Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super zaczyna to u Was wyglądać. Tylko nie mogę się połapać w górnej łazience....;)

żona m super dobrany pasek

zabudowa gebritu też super wygląda

Zamiast dwóch łazienek na górze zrobiliśmy jedną dużą. Wchodząc z korytarza po prawej stronie jest grzejnik, na wprost znajduje się prysznic. Po lewej stronie od drzwi jest umywalka a obok niej ubikacja a na wprost ubikacji wanna.Pomiędzy wanną a prysznicem znajduje się jedno okno :)

u was dola łazienka jest jak w projekcie?

Edytowane przez aga979

dolna jak w projekcie, tylko my mamy projekt lustro.

Górne też połączyliśmy w jedną, ale Twojej nie mogę rozkminić...macie dwa okna jak projekt przewiduje?

juz wiem, tam gdzie Wy macie prysznic, my mamy jeden z kaloryferów, i dwie umywalki na scinie po prawej.

Tam gdzie wy lustro , wc i umywalkę , my będziemy mieć wannę. Wannę macie tam gdzie my wc i bidet. Ogarnęłam wreszcie.:yes:

Edytowane przez żona m

Witam miłośników praktycznych :) Jestem na etapie wyboru projektu i chciałbym zapytać o kosztorys tzn. ok. 400 tys. za stan deweloperski wg projektantów. Jak oceniacie go z perspektywy budujących? Zdaję sobie sprawę, że każdy buduje indywidualnie i wahania mogą być ogromne, ale może uda się stworzyć jakiś obraz.

Witam miłośników praktycznych :) Jestem na etapie wyboru projektu i chciałbym zapytać o kosztorys tzn. ok. 400 tys. za stan deweloperski wg projektantów. Jak oceniacie go z perspektywy budujących? Zdaję sobie sprawę, że każdy buduje indywidualnie i wahania mogą być ogromne, ale może uda się stworzyć jakiś obraz.

Witaj,

z naszej perspektywy Praktycznego 2 (kończymy wkrótce elewacje, montujemy bramę i drzwi, zaczynamy właśnie prace wykończeniowe wnętrz), ten kosztorys jest bardzo realny. My jesteśmy jakieś 10 % poniżej, a staramy się dobierać możliwie wysokiej jakości materiały... Rozbieżności w cenach tych samych materiałów są spore, ale największe skoki są w robociźnie. Jeśli można cokolwiek radzić tym, którzy sami poszukują materiałów i wykonawców poszczególnych etapów - warto zainwestować czas w możliwie największą ilość ofert porównawczych...