Michał_Wrocław 25.06.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 A ja właśnie dziś miałem telefon od firmy, w której zamówiłem drzwi i stwierdzono po pomiarze, że przy otworze wysokim na realnie 234 cm (drzwi więc z naświetlem chcieli zamówić 232 cm) nie są w stanie mi wstawić naświetla, bo będzie za wąskie. Chodzi o drzwi Stolpaw FAV 15/1 Inox. Więc polecają wstawić dodatkowe nadproże celem obniżenia do drzwi standardowych (wys. otworu zalecają 212 cm) albo wstawią mi coś jakby naświetle ale bez szyby Firma z pod Wrocławia wyceniła drzwi jak na wysokość 233 tak i na 215, bez poziomego naświetla. Więc da się zrobić bez dodatkowego nadproża. Różnica w cenie drzwi o wys.233 vs.213cm wynosi około 700zł. http://www.kmwformat.pl/lang.pl/no/pokazdrzwizewnetrzne/112/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_Slawek 25.06.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witamy ponownie. Stan 0 skończony i tu pytanko...ile kosztowała was robocizna za fundamenty (stan 0- od wykopu po chudziaka na posadzki)??? Nas te prace wyniosły 15tys a jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 25.06.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Witamy ponownie. Stan 0 skończony i tu pytanko...ile kosztowała was robocizna za fundamenty (stan 0- od wykopu po chudziaka na posadzki)??? Nas te prace wyniosły 15tys a jak u was? 10 tys. Edytowane 25 Czerwca 2011 przez Michał_Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_Slawek 25.06.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 10 tys. To cena za firmę czy po znajomosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 25.06.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Firma z pod Wrocławia wyceniła drzwi jak na wysokość 233 tak i na 215, bez poziomego naświetla. Więc da się zrobić bez dodatkowego nadproża. Różnica w cenie drzwi o wys.233 vs.213cm wynosi około 700zł. Czy takie wysokie drzwi nie będą dziwnie wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliszew 28.06.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie odnośnie okien. Widzę, że wiele osób instaluje wbudowane rolety. O ile u góry należy powiększyć otwory okienne? Czy po powiększeniu jest miejsce na nadproża? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 29.06.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam wszystkich praktycznych. Niestety u mnie cały czas walka z papierologią i niestety przewidywany start na wiosnę 2012 W międzyczasie zastanawiam się nad redukcja kosztów budowy, oczywiście w ramach rozsądku. Brał może ktoś z was pod uwagę zmiane stropu z litego na Terrive? jak wygląda porównianie kosztów ? Może macie własne doświadczenia i pomysły co można czym zastąpić nie tracąc na parametrach i właściwościach a zaoszczędzić kaskę ??? Każdy pomysł mile widziany Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 29.06.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam u mnie zmieniono strop na Akermanna . Obecnie kończe dach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 29.06.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Czy takie wysokie drzwi nie będą dziwnie wyglądać? Projektantka wnętrz powiedziała, że nie będą źle wyglądać. W końcu taka wysokość jest w oryginalnym projekcie. No ale u nas będą na 210cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 29.06.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam wszystkich praktycznych. Niestety u mnie cały czas walka z papierologią i niestety przewidywany start na wiosnę 2012 W międzyczasie zastanawiam się nad redukcja kosztów budowy, oczywiście w ramach rozsądku. Brał może ktoś z was pod uwagę zmiane stropu z litego na Terrive? jak wygląda porównianie kosztów ? Może macie własne doświadczenia i pomysły co można czym zastąpić nie tracąc na parametrach i właściwościach a zaoszczędzić kaskę ??? Każdy pomysł mile widziany Pozdrawiam. U mnie właśnie ekipa rozpoczęła prace nad stropem. Wszędzie będzie TERIVA. Nie robiłem dokładnego porównania jaka będzie różnica między żelbetowym a teriva, ale na samej robociźnie u mnie wyjdzie 2,5 tys taniej. Kolejne oszczędności wynikają z mniejszej ilości stali no i drewna do szalunków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 29.06.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 To cena za firmę czy po znajomosci? Jest to cena ekipy budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Wrocław 29.06.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam u mnie zmieniono strop na Akermanna . Obecnie kończe dach . Pozdrawiam neumann, jakiej firmy dachówkę użyłeś? Możesz się podzielić ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliszew 30.06.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 A propo dachówek - na Domino Creatona dostałem termin na początek września (podobno wszędzie tak jest), właśnie szukam innej. Mam wstępną propozycję na nibrę nelskampa, ale jeszcze muszę ją obejrzeć Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 30.06.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 My za ten zakres 4 tyś 20 tyś - cały zakres pod dach. Witamy ponownie. Stan 0 skończony i tu pytanko...ile kosztowała was robocizna za fundamenty (stan 0- od wykopu po chudziaka na posadzki)??? Nas te prace wyniosły 15tys a jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 30.06.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 neumann, jakiej firmy dachówkę użyłeś? Możesz się podzielić ceną? Witam dachówka to BRASS Tegalit po 5,15 za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 01.07.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Zgodnie z życzeniem kilka fotek z wnętrz. Prawdziwi Praktyczni bez trudu domyślą się które wnętrza przedstawiają zdjęcia:) Witaj ja-gab1, mam pytanko, jako, że niedługo przymierzam się do montażu okien - czy u Ciebie okna były zamontowane przed wykonaniem posadzek itd. Zastanawiam się jak to jest z tymi teoretycznymi 16cm (styropian+posadzka+wierzch) - czy pod okna monter coś zakłada? Ja póki co mam otwory na wymiar okna+16cm i zastanawiam się czy coś pod okna szykować dodatkowo czy monter będzie wiedział co z tym zrobić. Okna chcę zamontowac już teraz po dachu na posadzkę "zerową", bo czeka mnie jeszcze montaż podłogówki przed posadzką właściwą. Dzięki za info! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 01.07.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam. Tutaj masz przykład jak montować okna i drzwi balkonowe na "chudziaku" i mówie z doświadczenia że zazwyczaj ekipyrobią źle. Widziałem "praktycznego" w kórym okna te wielkie podparte były na cegłach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 01.07.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Sorki zapomniałem o linku. http://www.okna-mikolajczyk.pl/montaz/prawidlowy-montaz-drzwi-tarasowych-balkonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 02.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Sorki zapomniałem o linku. http://www.okna-mikolajczyk.pl/montaz/prawidlowy-montaz-drzwi-tarasowych-balkonowych Dzięki wielkie za linka. Ja właśnie dzwoniłem do mojego dostawcy okien i potwierdził, że zastosowane zostaną specjalne profile montażowe - tak jak to poszerzenie na rysunku (z linka). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whistle 02.07.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A ja właśnie dziś miałem telefon od firmy, w której zamówiłem drzwi i stwierdzono po pomiarze, że przy otworze wysokim na realnie 234 cm (drzwi więc z naświetlem chcieli zamówić 232 cm) nie są w stanie mi wstawić naświetla, bo będzie za wąskie. Chodzi o drzwi Stolpaw FAV 15/1 Inox. Więc polecają wstawić dodatkowe nadproże celem obniżenia do drzwi standardowych (wys. otworu zalecają 212 cm) albo wstawią mi coś jakby naświetle ale bez szyby Witaj, czy jest możliwość aby wykonali te drzwi w wysokości 235cm pod zamówienie? Jaka jest orientacyjna cena 210cm? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts