Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja właśnie dziś miałem telefon od firmy, w której zamówiłem drzwi i stwierdzono po pomiarze, że przy otworze wysokim na realnie 234 cm (drzwi więc z naświetlem chcieli zamówić 232 cm) nie są w stanie mi wstawić naświetla, bo będzie za wąskie.

Chodzi o drzwi Stolpaw FAV 15/1 Inox. Więc polecają wstawić dodatkowe nadproże celem obniżenia do drzwi standardowych (wys. otworu zalecają 212 cm) albo wstawią mi coś jakby naświetle ale bez szyby :(

Firma z pod Wrocławia wyceniła drzwi jak na wysokość 233 tak i na 215, bez poziomego naświetla. Więc da się zrobić bez dodatkowego nadproża. Różnica w cenie drzwi o wys.233 vs.213cm wynosi około 700zł.

http://www.kmwformat.pl/lang.pl/no/pokazdrzwizewnetrzne/112/1

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich praktycznych.

Niestety u mnie cały czas walka z papierologią i niestety przewidywany start na wiosnę 2012 :(

W międzyczasie zastanawiam się nad redukcja kosztów budowy, oczywiście w ramach rozsądku.

Brał może ktoś z was pod uwagę zmiane stropu z litego na Terrive? jak wygląda porównianie kosztów ?

Może macie własne doświadczenia i pomysły co można czym zastąpić nie tracąc na parametrach i właściwościach a zaoszczędzić kaskę ???

Każdy pomysł mile widziany :)

Pozdrawiam.

Witam wszystkich praktycznych.

Niestety u mnie cały czas walka z papierologią i niestety przewidywany start na wiosnę 2012 :(

W międzyczasie zastanawiam się nad redukcja kosztów budowy, oczywiście w ramach rozsądku.

Brał może ktoś z was pod uwagę zmiane stropu z litego na Terrive? jak wygląda porównianie kosztów ?

Może macie własne doświadczenia i pomysły co można czym zastąpić nie tracąc na parametrach i właściwościach a zaoszczędzić kaskę ???

Każdy pomysł mile widziany :)

Pozdrawiam.

U mnie właśnie ekipa rozpoczęła prace nad stropem. Wszędzie będzie TERIVA. Nie robiłem dokładnego porównania jaka będzie różnica między żelbetowym a teriva, ale na samej robociźnie u mnie wyjdzie 2,5 tys taniej. Kolejne oszczędności wynikają z mniejszej ilości stali no i drewna do szalunków...

Zgodnie z życzeniem kilka fotek z wnętrz. Prawdziwi Praktyczni bez trudu domyślą się które wnętrza przedstawiają zdjęcia:)

Witaj ja-gab1,

mam pytanko, jako, że niedługo przymierzam się do montażu okien - czy u Ciebie okna były zamontowane przed wykonaniem posadzek itd. Zastanawiam się jak to jest z tymi teoretycznymi 16cm (styropian+posadzka+wierzch) - czy pod okna monter coś zakłada?

Ja póki co mam otwory na wymiar okna+16cm i zastanawiam się czy coś pod okna szykować dodatkowo czy monter będzie wiedział co z tym zrobić. Okna chcę zamontowac już teraz po dachu na posadzkę "zerową", bo czeka mnie jeszcze montaż podłogówki przed posadzką właściwą.

Dzięki za info!

Pozdrawiam.

Dzięki wielkie za linka.

Ja właśnie dzwoniłem do mojego dostawcy okien i potwierdził, że zastosowane zostaną specjalne profile montażowe - tak jak to poszerzenie na rysunku (z linka).

Pozdrawiam!

A ja właśnie dziś miałem telefon od firmy, w której zamówiłem drzwi i stwierdzono po pomiarze, że przy otworze wysokim na realnie 234 cm (drzwi więc z naświetlem chcieli zamówić 232 cm) nie są w stanie mi wstawić naświetla, bo będzie za wąskie.

Chodzi o drzwi Stolpaw FAV 15/1 Inox. Więc polecają wstawić dodatkowe nadproże celem obniżenia do drzwi standardowych (wys. otworu zalecają 212 cm) albo wstawią mi coś jakby naświetle ale bez szyby :(

Witaj, czy jest możliwość aby wykonali te drzwi w wysokości 235cm pod zamówienie? Jaka jest orientacyjna cena 210cm?

Pozdrawiam!