Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

odsunięcie kominka od kuchni spowodowało, ze macie maga słup na środku salonu.

To nie jest środek salonu, salon po zmianach nadal jest duży, może zdjęcia tego nie oddają. Zamknęliśmy trochę hol by nie wpadać od razu z wiatrołapu do salonu. Miejsce prawdę mówiąc mało wykorzystywane - obrzeża salonu. Każdy robi według swojego uznania :)

A jak jest z drzwiami do łazienki - powinny otwierać się na zewnątrz - nie powoduje to kolizji ze schodami?

My też przesuwamy trochę kominek w stronę pokoju ale tylko sam kominek (komina nie ruszamy) a z tyłu robimy półkę na drewno

Drzwi otwierają się na zewnątrz, wszystko przemyslane i jest ok. My również za kominkiem (bardzo dużo miejsca) będziemy składować drewno

Witaj dorisa, my również rozważamy zrobienie podobnego jak Wy okna w jadalni. Orientowałaś się już może, czy da się takie zrobić w jednej tafli? Czy będziecie dzielić?

Oczywiście, że okno będzie w jednej tafli, od początku o takie nam chodziło i to właśnie projekt robiliśmy do konkretnego wymiaru okna - tzw. fix

Do żony m

Super wygląda jadalnia w oryginale, ale nie zawsze to pasuje do każdego miejsca, układ działki itp... stąd też taka a nie inna nasza decyzja

Edytowane przez dorisa

A my z większych zmian to zrezygnowaliśmy z zabiegowych schodów - mamy jakby dwa spoczniki (żeby zmieścić się z wejściem do pokoju nad garażem) i zrezygnowaliśmy z prysznica na dole powiększając kosztem łazienki pomieszczenie pod schodami gdzie mam spiżarnię (dostępną poprzez pomieszczenie gospodarcze).

A czy ktoś myślał o tym aby pralkę wstawić do garderoby (jakoś ją tam wkomponować w zabudowę szaf) Początkowo planowałam ją właśnie w pom. gospodarczym ale nie chce mi się biegać z praniem w tą i z powrotem po schodach (w garderobie bez problemu rozłożę suszarkę).

monia.g nie wydaje mi sie, aby pralka w garderobie była dobrym rozwiązanie, np: z powodu wilgoci. Nie wspominam już o jakiejś awarii. Poza tym nie mam w ogóle zamiaru suszyć prania w domu. Mamy przecież ogródek, 2 tarasy i balkon. Szkoda aby kisło w domu. Zimą można suszyć nad zadaszoną częścią dolnego tarasu. Wbrew pozorom wiatr i mróz też suszą. Ostatecznie jest górna łazienka. Moja pralka będzie w pomieszczeniu gospodarczym.

Moja też miała być w pomieszczeniu gospodarczym - ale ostatnio chyba mam za dużo czasu i zaczynam kombinować... Tylko właśnie najbardziej martwi mnie jakaś awaria i wyciąganie tej pralki w celu naprawy. I jeszcze nie wiem jak i gdzie zmieścić tą pralkę w pom. gospodarczym. Bo ja obok komina mam drzwi do spożarni pod schodami i nie wiem czy jeszcze pralka na tej ścianie mi sie zmieści.

Zresztą teraz muszę wybrać okna dachowe.

ja mam projekt lustro praktyczny 1. Łazienka jest jaka była. Po wejściu masz ładny kawałek ściany po lewej stronie.....Aaa ja mam pralke 40, w zasadzie obok podłączeń w ścianie dla pralki , zmieścił się tam jeszcze mały zlew. Tz póki co są tam tylko rurki")ale wszystko ładnie wymierzone i pasuje.

Pochwalcie się jeszcze proszę jakie macie okna dachowe. Ja muszę już zamówić i mam mały dylemat. Podobają mi się okna Roto ale gdzieś słyszałam ze sporo wystają ponad dachówkę.

VELUX - poliuretanowe, (białe od wewnątrz) obrotowo-klapowe. Myślę, że wybrałem najlepsze :)

A to mój Praktyczny 3 na dzień dzisiejszy

http://img705.imageshack.us/img705/2530/53593649.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/5048/69479131.jpg

Ja pralinie/suszarnie umieściłem w pokoju na pół pietrze , będzie to pokój gościnny wiec nie jest potrzebny taki duży (poszerzony garaż)

przy takim rozłożeniu mam z sypialni wyjście na balkon

http://img146.imageshack.us/img146/118/grajc.jpg

Edytowane przez Krzysiek.A

Krzysiek.A - zazdroszczę :-). Wygląda super - jakie masz okna dachowe? U nas dzisiaj skończyliśmy kłaść filigrana, w poniedziałek zalewamy no a potem murowanie reszty ścian. Dachowców mamy umówionych na początek sierpnia. A propos - jak Ci wyszły te drewniane ścianki lukarn? Ile na to poszło drewna?