem od kilku dni rozwój dyskusji o Praktycznym (zwłaszcza wersja II) i postanowiliśmy dołączyć do coraz liczniejszego grona Myślimy o rozpoczęciu budowy jesienią, więc przez najbliższe kilka miesięcy będziemy kibicować tym Szczęśliwcom, którym dane jest zacząć już wiosną! Na dniach zamawiamy projekt. Czekamy z niecierpliwością na kosztorys dla II, mamy nadzieję, że w porównaniu z I wypadnie niewiele drożej. Kosztorys, kosztorysem, a my zastanawiamy się, ile może wynieść robocizna za stan surowy otwarty.Czy ktoś z Was już jest umówiony z budowlańcami? My jesteśmy po bardzo wstępnej rozmowie i bez znajomości szczegółowego projektu pewna ekipa "strzeliła" na oko 80 tys. Do negocjacji, to jasne, ale o ile?? Co o tym sądzicie? Miłego wieczora poza tym karo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 07.03.2010 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Kosztorys, kosztorysem, a my zastanawiamy się, ile może wynieść robocizna za stan surowy otwarty.Czy ktoś z Was już jest umówiony z budowlańcami? My jesteśmy po bardzo wstępnej rozmowie i bez znajomości szczegółowego projektu pewna ekipa "strzeliła" na oko 80 tys. Do negocjacji, to jasne, ale o ile?? karo Nasza ekpia (w sobotę podpisujemy umowę) wyceniała robociznę do SSO (ale bez dachu) naszego Praktycznego 1 na 28 tys. zł Sądzę, że robocizna więżby i dachu to jakieś +/- 10 tys. zł, tak więc Twoje 80 tys. to jakiś "kosmos" dla mnie. P.S. Kosztorys inwestorski przewiduje robociznę SSO Praktycznego 1 na poziomie 28437 zł (netto) bez kosztów pośrednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 07.03.2010 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 My chcemy właśnie zamówić we wtorek. Mamy zamiar wystartować z budową na wiosnę. Nie wiem czy tak szybko uzyskacie wszystkie papiery (adaptacja, pozwolenie na budowę itp). U mnie to minimum 3-4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo_ 07.03.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Hmm, no właśnie zapachniało nam to kosmosem... "przelecieliśmy" po internecie i szacunkowo to 250 - 320 zł za metr p. użytkowej, czyli max. jakieś 50- 60 tyś za SSO z dachem. To sprawdzona ekipa, klienci są z nich zadowoleni, ale bez przesady. Będziemy chcieli z nimi mocno negocjować (ale dopiero po otrzymaniu kosztorysu) i dowiedzieć się, skąd ta przepaść... Dzięki za odzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 08.03.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam dzwoniłem dzisiaj do pracowni i powiedzieli ze projekty będą wysyłac w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 08.03.2010 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 To nie odbieracie osobiście? Zawsze można jeszcze podyskutować na temat projektu, dowiedzieć się pewnych rzeczy ''u źródła''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 08.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Jak masz czas to jedz bo ja nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil543 09.03.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 miejski z czego będziecie budować ściany zewnętrzne ? Tak jak na projekcie ściana dwuwarstowa z ceramiki plus styropian/wełna? Bo ja bardziej do betonu komórkowego i ściany jednowarstowej jestem przekonany (ytong 36,5cm lub solbet 42cm), to też podpytuje pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 09.03.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Myślę żę ceramika + styropian a na działówki i konstrukcyjne wewnętrzne silikat.Beton komórkowy chłonie wilgoć i nie ładnie pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 09.03.2010 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 miejski z czego będziecie budować ściany zewnętrzne ? Tak jak na projekcie ściana dwuwarstowa z ceramiki plus styropian/wełna? Bo ja bardziej do betonu komórkowego i ściany jednowarstowej jestem przekonany (ytong 36,5cm lub solbet 42cm), to też podpytuje pozdrawiam! Ja jakoś nie ufam ściane jednowarstwowej, więc pozostanę przy tym co w projekcie czyli pustak ceramiczny 25cm + styro 15cm. Co do pustaka to jeszcze nie wiem jaki, czy taki jak w projekcie U-220 (taki np. z Plecewic to niecałe 2 zł brutto za szt.) czy wejść w Porotherm 25 P+W (za jakieś 5,50 zł brutto za szt.). Widziałem też na Allegro Unipor z Niemiec za jakieś 3,50 zł/szt. + transport, ale w razie wadliwych to reklamację cienko widzę. A że się na tym nie znam to co byście polecali z ceramiki 25 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 09.03.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Wg mnie nie ma sensu przepłacać za Porotherm, i tak będziesz ocieplał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 09.03.2010 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Wg mnie nie ma sensu przepłacać za Porotherm, i tak będziesz ocieplał. Dlatego raczej skłaniam się w kier U-220. Zaoszczędzone (względem Porothermu) pieniądze można włożyć w co inne (wydatków nie zabraknie ). Co sądzicie o U-220 z Plecewic, Harasiuków, Hadykówki itp Które lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts