luppo 15.07.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Trochę szkoda, dlatego cały czas nie możemy się zdecydować Decyzję będziemy musieli podjąć nie wcześniej niż we wrześniu, a nawet październiku, mamy czas, więc kombinujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisa 16.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 odsunięcie kominka od kuchni spowodowało, ze macie maga słup na środku salonu. To nie jest środek salonu, salon po zmianach nadal jest duży, może zdjęcia tego nie oddają. Zamknęliśmy trochę hol by nie wpadać od razu z wiatrołapu do salonu. Miejsce prawdę mówiąc mało wykorzystywane - obrzeża salonu. Każdy robi według swojego uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisa 16.07.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 A jak jest z drzwiami do łazienki - powinny otwierać się na zewnątrz - nie powoduje to kolizji ze schodami? My też przesuwamy trochę kominek w stronę pokoju ale tylko sam kominek (komina nie ruszamy) a z tyłu robimy półkę na drewno Drzwi otwierają się na zewnątrz, wszystko przemyslane i jest ok. My również za kominkiem (bardzo dużo miejsca) będziemy składować drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisa 16.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 (edytowane) Witaj dorisa, my również rozważamy zrobienie podobnego jak Wy okna w jadalni. Orientowałaś się już może, czy da się takie zrobić w jednej tafli? Czy będziecie dzielić? Oczywiście, że okno będzie w jednej tafli, od początku o takie nam chodziło i to właśnie projekt robiliśmy do konkretnego wymiaru okna - tzw. fix Do żony m Super wygląda jadalnia w oryginale, ale nie zawsze to pasuje do każdego miejsca, układ działki itp... stąd też taka a nie inna nasza decyzja Edytowane 16 Lipca 2011 przez dorisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 no ja rozumiem, że każdy zmienia projekt jakoś tak pod siebie. Wy najlepiej wiecie czego Wam trzeba i co Wam pasuje. Ja np; nie mam bocznego okna w kuchni i połączyłam łazienki górne w jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 18.07.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 A my z większych zmian to zrezygnowaliśmy z zabiegowych schodów - mamy jakby dwa spoczniki (żeby zmieścić się z wejściem do pokoju nad garażem) i zrezygnowaliśmy z prysznica na dole powiększając kosztem łazienki pomieszczenie pod schodami gdzie mam spiżarnię (dostępną poprzez pomieszczenie gospodarcze). A czy ktoś myślał o tym aby pralkę wstawić do garderoby (jakoś ją tam wkomponować w zabudowę szaf) Początkowo planowałam ją właśnie w pom. gospodarczym ale nie chce mi się biegać z praniem w tą i z powrotem po schodach (w garderobie bez problemu rozłożę suszarkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 18.07.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Pochwalcie się jeszcze proszę jakie macie okna dachowe. Ja muszę już zamówić i mam mały dylemat. Podobają mi się okna Roto ale gdzieś słyszałam ze sporo wystają ponad dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 18.07.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 monia.g nie wydaje mi sie, aby pralka w garderobie była dobrym rozwiązanie, np: z powodu wilgoci. Nie wspominam już o jakiejś awarii. Poza tym nie mam w ogóle zamiaru suszyć prania w domu. Mamy przecież ogródek, 2 tarasy i balkon. Szkoda aby kisło w domu. Zimą można suszyć nad zadaszoną częścią dolnego tarasu. Wbrew pozorom wiatr i mróz też suszą. Ostatecznie jest górna łazienka. Moja pralka będzie w pomieszczeniu gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 19.07.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Moja też miała być w pomieszczeniu gospodarczym - ale ostatnio chyba mam za dużo czasu i zaczynam kombinować... Tylko właśnie najbardziej martwi mnie jakaś awaria i wyciąganie tej pralki w celu naprawy. I jeszcze nie wiem jak i gdzie zmieścić tą pralkę w pom. gospodarczym. Bo ja obok komina mam drzwi do spożarni pod schodami i nie wiem czy jeszcze pralka na tej ścianie mi sie zmieści. Zresztą teraz muszę wybrać okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Moja stoi zaraz przy wejściu po lewej stronie, na przeciw drzwi do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 19.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Moja stoi zaraz przy wejściu po lewej stronie, na przeciw drzwi do garażu. Ale u mnie jest tam za mało miejsca - jak zmieściłaś tam pralkę? Zaraz przy drzwiach wejściowych? A zmniejszaliście łazienkę na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.07.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ja mam projekt lustro praktyczny 1. Łazienka jest jaka była. Po wejściu masz ładny kawałek ściany po lewej stronie.....Aaa ja mam pralke 40, w zasadzie obok podłączeń w ścianie dla pralki , zmieścił się tam jeszcze mały zlew. Tz póki co są tam tylko rurki")ale wszystko ładnie wymierzone i pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 20.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja planowałabym swoją albo po prawej stronie zaraz za scianką od łazienki - tylko dalej mam drzwi do spiżarni i nie wiem czy zmieszczę; albo po przeciwnej stronie. Nie mam pojęcia gdzie będzie lepiej pasowała. Czy ktoś rozważał okna dachowe Roto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaryl 21.07.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Pochwalcie się jeszcze proszę jakie macie okna dachowe. Ja muszę już zamówić i mam mały dylemat. Podobają mi się okna Roto ale gdzieś słyszałam ze sporo wystają ponad dachówkę. VELUX - poliuretanowe, (białe od wewnątrz) obrotowo-klapowe. Myślę, że wybrałem najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitmebaby 21.07.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Poza tym nie mam w ogóle zamiaru suszyć prania w domu. A nie myślicie o suszarce (takiej jak pralka). My tak robimy. Kiedyś zmywarka była hi-tech a teraz sobie właśnie zrobimy suszarkę hi-tech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 21.07.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ja też myślałam o takiej suszarce - ale już zupełnie nie mam pojęcia gdzie ją postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 22.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) A to mój Praktyczny 3 na dzień dzisiejszy http://img705.imageshack.us/img705/2530/53593649.jpg http://img233.imageshack.us/img233/5048/69479131.jpg Ja pralinie/suszarnie umieściłem w pokoju na pół pietrze , będzie to pokój gościnny wiec nie jest potrzebny taki duży (poszerzony garaż)przy takim rozłożeniu mam z sypialni wyjście na balkon http://img146.imageshack.us/img146/118/grajc.jpg Edytowane 22 Lipca 2011 przez Krzysiek.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siuta9 22.07.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Do żony m: masz już jakiś zarys jak będzie wyglądała łazienka na górze? Ja też planuje połączyc dwie łązienki i niemam pomyslu jak usytuować całą armaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 22.07.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Krzysiek.A - zazdroszczę . Wygląda super - jakie masz okna dachowe? U nas dzisiaj skończyliśmy kłaść filigrana, w poniedziałek zalewamy no a potem murowanie reszty ścian. Dachowców mamy umówionych na początek sierpnia. A propos - jak Ci wyszły te drewniane ścianki lukarn? Ile na to poszło drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.A 22.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Okna dachowe to VELUX w sypialni mam z pakietem wyciszania deszczu (ciekawy jestem w praktyce jak to się sprawdzi ) nie mam pojecia ile poszło drewna na ścianki lukarn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts