divar 02.07.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A propo dachówek - na Domino Creatona dostałem termin na początek września (podobno wszędzie tak jest), właśnie szukam innej. Mam wstępną propozycję na nibrę nelskampa, ale jeszcze muszę ją obejrzeć Pozdrawiam, Zastanawiałem się nad Nelskampem. Nibra jest mniej dokładnie wykonana niż Domino. Widziałem bezpośrednio na dachu i nie było źle; jest tańsza i szybko dostepna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.07.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witaj Karo.do nas w poniedziałek zawita ekipa od tarasów, która robiła u Was. Niestety wszystkie firmy z naszego terenu, jakoś nie bardzo chciały się podjąć małego zlecenia. Mam pytanko, gdzie wy kupiliście żwirek , który widać na fotkach. My objechaliśmy wszystkie hurtownie, składy budowlane, nawet w kopalniach dolomitu nie mają takiego jaki nam polecono kupić, tzn. 16-32 mm. Wobec tego kupiliśmy płyty betonowe 40x40 . Płyty fajne, wizualnie nam bardzo odpowiadają. Wszystkie tarasy i balkonik przy łazience mamy zamiar nimi wykończyć. Libet Classic, model Corsa-grafit. http://www.goodbruk.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=36&sobi2Id=207&Itemid=37 Jaki etap jest u Was? Pewnie już macie końcówkę wykończeniówki, jak rozplanowałaś łazienki? Możesz się pochwalić?Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo_ 02.07.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witaj Karo. do nas w poniedziałek zawita ekipa od tarasów, która robiła u Was. Niestety wszystkie firmy z naszego terenu, jakoś nie bardzo chciały się podjąć małego zlecenia. Mam pytanko, gdzie wy kupiliście żwirek , który widać na fotkach. My objechaliśmy wszystkie hurtownie, składy budowlane, nawet w kopalniach dolomitu nie mają takiego jaki nam polecono kupić, tzn. 16-32 mm. Wobec tego kupiliśmy płyty betonowe 40x40 . Płyty fajne, wizualnie nam bardzo odpowiadają. Wszystkie tarasy i balkonik przy łazience mamy zamiar nimi wykończyć. Libet Classic, model Corsa-grafit. http://www.goodbruk.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=36&sobi2Id=207&Itemid=37 Jaki etap jest u Was? Pewnie już macie końcówkę wykończeniówki, jak rozplanowałaś łazienki? Możesz się pochwalić? Pozdrawiamy. Witaj Z tym żwirem nie będę Wam niestety pomocna. To szef firmy załatwiał nam żwir i nie wiemy skąd go zdobył. Ale płyty, o których piszesz, są bardzo ok. Szukamy takich do wyłożenia na żwir (kilka sztuk). Ile płacicie za sztukę/ m2, jeśli można spytać? Zdecydowanie przeceniasz natomiast nasze tempo Dopiero skończyliśmy instalację oczyszczalni i wewnętrzne tynki, za kilka dni zaczynamy z ogrzewaniem. Za ok. 3 tygodnie powinniśmy mieć dopiero wylewki. Będziemy też instalować barierki do tarasów. Powoli będą się też robić regipsy i ocieplenie dachu. Póki co tynki schną... W kwestii wykończeń idę trochę od tyłu: mam już sporo zakupionych lamp (instalację elektr. układaliśmy w kilku miejscach pod konkretne lampy), wybrane umywalki, toalety i bezbrodzikową kabinę, ale wciąż nie wiem, jakie płytki do łazienki, jakie drzwi, no i najtrudniejszy chwilowo wybór: podłoga. Dobranie paneli do koloru okien (mamy nieco jaśniejszy niż złoty dąb) jest wyzwaniem... Sama łazienka na piętrze to połączenie garderoby i łazienki, podzieliłam ją na część suchą (umywalki i WC) i mokrą (kapielową). W kąpielowej umieścimy wannę pod oknem dachowym a w rogu bezbrodzikowy prysznic. W części suchej dwie umywalki i zestaw bidet/ WC. Druga łazienka pełnić będzie funkcję pralnio-prasowalni. Na razie nie mam jeszcze żadnych wizualizacji... A jak to wygląda u Was? Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.07.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Hej! fajnie, ze odpisałaś. Heh u nas tynki (wyschły) i wylewki schną, po tarasach planujemy ocieplenie skosów na górze i zrobienie sufitów, bo póki co więźba straszy. Na szybko musimy wykończyć na tip top pomieszczenie gospodarcze, (właśnie wybieram płytki) bo w połowie lipca wchodzą z pompą ciepła, dolne źródło. Podłogówka w całym domu zrobiona, fotki w moim wątku. Drzwi, brama garażowa zamówione. Za chwilę wybieramy kominek. Ja ciągle mam problem z wyborem cegły, którą planuje w salonie. Kilka lamp też mam, ale miejski denerwuje się, ze zaczynam nie od tej strony co trzeba. P)Łazienki na górze połączyliśmy w jedną, garderoba została garderobą. Po lewej od wejścia będzie wanna półokrągła , na ścianie przeciwnej są dwa okna, tam będzie szafka na chemie i wszystko co potrzebne w łazience. Po prawej dwie umywalki i dwa kaloryfery, które będą robiły za wieszaki. Umywalki chciałabym z pół postumentami...to tak na szybko. Karo a w jakiej firmie robicie barierki, jak już masz wybraną firmę oczywiście. Co do żwirku, ''Wasza'' ekipa ma do nas kawałek, będą spać w hotelu około 4 dni, więc może dlatego zaproponowali znalezienie żwirku w naszym rejonie. Tak czy inaczej skończyło się na płytach, będą mocowane na specjalnych podstawkach, aby umożliwić spływanie wody. Cena katalogowa około 10 zeta za sztukę, ale przy zamówieniu 2 palet pan nam dał rabat i liczy po 9 zł. Mamy też kupione 30 sztuk innych płyt, tez grafitowych, z lekkimi nierównościami udającymi skałę, do położenia w ogrodzie. np w miejscu na grilla. Edytowane 2 Lipca 2011 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxigi 06.07.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Czy ma ktoś wycenę dachu dla domu Praktyczny 4 albo 3 Mnie policzyli dla Praktycznego 4włącznie z oknami dachowymi 38 tys Dachówka ceramiczna Tondach Figaro P.S. Co myślicie o tej dachówce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceklwo 06.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam,Chcę budować ściany zew. w P2 z Wienerberger - POROTHERM 25 P+W i mam pytanie ile mniej więcej go potrzeba. Ścianki wewnątrz będę budował z H+H.Jeśli ktoś ma jeszcze wiedzę ile potrzeba jest cegły pełnej na 2 kominy to też byłbym wdzięczny.Mam pytanie odnośnie tych nieszczęsnych tarasów. A mianowicie czy cena 14 tys. zł to jest z materiałem, czy sama robocizna?Proszę o podpowiedzi do w/w pytań.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarrek 07.07.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam Odnosnie tarasow to u mnie wyszlo 21000 zl (material + robocizna) EPDM, dawalem troszeczke grubsza warstwe sttyroduru niz w projekcie, obrobki blacharskie itd, wszystko na gotowo. pozdrawiam Jarek Witam, Chcę budować ściany zew. w P2 z Wienerberger - POROTHERM 25 P+W i mam pytanie ile mniej więcej go potrzeba. Ścianki wewnątrz będę budował z H+H. Jeśli ktoś ma jeszcze wiedzę ile potrzeba jest cegły pełnej na 2 kominy to też byłbym wdzięczny. Mam pytanie odnośnie tych nieszczęsnych tarasów. A mianowicie czy cena 14 tys. zł to jest z materiałem, czy sama robocizna? Proszę o podpowiedzi do w/w pytań. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mąż_wioli 07.07.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam. Jeżeli ktoś zamawia więźbę dachową z wykazu, to brakuje dwóch krokwi 6/20, 8,20m. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 07.07.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) Witam, Chcę budować ściany zew. w P2 z Wienerberger - POROTHERM 25 P+W i mam pytanie ile mniej więcej go potrzeba. Ścianki wewnątrz będę budował z H+H. Jeśli ktoś ma jeszcze wiedzę ile potrzeba jest cegły pełnej na 2 kominy to też byłbym wdzięczny. Mam pytanie odnośnie tych nieszczęsnych tarasów. A mianowicie czy cena 14 tys. zł to jest z materiałem, czy sama robocizna? Proszę o podpowiedzi do w/w pytań. Z góry dziękuję. Witam, u mnie wyszło na wszystkie ściany 49 palet Porothermu 25 P+W (P2 z poszerzonym garażem o 60cm). Pozdrawiam Edytowane 7 Lipca 2011 przez Zaryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.07.2011 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 mężu wioli my dołożyliśmy kilka krokwi, bo tak doradził cieśla z firmy robiącej nam dach, ze względu na dachówkę cementową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 11.07.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 mężu wioli my dołożyliśmy kilka krokwi, bo tak doradził cieśla z firmy robiącej nam dach, ze względu na dachówkę cementową. My zamawialiśmy z wykazu ale nasz dachowiec powiedział że przekroje krokwi są i tak duże i mimo iż kryjemy dachówką cementową to nie kazał zwiększać ilości krokwi. A propos - czy ktoś liczył ile dachówki trzeba dla praktycznego 3? Nam każda firma wyceniająca podała inną ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliszew 11.07.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Zestawienie dla domino, praktyczny 4: Połaciowa 3000sztBoczna lewa 94sztBoczna prawa 94 sztPołówkowa 94sztWentylacyjna 12 sztgąsior 64 sztkominek signum 6sztZaślepka gąsiora 5szt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisa 12.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam, wreszcie i my możemy pochwalić się naszym praktycznym po zmianach... kominek odsunięty od kuchni dzięki czemu ciąg komunikacyjny nie jest "otwarty" całkiem na salon, drzwi od gabinetu i łazienki przy schodach, panoramiczne okno 150x240 w jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 odsunięcie kominka od kuchni spowodowało, ze macie maga słup na środku salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 13.07.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam, wreszcie i my możemy pochwalić się naszym praktycznym po zmianach... kominek odsunięty od kuchni dzięki czemu ciąg komunikacyjny nie jest "otwarty" całkiem na salon, drzwi od gabinetu i łazienki przy schodach, panoramiczne okno 150x240 w jadalni. A jak jest z drzwiami do łazienki - powinny otwierać się na zewnątrz - nie powoduje to kolizji ze schodami? My też przesuwamy trochę kominek w stronę pokoju ale tylko sam kominek (komina nie ruszamy) a z tyłu robimy półkę na drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 13.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Zestawienie dla domino, praktyczny 4: Połaciowa 3000szt Boczna lewa 94szt Boczna prawa 94 szt Połówkowa 94szt Wentylacyjna 12 szt gąsior 64 szt kominek signum 6szt Zaślepka gąsiora 5szt Pozdrawiam Wielkie dzięki za podpowiedź. Co prawda w Praktycznym 4 jest więcej dachu nad garażem ale i tak daje mi to jakieś wyobrażenie. A nasz dachowiec namawia nas na wykończenie połaci dachu blachą a nie dachówkami szczytowymi. Zaoszczędzimy w ten sposób jakieś 6 kafli ale trochę boję się efektu wizualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 monia.d a po jakimś czasie przestaniesz zadzierać głowę do góry i nie będzie tak drażnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 14.07.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 monia.d a po jakimś czasie przestaniesz zadzierać głowę do góry i nie będzie tak drażnić Dzisiaj ogladałam tak wykonany dach - wygląda naprawdę fajnie więc decydujemy się na wykończenie blachą. A dzisiaj montują nam strop filigranowy nad garazem. W końcu - po 2 tygodniach przestoju coś się ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luppo 15.07.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam, wreszcie i my możemy pochwalić się naszym praktycznym po zmianach... kominek odsunięty od kuchni dzięki czemu ciąg komunikacyjny nie jest "otwarty" całkiem na salon, drzwi od gabinetu i łazienki przy schodach, panoramiczne okno 150x240 w jadalni. Witaj dorisa, my również rozważamy zrobienie podobnego jak Wy okna w jadalni. Orientowałaś się już może, czy da się takie zrobić w jednej tafli? Czy będziecie dzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.07.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 luppo, dorisa nie szkoda Wam tych przeszkleń, są całym urokiem tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts